Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Ursus932 napisał:

U nas każdy ma swoje bydło, to i siano jak pogoda robią swoje, jak nie było swojej to ile ojciec się na wk***iał 🙆‍♂️ mówisz 50 zł , to jak robię 300 kiszony ,wychodzi 15 koła a gdzie słoma 🤦‍♂️

I c360 to kręcisz?  I jaka ta sianokiszonka?  Biała w środku czy gorącą?  Poza tym tam chłopak szukał prasy za 10tys.  Bo płaci 2tys. Rocznie za usługę. 

A tak między nami,  jak by mi ktoś przyjechał na usługę c360 sianokiszonke kręcić to bym i za darmo podziękował. 

Opublikowano

Ale to tak jest, płacisz i wymagasz, A kupisz gówno to i tak się nikt nie przyzna że ch*jowo bele zbite, bo duma nie pozwoli😁

Opublikowano

Często i usługi nie lepsze niz te C360, różnie z tym bywa. U mnie niektore kombajny na usługe zostawiają więcej zboża za sobą niż stare wysłużone bizony. Usługa nowym sprzetem nie gwarantuje wcale lepszej jakości, bo usługodawcy też zależy na czasie i paliwie,

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Z 6 lat temu prasował mi słome chłopak zieloną sipmą i zetorem 7340 to dym mu się urywał tylko wtedy jak klapę opuszczał,  sprzedał prasę i najmuje a wozi po 1000 balotów słomy rocznie. 

5 minut temu, jahooo napisał:

Często i usługi nie lepsze niz te C360, różnie z tym bywa. U mnie niektore kombajny na usługe zostawiają więcej zboża za sobą niż stare wysłużone bizony. Usługa nowym sprzetem nie gwarantuje wcale lepszej jakości, bo usługodawcy też zależy na czasie i paliwie,

U nas jest jeden taki to teraz się prosi żeby go kto wziął,  bo class stoi w sezonie i czeka na robotę. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

@Morionkolego jeśli chcesz wydać koło 10, to szukaj takiej czerwonej sipmy, szczerze polecam jak na małe gospodarstwo 👍 i jest sporo na olx 

https://m.olx.pl/oferta/prasa-zwijajaca-sipma-z-279-1-CID757-IDH5Pzy.html?reason=

Niezależność równa się wolność 👍, a nie lazic po farmerach i czapkę zdejmować żeby łaskawie przyjechał zrobić 

jest jeszcze coś takiego jak rynek usług, nie prosisz, dzwonisz do jednego jak nie może to do 2giego i ten co nie może wie co traci, u mnie rynek jest rozwinięty i prosić nie trzeba, dzwonie jak kosze i dzwonie jak jade zgrabiać i mówię na którą ma przyjechać żeby nie czekał

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Kuźwa gdzie wy mieszkacie?  W Rumunii?  Ja mam co najmniej 3 znajomych chłopaków którzy na tel.  W ciągu 24godzin przyjeżdżają i prasują. A jak robię sianokiszonkę to dzwonię i pytam kiedy zrobi,  umawiam się np. Za 3 dni i kosze.  Wpada swoim sprzętem prasa,owijarka i ciągnik z turem i robi na gotowo 50zl/szt.

dokładnie u mnie to niektóre gospodarstwa mają więcej z usług jak z gospodarstwa 

5 minut temu, jahooo napisał:

prawda, jak, u mnie tacy długo by nie porobili, fama się od razu niesie i albo się poprawia albo wypada, 

Opublikowano
Ursus932 napisał:

26 minut temu, slawek74 napisał:

czemu za dwa lata 🤔 dzisiaj rzucaj będzie luźniej 😉 a my za dwa lata może będziemy się śmieli z Ciebie jak będziesz od nowa szukał ciągnika i ruszał od zera😉😁

może wysokość 🤔

Nie wiem czy za dwa , może trzy , a może będzie tak super że się dalej będzie pchać ten wózek, mi wystrcza mały, żeby 60 miała choć odrobinę lepiej w kabinie, ciszej i kilka koni więcej to bym narazie nic nie szukał 

ile Ty masz pola ornego ?

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

To ile płaci za usługę ? .

a wozi po 1000 nalotów słomy rocznie. 

Ja tam nie wiem ile bo to on płaci nie ja.  Dodam tylko że on ze 700szt kupuje bo swoje ma w większości obsiane qq na kieszonkę. 

Opublikowano

Nabrali maszyn na program usługi rolnicze to przez 5 lat będą świadczyć usługi a potem się okaże co będzie .

U nas też tacy są jeden już zakańcza w tym roku bo szkoda kombajnu 5 lat i po kombajnie przy 1  tyś ha rocznie .

Opublikowano

Niczym, roboty jest często 10x tyle co w własnym gospodarstwie. Zużywa się szybciej 

Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał:

I c360 to kręcisz?  I jaka ta sianokiszonka?  Biała w środku czy gorącą?  Poza tym tam chłopak szukał prasy za 10tys.  Bo płaci 2tys. Rocznie za usługę. 

A tak między nami,  jak by mi ktoś przyjechał na usługę c360 sianokiszonke kręcić to bym i za darmo podziękował. 

Jak tylko kot albo mysz nie zrobi dziury to idealna, nic się nie grzeje, może tydzień stać, ja kręce 3 i 4 polową, wiadomo nie jest to pasówka ale robię i mam to w d*pie że komus się to nie podoba , i jeszcze  czasami usługi jadę 🙃. To czym wozisz do obory później? 

Opublikowano

tym że u siebie mam pole po agregacie jak stół , wyzbierane wszystkie kamienie z miedz też , podcięte gałęzie , brak kołków na miedzach , rurek i innego badziewia, brak bruzd i jadę pewnie .

• Like 2
Opublikowano
26 minut temu, danielursus3p napisał:

Ale to tak jest, płacisz i wymagasz, A kupisz gówno to i tak się nikt nie przyzna że ch*jowo bele zbite, bo duma nie pozwoli😁

No i co z tego, widzę największy ból d*py maja Ci co zdani na łaskę innych 🙆‍♂️

Opublikowano
17 minut temu, Uziu92 napisał:

ile Ty masz pola ornego ?

Już pisałem na dziś 25 ornego 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

No i co z tego, widzę największy ból d*py maja Ci co zdani na łaskę innych 🙆‍♂️

A czemu ból? Takie jest moje zdanie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

tym że u siebie mam pole po agregacie jak stół , wyzbierane wszystkie kamienie z miedz też , podcięte gałęzie , brak kołków na miedzach , rurek i innego badziewia, brak bruzd i jadę pewnie .

To u nas takie pola to norma,  a jak ktoś nie pewny to ściernisko po kolana i to wszystko. 

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

Dokładnie 👍

a ten co najmuje przeważnie ma gdzieś, bo nie jego maszyna na wertepach się rozpizdzi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v