Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, michal_19 napisał:

@aro1975te skrzyżowanie to raczej co roku zalewa w mniejszym, bądź większym stopniu 😂 cos tam podobno robili ,ale widać bez zmian.

widzę je z balkonu i takiej wody dawno nie było

Opublikowano

@Piotrek1975 kutfa całkowicie zapomniałem 😯.

W takim razie wszystko naj najlepszego z okazji imienin. 

STO LAT!!!🍻🎉

Opublikowano
16 minut temu, marulekk napisał:

zależy ile by krzyknął za to :) 

skonczyło padać, 16L spadło

o stawkę pytaj Michała, ale jak u mnie sieje to od razu daje gwarancję na plon powyżej 4t bez nawozu i oprysków 😂

lepszy jak ubezpieczalnia 😎

20 minut temu, Daro20 napisał:

Dolało ładnie 14mm. Podczas suszy taki opad to prawie nic ale przy opadach ponad 200mm w czerwcu a szczególnie tydzień temu taki deszcz to dużo.

Wykoszone źle bo nieda zebrać, nie wykoszone też źle bo co ta trawa warta jak już tydzień warstwa wody stoi. Pierwsze zgniło to może drugie ładnie narośnie i uda się zebrać🤔

może być problem z drugim jak zgnije pod wodą.

Darek ile w nocy spadło?

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, thor1984 napisał:

Ja po prostu chce mieć swoją bo z pożyczaniem to mam takiego pecha, że co jakiś czas musi coś walnąć 

Robisz nią w truskawce?

Tylko przy przygotowaniu pod sadzenie, sasiad robi w miedzyrzedziach, odkrecał noże i ladnie nawet wychodzi.

Opublikowano

@Bananek raportuj!. Zapomniałem powiedzieć żebyś nie lazł do piwnicy tak jak Rysiek radził tylko na piętro. Wiatra nie ma 😋 

Mnie by na razie wystarczyło... A ta łata znad Ostrołęki coraz bardziej się rozkręca 😕 chyba czerwiec 150mm pęknie. Aktualnie ponad 130

Opublikowano (edytowane)

No niestety, ludzie zaraz z beczkami zaczeli ganiac, stodoly niektore zalane. U mnie też i szambo poszło wierzchem przez obore i podwórze..

Kanalizacja na wiosce to studzienkami na poboczach zaczelo wyplywac...

Edytowane przez Primula94
Opublikowano
Strongman napisał:

45 minut temu, Uziu92 napisał:

A u mnie tak 😉 to co w domu się dzieje wolę nie wiedzieć i ile spadło deszczu czy gradu też nie 😁 

U ciebie ludzie gadają żeś z wiosny podlewał i cała pszenica leży i czegoś  z wiosny  nawalił z ze fioletowa była.

w piątek jeszcze stała , pewnie się zmęczyła i się położyła 😂

Opublikowano

Dziwna rzecz, od jakiegoś czasu kocur wychodzi wieczorem do drogi i siedzi na podmurówce kilka godzin, dzisiaj deszcz dopierniczał, a ten siedzi 🤔 o co mu chodzi? Dopiero niedawno polazł zmaczany do stodoły 

Oj zapowiada się deszczowa noc. Nad mazowszem wcale nie słabnie. Chyba prognozy były trafne. Choć jeszcze wieczorem na to nie wskazywało 18mm za dziś

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Zasadniczo torfu się nie orze bo kwas wyciąga, ja raz przeorałem i drugi raz już nie mam zamiaru. Trafiłem na suchy rok 2015 Bogu dziękować a i tak sodoma przy uprawie i siewie. Ciągnik idzie jak w masło. 

15mm i spokojnie pada, ale znad Ostrołęki ciągnie na mnie mocniejsza porcja. 

Nie wiem jakie masz torfy. Ja sieje kukurydze na torfie i co roku orze. Teraz wwszyscy z moich stron zaczynaja to praktykowac. Trawy to samo, plon ogromny w wilgotny okres

Nie kumam  o co chodzi z oraniem łąki. Jak to moze zaszkodzić oprócz  słabej darni prze pierwsze lata

Oczywiscie orka na głębokość podorywki

Edytowane przez fireseba
Opublikowano
11 minut temu, Uziu92 napisał:

Takie pierdu pierdu jak wszędzie, gdzie liczy się pole bo dużo gospodarzy, i są zazdrośni i konkurencja,takie czasy.

Opublikowano
Strongman napisał:

11 minut temu, Uziu92 napisał:

Takie pierdu pierdu jak wszędzie, gdzie liczy się pole bo dużo gospodarzy, i są zazdrośni i konkurencja,takie czasy.

mi to lotto😁 , dziwne to by było jak by ona po takich ulewach jak piszecie i pokazują w necie ustała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v