Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, maniana napisał:

https://allegro.pl/oferta/lampa-ostrzegawcza-kogut-80-led-smd-12-24v-trzpien-6605978695

Czy taki kogut bedzie  jakoś widoczny z maksymalnie 1 km, czy lepiej zwykły halogenowy z ta obracającą tarczą? Chciałbym zamontować na deszczowni do podlewania, żeby świecił gdy rozłączy napęd.  W nocy to wiadomo, ale w dzień przy słońcu?

I jaki jest jego pobór mocy? Będzie większy czy mniejszy niż te 55w h1?  akumulator trzeba ładować w domu więc przydałoby się żeby dużo prądu nie zjadł

Taki LED w słoneczny dzień to widać nie dalej jak 50 metry , to jest badziew , kogut najlepiej to oryginalny np. hella może być używany i tak będzie lepszy niż te nowe 

Opublikowano
21 godzin temu, Strongman napisał:

Najlepszy w przystępnej cenie to cetel fast hobby.

Ja słyszałem ze ubiór kupuje się za pól wartości ścigacza.Nie wiem o co komu chodziło ale pewnie o bezpieczeństwo.I to nie są tanie ubrania.

Zamówiłem tego cellfata Hobby zobaczymy co to warte.

Sprawdziłem to mam już wąż z Cellfasta tylko multiflex jest ok, ale trochę taki twardawy.

Opublikowano

Cudo to to nie jest. U mnie przy większym się łapy poodginały, popękały. Pospawałem i jest. Dużo nie używam. Nadaje się bardziej do kół pasowych niż do łożysk. Ześlizgują się łapy. Trzeba wymyślać konstrukcje pomocnicze. Lepszy taki niż żaden...

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Ja zawsze spinam lapy trytytkami zeby sie nie rozchodzily i wtedy mozna nim pracowac

trytytkami ?😳 ja dobrze łańcuchem ściągam albo sciskiem stolarskim i to czasem łańcuszek zerwie alo ścisk wygnie

Opublikowano

Czy może ktoś przerabiał owijarkę,czy inny sprzęt dodając multiplikator na wałek mocy.Tu chodzi   akurat o owijarkę samozaładowczą,a takowy multiplikator  występuje np.w trolu,i  poprzez mniejsze obroty wałka  przekładnią i pompą znajdującą się w nim ,uzyskuje się większy wydatek oleju. Tylko zbyt nie rozumiem tego,jeśli multiplikator z trola ,,chodzi'' przy c 330,to trol chodzi jak należy [różnie to różnych ludzi chodzi,u jednego przy trzydziestce ok,drugi klnie że za wolno] pomimo że wydatek pomp tu jak i tu jest identyczna...  czyżby wydatek pomp z multiplikatora był podany tylko jako wydatek samej pompie nie licząc przekładni? Przekładnia w trolu  jest zdaje się 1-3,8...To tak na chłopski rozum zwiększa wydatek czterokrotnie. Tych multiplikatorów,w grene,czy innych sklepach jest mnóstwo,i trochę człek skołowany.            I   nasuwa się następne pytanie, Jak duży zbiornik na olej,i ile procentowo powinien być wypełniony,by działało to jak należy.   Dobrze było by uzyskać radę u osób w temacie ,a jest tu ich sporo,i na co dzień różne kombinacje z tym wyczyniają.Pozdrawiam.

Opublikowano
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

To ile realnie może być warta w tym stanie?

Jak taki stan to pewnie kwitu brak. Ja za d50 na podwojnej burcie, nie zgnita światła opony ok ale bez papieru dalem 1900 zl a wczesniejsza z papierem i nadstawka 25cm tez zdrowa 2600 takze za to, to mniej niz na zlomie zeby chociaz z 50 zl zarobić 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v