Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, pabloooo napisał:

A w Wielkopolsce kolejne ognisko u świń gmina Zbąszyń, zagłębie chodowli świń w tym regionie wpada w niebieską strefę...... I ja niestety także 

Współczuje, zobaczycie czym to pachnie, mam nadzieje że szwaby zlikwidują tą strefę totalnie.

Opublikowano

jak myślicie co teraz będzie z cenami na przyszły tydzien mam planowaną sprzedaż i nie wiem co robić przekładać czy próbować przyspieszyć 

Opublikowano
42 minuty temu, szczypka napisał:

jak myślicie co teraz będzie z cenami na przyszły tydzien mam planowaną sprzedaż i nie wiem co robić przekładać czy próbować przyspieszyć 

Pojawiają się informacje że w razie nie dogadania sie DE z Chinami to  spadek o 30% na klasie , na pewno nie ma szans utrzymania obecnej ceny w najbliższym czasie,według mnie każdy dzień dłuższego tuczu będzie generować straty jednak ostateczna decyzja należy do Ciebie

Opublikowano

tego że stanieją  się boję na tych i tak pewnie będę w plecy (za warchlaka płaciłem 300) gorsze że w sobote mają przyjechać nowe warchlaki i jak je tu teraz wycenić 

Opublikowano

Ja mysle ze tragedii nie bedzie miesa nie ma w Polsce tylko jakby tak dało sie zamknac granice

A niemcy szybko sie dogadaja z regionalizacja bo sami beda padac ich rolnicy do polski wszystkiegop nie przywioza

Opublikowano

Nie zazdroszczę bólu głowy , jeżeli sprawdzą sie prognozy  o cenie 1€ za E klasę[oby byłyby nie trafione] to każda cena pow 140zł szt będzie generować duże straty,zostanie tylko ucieczka w nakładczy

Opublikowano

ani duńczyk ani nakładczy w mojej chlewni nie zagości  najprawdopodobniej jeśli cena tak spadnie to sobotnie wstawienie będzie ostatnim a chlewnie na kurnik przerobię 

Opublikowano
58 minut temu, szczypka napisał:

tego że stanieją  się boję na tych i tak pewnie będę w plecy (za warchlaka płaciłem 300) gorsze że w sobote mają przyjechać nowe warchlaki i jak je tu teraz wycenić 

Nie wstawiaj albo jak wyzej za 140zl warchlak, poplyniesz na tym rzucie. Ja mam info ze bedzie mocny dół  ktory pozamiata wolny rynek zwłaszcza w otwartym cyklu, wspomniesz moje słowa.

• Sad 1
Opublikowano

Cena znowu poszła w dół. Mimo przejścia przez przepisy, rekontrole kończę chów.

Opublikowano

po spadkach zawsze są wzrosty, Co z tego jeśli swinia na giełdzie spadnie, chłopy w popłochu wysprzedadzą co łapie wagę ubojową, a co potem? Mniejsze zakłady aby kupić będą musiały dać cenę wyższą niż giełda bo świńie się nie rozmnożą w 2 dni. Ja ostatnio sprzedawałem do lokalnego zakładu przez pośrednika po 5 netto z niebieskiej, a dzisiaj umówione po 4,7 na za tydzień, mimo to że mam podpisaną umowę z sokołowem to co z tego jak sokołów wpatrzony jak w obrazek w giełdę - niebieska strefa i cena po przeliczeniu na żywą wagę na dziś to 4,5, a pewnie jeszcze obniżą bo giełda przecież, wczesniej (2mies temu) różnice sięgały 60gr sokołów a lokalnie. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v