Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, Strongman napisał:

Nie wiem dokładnie, ale 1044 ma 90 koni 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Wpłać 1000 zł na cele charytatywne, wtedy się poświęce i policze 

ale sam pisałeś że czytałeś na forum i wiesz ile osób już wymieniło. Więc ile ?

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Widziałem, mam powiadomienia jak coś się pojawi co mnie interesuje  Ale to malowaniec, i pewnie przed remontem wyglądał gorzej niż ten nad którym się zastanawiam, a taki remont to zimą z moimi zdolnościami jakieś 3 tyg

Co z tego że malowany? jak dobrze zrobiony to tylko się cieszyć, wiadomo może być coś ukryte, zamalowane i wgl, jechać obejrzeć i widać co jest.

Opublikowano
12 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Jestem za młody na doświadczenie w ciągnikach,od małego zawsze w zetorze 3320 albo Belarus. Ale w siedziałem w ciężkich seriach w cienkim,grubym dachu, w serii x34 no i w euro w zts. Jak dla mnie w zetorze u mnie wkoło wszystko widać,fakt jest trochę nisko dlatego poprzedni właściciel poduszkę kładł a mi nie wygodnie się na niej siedzi,teść sobie ja podkłada pod i tyłek 😀w euro kabinie z tylu duża dolna szyba to widać wszystko ale mało miejsca w kabinie tak samo w ursusie np 934,w ursusach czy to cienki czy gruby dach słaba widoczność na dolny zaczep. Z zachodnich to jedynym ciągnikiem jakim jeździłem to był jd 6210 i tam kabina to jest dla mnie super. W moim 9540 kabina praktycznie to samo co w Proximie czy forterze ale plus taki że szyba idzie od samego błotnika a nie wyżej dzięki temu lepsza widoczność. Ale to jest tylko moje zdanie. Szukając ciągnika teść się napalał na ciężka serie i patrzyliśmy 1014 ale sam mówił że po jeździe 902 wie że ta widoczność to wada,wybór padł na 9540. 

A w którym było najciszej?I ogólnie najwygodniej? Tzn z zetorow/ursusów? Duża kabina/euro/x34/xx540?

Co do widoczności, to nie jest wada, tylko 

75006640.jpg

11 godzin temu, ogarek napisał:

z  was takie cieniasy że musita sobie słodzić to se przytakujta... Widać wam to pomaga 😋

A to jak ktoś ma takie same poglądy, czy zdanie w danej sprawie, to już od razu kółko wzajemnej adoracji albo słodzenie sobie?

• Like 1
Opublikowano

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

sroker na yt z mf na łursusy i teraz ma dużo ale to duuużo zajęcia przy naprawach 😁🤭

mistrzu 😁😜

tak dużo przy nich grzebie, dużo też można się dowiedzieć, ale już pisałem jego historę, kupił zarżniętego mf dużej mocy z mało popularnej serii i żeby ten ciągnik jeździł to musiałby w niego włożyć z  40-50 tys złotych żeby to normalnie jeździło, to wolał sprzedać trupa którego nie był w stanie naprawić i kupić polskiego w lepszym stanie i nim chyba 2 albo 3 lata porobił, oczywiście nie bez wkładu

2 godziny temu, slawek74 napisał:

przypuszczam że w nowych budżetowych gorszy komfort niż amerykańcu z lat 70/80 😀😜

zależy od pojęcia budżetowych bo za 150 tys w nówce już idzie wyrwać fajne i wygodne 90km albo albo niemca/amerykańca  150km na full wypasie z przed 2000

Opublikowano
Przed chwilą, igor10246 napisał:

tak dużo przy nich grzebie, dużo też można się dowiedzieć, ale już pisałem jego historę, kupił zarżniętego mf dużej mocy z mało popularnej serii i żeby ten ciągnik jeździł to musiałby w niego włożyć z  40-50 tys złotych żeby to normalnie jeździło, to wolał sprzedać trupa którego nie był w stanie naprawić i kupić polskiego w lepszym stanie i nim chyba 2 albo 3 lata porobił, oczywiście nie bez wkładu

zależy od pojęcia budżetowych bo za 150 tys w nówce już idzie wyrwać fajne i wygodne 90km albo albo niemca/amerykańca  150km na full wypasie z przed 2000

I Ty wiesz to z jego filmów? W ani jedno słowo nie wierze które mówią.

Opublikowano
11 minut temu, szymon09875 napisał:

Nie gadaj z nim nie ma sensu. 

Najciszej to chyba wlasnie w serii 540, potem seria 32/34.

Dokładnie,najciszej w 9540,w końcu to już kabina nowszego typu w starym ciągniku

Opublikowano (edytowane)

W listopadzie minęło 3 lata. Od pierwszego właściciela kupiony który kupił go w agromie w Hrubieszowie w 1997,w 2011 roku tura założył.

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie tekstu
Opublikowano
52 minuty temu, Partyzant85 napisał:

ale sam pisałeś że czytałeś na forum i wiesz ile osób już wymieniło. Więc ile ?

Kuźwa gdzie napisałem że wiem ile dokładnie w konkretnej liczbie 🤦‍♂️ zamiast się drapać po jajcach weź sobie  i szukaj

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

W listopadzie minęło 3 lata. Od pierwszego właściciela kupiony który kupił go w agromie w Hrubieszowie w 1997,w 2011 roku tura założył.

I jak wrażenia z użytkowania

Opublikowano
14 godzin temu, Ursus932 napisał:

A po drugie czytałem nawet tu dziś na forum ile osób wymieniło zachody na ursusy i zetory bo mieli już dość 🤦‍♂️

A niby tu o to kto pisał ilu jest szczęśliwych traktorzystów którzy przesiedli się na łursusy i fetory z zachodnich ciągników? Nie Ty przypadkiem?

Opublikowano
51 minut temu, SamaPrawda napisał:

Co z tego że malowany? jak dobrze zrobiony to tylko się cieszyć, wiadomo może być coś ukryte, zamalowane i wgl, jechać obejrzeć i widać co jest.

Jakoś nie mam zaufania do malowideł handlarzy , jak potrafią ramę w rozrzutniku gipsem wyrównać 🙆‍♂️

Zresztą potrafie co nieco zrobić, więc wolał bym tego co wstawiałem za 40 i tak liczyłem to z zapasem na to co widać do zrobienia i malowanie trza dołożyć 8 tys 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Jakoś nie mam zaufania do malowideł handlarzy , jak potrafią ramę w rozrzutniku gipsem wyrównać 🙆‍♂️

Zresztą potrafie co nieco zrobić, więc wolał bym tego co wstawiałem za 40 i tak liczyłem to z zapasem na to co widać do zrobienia i malowanie trza dołożyć 8 tys 

8tys.  To do wytrzymania, jak cena traktora w miarę konkurencyjna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v