Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Poszukuję wycinaka do kiszonki. Zależy mi na tym żeby nie był za duży. Dziennie zużywam 6 taczek kukurydzy i nie chciałbym żeby mi się zagrzewała jak za dużo przywiozę. Możecie polecić jakiś model? Ciągnik to mtz 82 więc jakieś pole manewru jest. Budżet ok. 3000zł, w rozsądnych widełkach

Opublikowano
Dnia 12.12.2020 o 23:07, Valtra123 napisał:

Dla rolnika idealny i najbardziej popularny to według mnie ford f150 lub f250 to już tak na bogato.

16 godzin temu, hodowcamlody napisał:

Pomoże ktoś z w wyborze, niby człowiek miał parę wkrętarek w łapie. Pasuje mi kupić coś bo chińczyk najtańszy był, nawet chodził długo ale słabe to, później było hikoki nie jestem zadowolony, Aku krótko trzymało i sprzęgło zaczęło przepuszczać. Na af ludzie chwalą parkside no i nw to czy kupować jakiś średni model z DeWalta czy innej marki żeby parę lat pochodziło.

Zależy ile i do czego będziesz używał tej wkrętarki. Jak chcesz sprzęt do użytku sporadycznego to polecam Parkside 

https://m.ceneo.pl/92295188#tab=spec

Mam ten model i jestem zadowolony a przez rok już dostała w dupe przy dwóch wiatach czy wierceniu niewielkich otworów w betonie i śmiga super. 

A jeśli chcesz coś o większej mocy to warto się zastanowić nad erbauer 

https://www.castorama.pl/wkretarka-udarowa-erbauer-18-v-2-x-5-ah-id-1120916.html?store=0&exactc=856a21a3f808ca829d032e882a9a1e95&keyword=pla_wszystkie_smart_pm&gclid=Cj0KCQiA2uH-BRCCARIsAEeef3lS_bGs-cdMnb-ZTxN4Bh4MgHqTcQxZVlwUAt10q_UK_sdmiLELtT0aAt0jEALw_wcB

Z tego co czytałem i widziałem podczas testów  na Youtube to moc ma konkret a cena do zaakceptowania. Sam się czaję na ten model tylko czekam na jakąś promocję.

A jeśli chcesz coś do użytku dzień w dzień albo po prostu Cię stać na drogą zabawkę którą będziesz używał od czasu do czasu to celuj w Dewalt albo Milwaukee, sprzęt z najwyższej półki ale cena też konkretna. 

Mam już kilkanaście sprzętów z Parkside i jestem zadowolony bo cena jest adekwatna do jakości ale mimo wszystko z tych najtańszych sprzętów Made in PRC jest to najepsza firma. 

Mam też sprzęt z Dewalt i Milwaukee ale czasami nie warto płacić dużych pieniędzy za narzędzia które będą używane raz na miesiąc.

Opublikowano
32 minuty temu, pawel885 napisał:

tyle że on rakotwórczy

a co dziś nie jest rakotwórcze? już producenci sie nie czają i otwarcie mówią co szkodzi i w jakim stopniu , na opakowaniu czerwonego oleju lotosu do dwusuwow napisane że moze powodować raka i tak samo na kleju dwuskładnikowym epoxylina , z kozy to taki + że obornik jest , mleko ale też po dobrych jej hodowcach widać że trzeba dbać niewiele mniej jak o mleczną krowę , a co do smrodu to wszystkie zwierzęta gospodarskie w mniejszym lub większym stopniu śmierdzą 

zamiast glifosatu wole chwastoxem machnąć by chwasty wytępić a zostawić samą trawę do koszenia , 

Opublikowano

U mnie kosiarka musi być żadnych randapow kolo domu też chcę obkosic sobie. Sąsiad kosil rotacyjna to lux było. wiadomo przy samym domu to i podkaszarka i elektryczną przelece a podwórko mam dosyć spore

Opublikowano (edytowane)

który dzwoni?

akoo a może ja swoją bym ci sprzedał?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, pafnucy napisał:

który dzwoni?

Tel, wyłączony 

Ogłoszenie z wczoraj, to nawet w cenie netto już go tam nie ma 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
pafnucy napisał:

który dzwoni?

akoo a może ja swoją bym ci sprzedał?

a co masz?

jahooo napisał:

ja kosze kosą spalinową 20 arów sadu  - to nie jest problem

tez kosilem i to takie badyle wykarczowałem bo tam z 10 lat koszone nie było i się busz zrobił. Ale rotacyjna to zawsze zaoszczędzisz czasu wiem ile lżej było jak sąsiad podwórko wykosil a co mówić z sadem

Opublikowano
9 godzin temu, andrzej78 napisał:

Ciągnie z Niemiec . Ogólnie godny polecenia . Przeważnie są to ciągniki zadbane , ale ma to odzwierciedlenie w cenie . Złomu nie wlecze.

@jacek1296 dokladnie to co kolega napisal.

Nawet i swoim mieszkancom sprzedal ze spora cena.

Opublikowano
2 godziny temu, damianbor napisał:

Chłopie on ma do obkoszenia taki areał że byś du.ą wygniutł A Ty mu z dyskową wyjeżdżasz...

z tą dyskówką chodziło mi o @kontenovy a @akooo jak kupi czeską to go przeżyje, powiem szczerze że czasami żałuję że jak kupowałem tego miotka to nie zastanowiłem się nad dyskiem 2 metry, a wtedy ledwo 10 ha do obkoszenia miałem, ale plany zupełnie inne były 

Opublikowano (edytowane)

Czeska chodzi dużo ciężej od "Miotk" Modrzejewo. Miałem porównanie, zanim została zakupiona Miotk to była pożyczana czeska, obie chodziły z C330- czeska była niewiele cięższa ale o wiele trudniej było ją od polskiej rozbujać, myślę że do czeskiej to minimum C360... Nie wiem, czy była bardziej spasowana przekładnia, czy ma inną prędkość bębnów i przełożenie, ale czeska to był kat dla C330

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

to już bardziej możliwe

ogólnie nie daleko od @6465, w razie czego niech jedzie z zadatkiem

Sąsiednia gmina,  nazwisko kojarzę człowieka nie znam.  Jak trzeba to niech zainteresowany dzwoni ja mogę podjechać jak by co. 

Będę miał do sprzedania taki telefon,  nowy nigdy nie używany. Był by ktoś zainteresowany? https://allegro.pl/oferta/zaplombowany-lg-k22-2-32gb-lte-dual-sim-titan-gw-9940119590

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, bratrolnika napisał:

dorobić podstawę z blachy 15mm, przykręcić ją obejmami do mostu, do blachy śrubami przykręcić to mocowanie, tak bym to widział

Orbitrol założony, w sobotę bede odpalał ciągnik i jeśli będzie chodzić, to jadę po znajomego, co ma to spawać i zobaczę jak on sytuację oceni.

Przy okazji - co może nie grać po odpaleniu? Bo że coś będzie nie tak, to u mnie bardziej niż pewne. Jakieś problemy ze skręcaniem w jedną stronę, samoczynne skręcanie w jedną stronę, ciężkie kręcenie? Czy jak jest wszystko podłączone ok, to nie ma siły - musi być ok? 

Tak w ogóle mam wpięty manometr. I jak nim się sprawdza ciśnienie? Tzn na jakich obrotach silnika, przy ruchu kierownica, czy przy nieruchomej, jakie powinny być wartości?

A w temacie tematu

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-opryskiwacz-jar-met-400-litrow-CID757-IDHNC7x.html

W 2010 kupiliśmy promara 400l, za 2400..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v