Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Morion napisał:

Wracając do tematu MTZ-ów. Co myślicie o takim? https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-ciagnik-mtz-82-CID757-IDHljHl.html

14 tyś za kabinę nowego typu wydaje się być ceną nieco zaniżoną.

Swoją drogą zauważyłem pewną tendencje do podawania ilości mth w ilości nie większej niż 4000 bez względu na stan i rocznik.

Potargować z 1,5 tys, i napęd dokupić  to nawet fajny ciagnik wyjdzie. Te ciagniki tak wolno bija motogodziny że  pewnie tak ma. 

Teraz szukam ciągnika ponad 250 km to prawie wszystkie mają  6-9 tyś. owszem są 16 ale mało,  i tu można się bardzo poważnie zastanawiać że ktoś w Niemczech kupuje ciągnik 250 km i robi nim 600 godzin rocznie. 

Opublikowano
26 minut temu, Belaruss820 napisał:

Odnośnie przyczepek samochodowych,jest coś takiego jak przyczepa lekka i towarowa. Czym to się różni? 

Lekka czyli DMC 750kg bez hamulca, powyżej musi być hamulec aczkolwiek możesz nadal jeździć na B ale masa całkowita zestawu nie może przekroczyć 3500kg  i masa przyczepki nie może być większa od masy samochodu. Dopuszcza się prowadzenie auta dmc 3500kg plus przyczepa lekka czyli na B możesz 4250kg prowadzić 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Odnośnie przyczepek samochodowych,jest coś takiego jak przyczepa lekka i towarowa. Czym to się różni? 

Lekka to taka co ma dmc 750kg i do tej wystarczy prawko "B", Towarowa to powyżej 750kg i potrzeba "B+E" tak wygląda w skrócie.

Opublikowano
2 minuty temu, tomek73 napisał:

Potargować z 1,5 tys, i napęd dokupić  to nawet fajny ciagnik wyjdzie. Te ciagniki tak wolno bija motogodziny że  pewnie tak ma. 

Teraz szukam ciągnika ponad 250 km to prawie wszystkie mają  6-9 tyś. owszem są 16 ale mało,  i tu można się bardzo poważnie zastanawiać że ktoś w Niemczech kupuje ciągnik 250 km i robi nim 600 godzin rocznie. 

600h to mało? Nie każdy ma po 1000ha a sam wiesz że nawet u nas 100koni na 20-30ha to norma więc niemca tym bardziej stać.... Pisałem już w tym temacie - "znam" od nowości ciągniki 2006-2010 z przebiegami 3-5tys h - oczywiście ponad 100koni nie jakieś pierdki do odśnieżania podwórka 

4 minuty temu, Grzechooo napisał:

Towarowa to powyżej 750kg i potrzeba "B+E" tak wygląda w skrócie

nie prawda 

Opublikowano

Poleci ktoś jakiś łańcuch przenośnika do Polskiego rozrzutnika, tylko taki na metry, twardy, bo te gotowe mi nie pasują mam rozrzutnik stary typ gdzi listwy spawane 

Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

Lekka to taka co ma dmc 750kg i do tej wystarczy prawko "B", Towarowa to powyżej 750kg i potrzeba "B+E" tak wygląda w skrócie.

Mam lekka to dmc ma 550 bodajże(bo to jest ta mała), a jak szukałem papierów to trafiłem też na towarową i miała 750dmc,dlatego mnie to zastanawiało jaka jest różnica

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Mam lekka to dmc ma 550 bodajże(bo to jest ta mała), a jak szukałem papierów to trafiłem też na towarową i miała 750dmc,dlatego mnie to zastanawiało jaka jest różnica

Być może się mylę 10 lat temu jak robiłem e tak mnie uczyli. W dowodzie rej. samochodu masz podane jaką przyczepę może ciągnąć dane auto i teoretycznie jak w dowodzie masz 500kg to nie możesz ciągnąć 750 i upierdliwy policjant może się czepić. Ja osobiście nigdy z tym problemu nie miałem.

Opublikowano
15 godzin temu, kokoman0 napisał:

Sok z grejpfruta dodany to trochę mętne, ale dobre

@Szu15000 po kieliszeczku co dziennie na dobranoc i połowy nie ma😀

Uuuuuu na grejfrucie to ja nie pijam. Raz wódkę taką piłem. Nigdy więcej tyle dobrze , że była też normalna czysta

Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

Być może się mylę 10 lat temu jak robiłem e tak mnie uczyli. W dowodzie rej. samochodu masz podane jaką przyczepę może ciągnąć dane auto i teoretycznie jak w dowodzie masz 500kg to nie możesz ciągnąć 750 i upierdliwy policjant może się czepić. Ja osobiście nigdy z tym problemu nie miałem.

Tak, bo przyczepka nie może być cięższa od auta i taka dmc 500 kg mogła być np do malucha co ważył trochę ponad 600

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v