Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, kopin napisał:

4,5 netto,20 szt cena jak za zboże,kużwa mać

4.2 🙄

12 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

niepewny czyli ile można zarobić/ stracić ? przy cenie 4.5 netto i prosiaku 20 kg 220 zł ile może wyjść ? zboże swoje. koncentrat z zakupu

Gdzie jest Tyran 😁?? on by Ci wyliczył, że nawet i schabowego by Ci się odechciało 😁😁😁

Opublikowano

czyli co dokładnie ? ogrodzenie ? czy świnie nie są w jednym budynku co bydło ? kwity ? panowie zostanie 100 zł przy przykładzie co podałem wcześniej ? Ktoś pytał co obecnie mam- krowy, byki i ręce do kolan

Opublikowano

Ogrodzenie nie koniecznie,  ale budynek musi być zabezpieczony przed dzikimi zwierzętami,  siatki w oknach maty we wjeździe i w wejściu,  zaplecze sanitarne szatnia środki dezynfekujace, odzież ochronna. Wymogów jest cała książka.  Jak zglosisz chęć hodowli to ci ją dadzą. 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Kolega z wioski gromadzi towar i od października ma ruszać budowa tuczarni na 1000szt.  Na ruszcie. 

A wy tu cały czas mówicie ze liczba gospodarstw hodujacych coś maleje a pogłowie rośnie. To samo z krowami co z tego że 5 rolników zlikwiduje hodowle 100 jak jeden postawi na 1000

Opublikowano (edytowane)

U mnie na wiosce jest 5hodowców trzody w ilości powyżej 2000sztuk na 1 rzut.  

I wykupują wszystką ziemię gdzie się pojawi. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano

o takich ilościach nawet nie myślę. w przyszłości mógłbym zagospodarować 500m2. Na razie chciałbym malutka ilość żeby zobaczyć jak wygląda chów. Gdybym miał jakąś przyzwoita pracę na oku to bym nawet o tym nie myślał ale jak mam iść do kostki czy na budowę to może świnie nie będą takie xle.

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

czyli co dokładnie ? ogrodzenie ? czy świnie nie są w jednym budynku co bydło ? kwity ? panowie zostanie 100 zł przy przykładzie co podałem wcześniej ? Ktoś pytał co obecnie mam- krowy, byki i ręce do kolan

To ze świniami będziesz się mógł po piętach podrapać bez schylania 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Dawid727 napisał:

Kumpel dostał rozliczenie za tucz nakładczy. 72 zł netto miuns weterynarz. Czyli jakieś 7-8 zł. 

To Co mu za badziewie przywieźli że leczenie wyszło 62zl/szt. Jakoś mi się wierzyć nie chce. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Dawid727 napisał:

Kumpel dostał rozliczenie za tucz nakładczy. 72 zł netto miuns weterynarz. Czyli jakieś 7-8 zł. 

To coś bardzo dużo, to jakie on miał przyrosty i zużycie paszy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v