Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tomo12 podgrzewacza nie potrzebujesz, siedzę w spawalnictwie już 15 lat, jeżeli chcesz przyłbicę samościemniającą lepiej dołuż parę groszy. Te najtańsze mają długi czas reakcji - "błyśniesz" parę razy i oczy naświetlone. 

Opublikowano
12 godzin temu, hubertb napisał:

A cały siłownik nowy koszuje tyle co cztery paczki fajek więc nie widzę najmniejszego sensu regeneracji. 

80mm około 130zł, 100mm 140zł  a 125mm to już lekko 160zł, więc nie jest tak różowo

Opublikowano

https://allegro.pl/oferta/nac-pila-pilarka-spalinowa-lancuchowa-galeziowka-6629072224

Warto za nac-a tyle dać?? Ogólnie na początku roku były po 500 a teraz widzę ostro poszły do góry. Takie dobre te piły?   Szukam takiej małej piły i też zastanawiam się nad taką 

https://allegro.pl/oferta/ursus-pila-spalinowa-pilarka-galeziowka-oregon-9131418998

Za stihla powiedzieli mi w sklepie 1700zł także podziekowałem i szukam czegoś tańszego a niekoniecznie gorszego.

Opublikowano
7 godzin temu, tomo12 napisał:

Przyłbicę kupować jakąś najtańszą? Czy warto zainwestować w coś konkretniejszego, a jeżeli tak to w co? 

7 godzin temu, grzesiek1098 napisał:

eżeli chcesz przyłbicę samościemniającą lepiej dołuż parę groszy. Te najtańsze mają długi czas reakcji - "błyśniesz" parę razy i oczy naświetlone. 

Ja używam tej, którą dostałem że spawarka - bodaj esab, po zakupie patrzyłem to na necie coś koło 100-120zl kosztowała. No i jak dla mnie to czas reakcji mam ustawiony na maksymalny, czułość mam w połowie (albo na odwrót -czulosc na minimum, a czas reakcji w połowie), a sciemnianie na minimum i jest dla mnie momentami za ciemno zecydowanie. Jeszcze nigdy nie naswirtlilem sobie oczu. Minus - powyrabialy się "nakrętki" i sama mi opada niestety. Wkurwiajace jak coś troszkę cykne i chce coś wziąć podnoszę przyłbice, lekko się schyle, a ta jeb - opada.

Opublikowano
23 godziny temu, hubertb napisał:

A cały siłownik nowy koszuje tyle co cztery paczki fajek więc nie widzę najmniejszego sensu regeneracji. 

Prędzej karton , chociaż średnia cena to chyba 15zł. Siłowniki zrobione uszczelniacze z gumkami 20 zł chyba

Opublikowano

@debrzyna Ogłoszenie z FB:

Siatka Rolnicza John Deere Hellasnet Łozyska Spinki Mato
370 zł
Kamienna-Wieś

Posiadam Na Sprzedaż Siatke Rolnicza Do Owijania Balików Oryginalna John Deere Uniwersalna 123 Nadającą Sie Do Drobnych Pokosów

HELLASNET 125x2000 365 Brutto

2000m 370 Brutto

3000m 555 Brutto

3800m 130cm Cover Edge 830 Brutto

Mozliwość Wysyłki Kurierem

Potrzebujesz Inna Siatke John Deere Zadzwoń Lub Napisz

Spinki Do Zakuwania Pasów Mato

Szerokość Odpowiednia Do Pasów John Deere

Przy zakupie 6 sztuk (opakowania) cena 80 zł za parę

Przy większej ilości wycena indywidualna

Łożyska Znanych Firm Timken INA NTN XLZ Itd do Pras John Deere Claas Itd...

ŁOŻYSKA SAMONASTAWNE SZEŚCIOKĄTNE G205, G206, G207, G208, G209, G210

Łozyska Szesciokątne I Nie Tylko INA SKF PFI TIMKEN

tel 795, 872, 311

Opublikowano (edytowane)

Panowie pytanie bo tu najwięcej można uzyskać odpowiedzi 

Zetor 16145 warto dopłacać do opon radialnych na 10ha pług i agregat talerzowy ciągnie ? Chodzi o tylne opony 

Edytowane przez Pawelek998
Dopis
Opublikowano
8 godzin temu, Bananek napisał:

Może komuś BMW X2?

Ale się zapienił gość.

Dobry tekst , wsio malieńkie ...I hooj toże malieńkij...😁

Opublikowano
41 minut temu, Pawelek998 napisał:

Panowie pytanie bo tu najwięcej można uzyskać odpowiedzi 

Zetor 16145 warto dopłacać do opon radialnych na 10ha pług i agregat talerzowy ciągnie ? Chodzi o tylne opony 

zależy ile droższe jak 1000 to tak, ale i tak przy tym areale nie ma co robić 

Opublikowano

prędzej popękają niż je zużyjesz, jeśli nie masz super ciężkich warunków to wydaje mi się że nie warto, w c360 tak bo ma gdzie robić ale jak ciągnik pracuje 50 godzin w roku to nie ma sensu 

Opublikowano (edytowane)

@up Kumpel Brata taką ma do 360 tylko nie pamiętam szerokości, brałem od niego do koszenia ugorów to Ci powiem jedno nie nastawiaj się na dużą wydajność, żeby dobrze wynosić to mus jechać na terenowych może gdyby noze były w kształcie Y a nie młotki to by lżej szła. Ogólnie ma ja rok i nie jest zła jakość wykonania też jest spoko no i ta jego ma hydrauliczny przesów w bok jak dla mnie super bajer.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Axd529 napisał:

Myślę nad zakupem Kosiarki Bijakowej i znalazłem taką może ktoś się wypowie na jej temat lub doradzi inną może używana będzie lepszym rozwiązaniem  budżet ograniczony do kwoty Max 4300 zł? Współpracowała by z c360.

https://allegro.pl/oferta/kosiarka-bijakowa-efgc-145-trx-9141708850

Ja mam coś takiego i polecam, chociaż przydałoby się na siłowniku.

IMG_20200603_132339.jpg

Edytowane przez camo
Opublikowano

Rolnik_z_Podkarpacia- Myślałem że c360 da się radę kosić 2 biegiem. Będę musiał się zastanowić bo nie uśmiecha mi się kosić biegami terenowymi. Ciekawe czy z wszystkimi kosiarkami bijakowymi trzeba tak wolno jeździć czy to zależy od modelu? Camo- Ile dałeś za tą kosiarkę? Jakim biegiem kosisz?

Opublikowano
36 minut temu, Axd529 napisał:

Rolnik_z_Podkarpacia- Myślałem że c360 da się radę kosić 2 biegiem. Będę musiał się zastanowić bo nie uśmiecha mi się kosić biegami terenowymi. Ciekawe czy z wszystkimi kosiarkami bijakowymi trzeba tak wolno jeździć czy to zależy od modelu? Camo- Ile dałeś za tą kosiarkę? Jakim biegiem kosisz?

szczerze nie pamiętam ile ale do 4000 tyś kupisz chyba. Z biegami to jest różnie ale też na terenowych bo jednak musi mieć czas zmulczować te trawę. jak jest duża i gęsta to na 2 lub czasem nawet na 1 ale rzadko a jak jest normalna to na 3 lub 4. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v