Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, michal_19 napisał:

@aro1975te skrzyżowanie to raczej co roku zalewa w mniejszym, bądź większym stopniu 😂 cos tam podobno robili ,ale widać bez zmian.

widzę je z balkonu i takiej wody dawno nie było

Opublikowano

@Piotrek1975 kutfa całkowicie zapomniałem 😯.

W takim razie wszystko naj najlepszego z okazji imienin. 

STO LAT!!!🍻🎉

Opublikowano
16 minut temu, marulekk napisał:

zależy ile by krzyknął za to :) 

skonczyło padać, 16L spadło

o stawkę pytaj Michała, ale jak u mnie sieje to od razu daje gwarancję na plon powyżej 4t bez nawozu i oprysków 😂

lepszy jak ubezpieczalnia 😎

20 minut temu, Daro20 napisał:

Dolało ładnie 14mm. Podczas suszy taki opad to prawie nic ale przy opadach ponad 200mm w czerwcu a szczególnie tydzień temu taki deszcz to dużo.

Wykoszone źle bo nieda zebrać, nie wykoszone też źle bo co ta trawa warta jak już tydzień warstwa wody stoi. Pierwsze zgniło to może drugie ładnie narośnie i uda się zebrać🤔

może być problem z drugim jak zgnije pod wodą.

Darek ile w nocy spadło?

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, thor1984 napisał:

Ja po prostu chce mieć swoją bo z pożyczaniem to mam takiego pecha, że co jakiś czas musi coś walnąć 

Robisz nią w truskawce?

Tylko przy przygotowaniu pod sadzenie, sasiad robi w miedzyrzedziach, odkrecał noże i ladnie nawet wychodzi.

Opublikowano

@Bananek raportuj!. Zapomniałem powiedzieć żebyś nie lazł do piwnicy tak jak Rysiek radził tylko na piętro. Wiatra nie ma 😋 

Mnie by na razie wystarczyło... A ta łata znad Ostrołęki coraz bardziej się rozkręca 😕 chyba czerwiec 150mm pęknie. Aktualnie ponad 130

Opublikowano (edytowane)

No niestety, ludzie zaraz z beczkami zaczeli ganiac, stodoly niektore zalane. U mnie też i szambo poszło wierzchem przez obore i podwórze..

Kanalizacja na wiosce to studzienkami na poboczach zaczelo wyplywac...

Edytowane przez Primula94
Opublikowano
Strongman napisał:

45 minut temu, Uziu92 napisał:

A u mnie tak 😉 to co w domu się dzieje wolę nie wiedzieć i ile spadło deszczu czy gradu też nie 😁 

U ciebie ludzie gadają żeś z wiosny podlewał i cała pszenica leży i czegoś  z wiosny  nawalił z ze fioletowa była.

w piątek jeszcze stała , pewnie się zmęczyła i się położyła 😂

Opublikowano

Dziwna rzecz, od jakiegoś czasu kocur wychodzi wieczorem do drogi i siedzi na podmurówce kilka godzin, dzisiaj deszcz dopierniczał, a ten siedzi 🤔 o co mu chodzi? Dopiero niedawno polazł zmaczany do stodoły 

Oj zapowiada się deszczowa noc. Nad mazowszem wcale nie słabnie. Chyba prognozy były trafne. Choć jeszcze wieczorem na to nie wskazywało 18mm za dziś

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Zasadniczo torfu się nie orze bo kwas wyciąga, ja raz przeorałem i drugi raz już nie mam zamiaru. Trafiłem na suchy rok 2015 Bogu dziękować a i tak sodoma przy uprawie i siewie. Ciągnik idzie jak w masło. 

15mm i spokojnie pada, ale znad Ostrołęki ciągnie na mnie mocniejsza porcja. 

Nie wiem jakie masz torfy. Ja sieje kukurydze na torfie i co roku orze. Teraz wwszyscy z moich stron zaczynaja to praktykowac. Trawy to samo, plon ogromny w wilgotny okres

Nie kumam  o co chodzi z oraniem łąki. Jak to moze zaszkodzić oprócz  słabej darni prze pierwsze lata

Oczywiscie orka na głębokość podorywki

Edytowane przez fireseba
Opublikowano
11 minut temu, Uziu92 napisał:

Takie pierdu pierdu jak wszędzie, gdzie liczy się pole bo dużo gospodarzy, i są zazdrośni i konkurencja,takie czasy.

Opublikowano
Strongman napisał:

11 minut temu, Uziu92 napisał:

Takie pierdu pierdu jak wszędzie, gdzie liczy się pole bo dużo gospodarzy, i są zazdrośni i konkurencja,takie czasy.

mi to lotto😁 , dziwne to by było jak by ona po takich ulewach jak piszecie i pokazują w necie ustała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v