Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Cena porównywalna do jakości. Żeby coś rozsądnego kupić to trzeba pojeździć. My sprzedawalismy gościowi jalowki na odchow i zacielone kupowaliśmy od niego, ale za ten jego odchoe to mu kijów wpierdzielić 

Ja też sprzedałem jałówki potem mogę odkupić zobaczymy jak urosły bo geny miały dobre

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Ja tak robilem ze szwagrem,ale to przeszłość😉 Plan na dziś było łajna 8 rozżutników przyorać,plan wykonany,ale wiatr i - 4 w nocy było. Chyba Ceb zamarzł,czy zepsuł,bo się 2 razy pług wypiął i była zabawa,a tu rów i asfalt🙆‍♂️,i pług o tak o😐

Halo halo milicja, ten pan wozi łajno a przecież już po terminie 😁

Opublikowano

8 godzin temu, sabuliga napisał:

Po co to rozwijać i kupować i dokładac se roboty. Wystarczy zyc spokojnie i jakoś to będzie. Moj tata jak dostał 12 ha tak i przez te 40 lat nic nie dokupił i jakoś żyjem dzieci wykształcił tylko że jedynie jeździ się starym 40 letnim sprzę tem ale do 1 starcza.

To Ty wygórowanych ambicji widzę  nie masz  jak aby do pierwszego Cię  zadowala .Jedni się zjeżdżaja  drudzy olewaja najlepiej chyba po środku 

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, Łolek napisał:

To Ty wygórowanych ambicji widzę  nie masz  jak aby do pierwszego Cię  zadowala .Jedni się zjeżdżaja  drudzy olewaja najlepiej chyba po środku 

no i co masz  z tego niby robisz więcej a pieniadze te same. gospodarzysz 40 lat a twoje dzieci nie chce przejac i co sprzedajesz majatek oddajesz dzieciom a one sobie na wycieczki beda jezdzic a ty dorobiles sie garba. Dlatego mowie minimalnym nakladem do przdu

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, lamboEVO100 napisał:

Moim zdaniem lepiej trzymać 20 krów niż 100 byków.

no , znajomy z wioski z 20paru  tez chatę zaczął stawiać i pewnie też obora wolnostanowiskowa w planach 

Dnia 6.12.2020 o 19:55, slawek74 napisał:

a żebyś wiedział że brak słonica 😀 w słoneczne dni nastroje lepsze i robota lżej idzie

dokładnie ,nawet hvj wie ile świetlówek w warsztacie i lampek na traktorze i to nie pomaga , słońca niczym nie zastąpi 

26 minut temu, sabuliga napisał:

gospodarzysz 40 lat a twoje dzieci nie chce przejac i co sprzedajesz majatek oddajesz dzieciom a one sobie na wycieczki beda jezdzic a ty dorobiles sie garba.

piszesz jakbyś dobrze znał tego gościa z AF co rzucił 150ha 60pare dojnych , klepie auta w DE ,balował na majorce i fotkami z drinkiem pod parasolem się chwalił 

Edytowane przez kontenovy
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

A po co wygórowane 🤔 jak wystarczą takie normalne, przeciez Ci co tak zapierdalają do przodu to od życia mają wielkie gówno 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

A po co wygórowane 🤔 jak wystarczą takie normalne, przeciez Ci co tak zapierdalają do przodu to od życia mają wielkie gówno 🙆‍♂️

Nie no najlepiej usiąść pojeczec ze sie nie oplaci i przeżyć życie spokojnie i bez stresu ,ale czy to dobre ocenia może właśnie twoje dzieci 

Ci co zapierniczaja mają duże G a ci co nie to mają G małe

W każdej pracy trzeba dać z siebie 100 to i pieniądze zarobisz i szacunek  u ludzi mieć  będziesz 

Edytowane przez Łolek
  • Like 3
Opublikowano

Bez przesady,100 procent,to i spirtu nie ma,ale jak kto uważa. Ja to mówię że w życiu to człowiek musi być trochę legatem [leniem],bo legat to kombinuje tak ,coby było lżej i robotą się tak nie zap.......O.o. U jednych szacunek ,u drugich drwina,u trzecich zazdrośc,u czwartych politowanie,u piątych ......... .

Opublikowano
19 minut temu, kizak napisał:

Bez przesady,100 procent,to i spirtu nie ma,ale jak kto uważa. Ja to mówię że w życiu to człowiek musi być trochę legatem [leniem],bo legat to kombinuje tak ,coby było lżej i robotą się tak nie zap.......O.o. U jednych szacunek ,u drugich drwina,u trzecich zazdrośc,u czwartych politowanie,u piątych ......... .

No może z tą setką to przesadziłem ciut

Opublikowano
12 godzin temu, Łolek napisał:

Nie no najlepiej usiąść pojeczec ze sie nie oplaci i przeżyć życie spokojnie i bez stresu ,ale czy to dobre ocenia może właśnie twoje dzieci 

Ci co zapierniczaja mają duże G a ci co nie to mają G małe

W każdej pracy trzeba dać z siebie 100 to i pieniądze zarobisz i szacunek  u ludzi mieć  będziesz 

A co to jest to G? Głupota 🤔

Dzieci to i tak może oleją, więc robienie czegoś dla przyszłych pokoleń jest bezsensu 🤷‍♂️ jakiś czas temu dwóch rolników mi to mówiło, jeden brał zboże u mnie, chłop ze łzami w oczach się żalił, opowiadał z żoną zapierdzielałą, nowe maszyny, kostka, chlewnia, ładny dom teraz żadne dziecko nie chce, mówi do miasta uciekły 

U drugiego kupiłem maszyne i podobnie, mówi że całe gospodarstwo na sprzedaż albo będzie stało puste, bo córa jedna w mieście a druga na wsi ale tylko działkę sobie zarzyczyła i dom postawiła, a o gospodarce słyszeć nie chce 

Ja żyję po to żeby żyć, a nie żyje żeby robić 💪

Rozwijam się powoli ale do przodu 👍

@kizak a u piątych ch*j wie co 🙆‍♂️

Może sraczke 😊

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v