Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
26 minut temu, Bananek napisał:

ja nie z tych. sąsiadom zawsze jakieś wnioski typu susza, paliwo wypełniam, nawet 5zł nie wezmę. ja z sąsiadami za dobrze żyję. A dalszym znajomym niech kto inny wypełnia. boję się odpowiedzialności jakbym coś skiepscil.

Błędów nie popełnia ten co nic nie robi. 

29 minut temu, Bananek napisał:

ja nie z tych. sąsiadom zawsze jakieś wnioski typu susza, paliwo wypełniam, nawet 5zł nie wezmę. ja z sąsiadami za dobrze żyję. A dalszym znajomym niech kto inny wypełnia. boję się odpowiedzialności jakbym coś skiepscil.

Tutaj się postępowanie kolegi chwali🤗🤗🤗😀

29 minut temu, mds212 napisał:

Dokladnie, bylo w wiadomsociach ze gosciowi wniosek o doplaty odr wypelnial i pomyli cos z liczba doplat do buraka cukrowego i koles nie dostal doplat do 15 ha burakow a to prawie 20 tys. I czyja to teraz wina :D

Mojemu koledze i jego tacie,tak zrobił wnioski w ODR że 80 szt była poszło w plecy i za 25 ha dostał kasę do kwoty 1250euro( w 2018, był jeszcze w SMG). 

Opublikowano

Mi robi to kolega który pracuje w arimr. Dzięki temu wnioskowi mamy okazję się spotkać i poświętować przy czymś mocniejdzym, a że nasze kobiety też mają wspólne tematy nikt się nie nudzi. ☺

Opublikowano
2 godziny temu, mds212 napisał:

No napewno bardziej od Ciebie, mysle ze kazdy jest bardziej oswiecony ktory nie wierzy ze go Bog pokaze za prace w "swięto" :D

,,pycha poprzedza upadek"

Opublikowano

Ukoszone trochę trawy kosą dla królików i kosiarką dla kur, posiane nawozy po pierwszym pokosie w sadzie, który poszedł na zielonkę. Teraz może padać i zaczęło się chmurzyć.

Opublikowano

Sierpa co roku używam. Wczesną wiosną jak trawa się jeszcze nie nadaje do koszenia kosą to ścinam większe kępki sierpem dla królików.

Czy bieda z trawą? Raczej nie. Zawsze w sadzie i ogrodzie koszę trawę na zielonkę dla króli a suszę na siano tzw przycoki czyli pasy trawy między polami lub swoje drogi dojazdowe w polach.

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

LRA ominęło tylko lekki deszczyk.

Tak jakby nad nami front się rozpadł.

Dzisiaj ciepły i słoneczny dzień. Po ostatnich 30l wszystko w oczach rośnie.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v