Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
fireseba napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

Chyba czas spindalać z plaży i przenieść się na atrakcje pod dachem. 😱

To jest krynica morska?

trochę dalej na zachód. jantar. W krynicy zbyt gęsto od turystów.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A wirus tam gdzie nie siedzi w tym piasku?🤔

Pewnie siedzi i smyra  Banana po d*pie 😁

Czas ruszać w trase

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

nie byłeś tam nigdy wcześniej? fajne są te dwu, a czasem i trzyczłonowe nazwy miejscowości 😀

A Ty co już zapomniał kto ja niby jestem? Kolegów szukasz to szukaj gdzie indziej sp...adaj na drzewo frajerze

3 godziny temu, 6465 napisał:

Od krowiarzy to ty lepiej traktora nie kupuj. I to jeszcze z turem. 

Jak jadę przez wioski krowiarzy to nie znaczy, że tam kupuję 😉 a z zagranicy to niby co stoją pod kocem i do kościoła niemiec jeździł? 😋 To co u nich w kołchozach te maszyny dostają to u nas są na wakacjach. Tyle, że polski chłop zazwyczaj nie dba i nie serwisuje. Aby tanio i do przodu. Dasz wiarę, że jd premiumka z 2010 5 tys godzin na turdusie chłop jeździ? Kuźwa szkoda, że nie superol

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

A wirus tam gdzie nie siedzi w tym piasku?🤔

siedzi i czeka tam tylko na mnie. 😀 ludzie bez maseczek chodzą, cały wachlarz rejestracji samochodowych od gór po morze, od zachodu po wschód. jantar właśnie budzi się do życia. ludzie zaczynają się schodzić do centrum.

pedro2 napisał:

A Ty co już zapomniał kto ja niby jestem? Kolegów szukasz to szukaj gdzie indziej sp...adaj na drzewo frajerze

licz się ze słowami gówniarzu

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Bananek napisał:

. 😀

licz się ze słowami gówniarzu

A ty jak mnie nazwałeś? Widzisz, ja gówniarz, a ty starszy to powinieneś dawać przykład. Daleko do siebie nie mamy może wyjaśnimy to gdzieś w połowie drogi w 4 oczy? Co ty na to?

Edytowane przez pedro2
  • Haha 2
Opublikowano
Piotrek1975 napisał:

Dziś słonecznie ale wietrznie, więc i tęperatura poszybowała w dół. Ktoś z was już wyoruje pod zboża ozime?

Od poniedziałku ruszam z orką pod oziminy. Dzis zaoralem połowę pastwiska i wstępnie uprawilem i mam nadzieję że w piątek uda się posiać nową trawę.

Opublikowano

Nawyzywał mnie bo robiłem z niego podśmiechujki tak jak on ze mnie i uraziłem króla. A teraz w tematy wchodzi jak gdyby nigdy nic... Bardzo chciałabym żebyś prosto w twarz powiedział mi to co napisałeś @Bananek. Czekam na odp. Ułatwie ci Niedziela między 15-16 w Goniądzu gdzieś w konkretnym miejscu.

Opublikowano
23 minuty temu, robert55555 napisał:

Dla

mnie to za wcześnie. Myślę że ok 10 zacznę orkę.

Za lezy kto ma ile pola,ja już zacząłem,w razie awarii konia kilka dni i naprawiony i dalej orka a tak przyjdzie pora siać a pole nie zaorane.

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Na początek pod żyto potem  Kilka hektarów trzeba będzie przekręcić więc się troszkę zejdzie.

Kilka ha.  To się w jeden dzień orze. 

Opublikowano
6 godzin temu, witejus napisał:

zera ci się pop..

Popytaj o wfm,czy wsk,bo to wcześniej praktycznie dostali tylko komuniści,takie początek lat sześćdziesiątych  mam taką 62 r,30 lat i skrzynia ta sama ,aż do mnie ,ale co tam,nie ważne😔

Opublikowano
6465 napisał:

36 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Na początek pod żyto potem  Kilka hektarów trzeba będzie przekręcić więc się troszkę zejdzie.

Kilka ha.  To się w jeden dzień orze. 

pewnie ma ze 100 pod zasiew

Opublikowano

max 3 dni takimi ciągnikami jak u WAS w gospodarstwie

1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Kilka tzn około 30ha więc trochę czasu trzeba. Do tego wolę wcześniej na spokojnie zaorać jak potem w razie jakiegoś W spieszyć się bo trzeba siać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v