Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
slawek74 napisał:

Uziemu colasa by się zagotowała przy tych furach😉 pomosta w górę i rozładowane😃

taaa. tacy to najczęściej wiaderka w zasieki noszą. do "świronka" jak to u nas mówią. 😀

*wiaderkami

Opublikowano

Taki wóz to i tak ideał , w ostatnie żniwa sypalem z MEGA na wóz który miał zamiast desek na bokach żerdzie sosnowe przywiązane sznurkiem i wszystko uszczelnione folią, chodnikami, i dywanem a to i tak postęp u tego typa bo wcześniej rozkładał folię dywany itp na ziemi kombajn wszystkie zbiorze na to sypał a on to później workował i układał na tym wozie na wysokość kabiny w c 330 

• Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, Marecki2922 napisał:

Taki wóz to i tak ideał , w ostatnie żniwa sypalem z MEGA na wóz który miał zamiast desek na bokach żerdzie sosnowe przywiązane sznurkiem i wszystko uszczelnione folią, chodnikami, i dywanem a to i tak postęp u tego typa bo wcześniej rozkładał folię dywany itp na ziemi kombajn wszystkie zbiorze na to sypał a on to później workował i układał na tym wozie na wysokość kabiny w c 330 

człowiek który kiedyś u nas kosił opowiadał że pewien człowiek chciał żeby mu z Reksia od razu do worków sypać

• Haha 1
Opublikowano

Widziałem tak. Tyle że plandeka na ziemi, a dwóch w worki łapało i odstawiało. 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

człowiek który kiedyś u nas kosił opowiadał że pewien człowiek chciał żeby mu z Reksia od razu do worków sypać

Ja teraz sypalem do bigbagów. I powiem że przy rozładunku to lepiej jak z przyczepy żmijką

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Widziałem tak. Tyle że plandeka na ziemi, a dwóch w worki łapało i odstawiało. 

Wczoraj miałem podobną akcję tylko że z nawozem. Teściowi zachciało się bigbagów, ale tylko dlatego że w workach nie było (wolałbym do innego sprzedawcy pojechać). Nawóz skała się zrobiła,od góry wiadrowac się nie da,no to dziura od spodu i jeden młotem a drugi z workiem od spodu i dopiero do lejka wsypywanie. Jeszcze nigdy tyle czasu nie sypalem nawozu do lejka. Masakra. Można było od razu nad lejkiem bb trzymać ale nie,bo trzeba raz jeden nawóz a raz drugi sypać

3 minuty temu, bratrolnika napisał:

półmetrowy worek a bigbag to trochę różnica, nie uważasz???

Wiem😀 różnica spora

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

@Ursus932 masz tu takiego 

https://m.olx.pl/oferta/zetor-6340-CID757-IDDmVEe.html#position=7&page=3

I gwarantuje ci że każdy ciągnik z mechanicznym rewersem jest 💯% lepszy od takiego Zetora gdzie go prużno szukać

A do uja z takim rewersem jak trzeba sprzęgła używać ,czy normalnie bieg wybrać to taki problem?

Ale już tam ,powoli się rozglądam za zachodnim . może ktoś mi powiedzieć czy warto to kupić ??nie do tura tylko do pracy w polu https://m.olx.pl/oferta/renault-10314-bardzo-dobry-stan-CID757-IDDY5LB.html#position=7&page=1 bym może pojechał i wziął bo blisko ,koszt transportu odpada 

I polskie opony ma 👍 albo te z przodu to miała 😏

Opublikowano

Na żniwa czy do ziemniaków trzeci się przyda. Lepiej chyba wóz za 500 niż płacić dużo więcej za przyczepę. Dwa wozy są, na jednego wejdzie zbiornik z Bizona Super a na drugiego zbiornik z Rekorda.

Opublikowano
21 godzin temu, mf362 napisał:

jak potrzebujesz ciągnika do orki to sobie daruj bo jest za lekki ale jako pomocnik to bije c360 na głowę, masz 6 biegów jak w c330 i na każdym biegu półbieg + strasen ( nadbieg 30km/h) pompa niezależna, kierownicą kręci się lżej ze względu na przełożenie i lżejszą konstrukcję, a zwrotność pomiędzy c360 a ciapkiem, 2 biegi wałka w standardzie ogólnie jak dla mnie to jest tak c360<deutz 5206< fendt serii 100 ( innych nie użytkowałem nie mam opinii) 

10 godzin temu, Ursus932 napisał:

A do uja z takim rewersem jak trzeba sprzęgła używać ,czy normalnie bieg wybrać to taki problem? 

ja tam jak jeździłem nh t5060 to cały czas używałem sprzęgła z rewersem, może z przyzwyczajenia, ale samo to ruszanie też mnie jakoś nie pociągało, niby automatycznie ale lepiej mi jak tą moc mam pod nogą a nie elektronika myśli 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, griga napisał:

Miał ktoś do czynienia z taką wersją sulky? Ile to może być warte?

86423454_2763586777011198_8208237665833713664_n.jpg

86427305_2763587143677828_9123569430826057728_n.jpg

Grzesiek Ty pytasz???co to sie dzieje na tym świecie...........

przygarnął bym z niego nadstawkę

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v