Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Galan99 już nie przesadzaj z tymi opadami w maju a suszą, w zeszłym roku u mnie w maju spadło 96 litrów a potem w czerwcu 12 i też miałem suszę na naszym terenie ogłoszoną Co do cen świń jak myślicie poleci jeszcze w dół za tydzień, dwa czy raczej stabilizacja

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Daro20 napisał:

@staszek131415 co się cieszysz. Informacja od pracownika ARiMR który prowadził szkolenie.

Nie jest tak zle minister wyrził zgodę na pobyt jaskółek w chlewniach za usuwanie gniazd będzie grozić kara więzienia🤔

7 godzin temu, Daro20 napisał:

@staszek131415 co się cieszysz. Informacja od pracownika ARiMR który prowadził szkolenie.

Nie jest tak zle minister wyrził zgodę na pobyt jaskółek w chlewniach za usuwanie gniazd będzie grozić kara więzienia🤔

Jaskółi w końcu legalnie mogą mieszkać w chlewni

Opublikowano
49 minut temu, staszek131415 napisał:

Jaskółi w końcu legalnie mogą mieszkać w chlewni

Gdzie to powiedział ,jak przez te pieprzone siatki mają wejść?

Opublikowano

Stasiek co Ty pie....lisz. ja mówię o programie krowa+ świnia+ a Ty się cieszysz z jaskółki. Myślisz że jak świnie much nie zjadły to jaskółki to zrobią. Bez brosa się nie obejdzie.

Opublikowano

Mam wujka w de pracuje w sektorze trzody.  Co on się dowie to mi później pisze. Niemcy się boją jak chiny dogadają się się z Ameryka to u nas bedzie katastrofa  . A Ameryka może kupić z Brazylii a sprzeda jak swoje. A z nimi nie mamy szans

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, motorader18 napisał:

Mam wujka w de pracuje w sektorze trzody.  Co on się dowie to mi później pisze. Niemcy się boją jak chiny dogadają się się z Ameryka to u nas bedzie katastrofa  . A Ameryka może kupić z Brazylii a sprzeda jak swoje. A z nimi nie mamy szans

A jak dlugo potrwa ten dolek czy bedzie odbicie ceny do gory i jesli tak to za jaki czas ? 

Slyszalem ze za 3 miesiace cena wzrosnie do 6.5 zl za zywa ale nie wiem czy to realne

Opublikowano
7 godzin temu, damianos95 napisał:

A jak dlugo potrwa ten dolek czy bedzie odbicie ceny do gory i jesli tak to za jaki czas ? 

Slyszalem ze za 3 miesiace cena wzrosnie do 6.5 zl za zywa ale nie wiem czy to realne

Nie mówił Ci tego jakiś sprzedawca marzeń, znaczy jakiś przedstawiciel od warchlaka duńskiego albo paszy?  Albo dwa w jednym bo to jedna banda.

Opublikowano

A z miesiąc temu mówił Ci że cena walnie o ponad złotówe? Pewnie nie, a teraz wie co będzie za 3 miesiące? Ta sobie tak może bajać że i po 8 beda, bo to takie opowieści ku pokrzepieniu serc. A jak będzie czas pokaże. Na razie patrząc na promocje w marketach widać że cena do dołu jeszcze bedzie zbijana. A kiedyś się wkońcu odbije. Tylko taki co by wiedział co kiedy to by wcale hodować nie musiał, w handlu by więcej zarobił.

• Like 1
Opublikowano

A powiem Ci ze jak bral odemnie i od niego tuczniki to smial sie do mnie ze po swietach cena spadnie na 100% ale nie wiadomo o ile ale co by nie bylo zgadl ale tez to obstawialem ze nakupia na swieta malo sie sprzeda i cena walnie

Opublikowano
14 godzin temu, motorader18 napisał:

Jasne jasne nie zapominaj że jesteśmy importerami wieprzowiny puki co ..... wystarczy przekonać konsumentów by kupowali nasze i możemy spać spokojnie

Opublikowano
57 minut temu, damianos95 napisał:

A powiem Ci ze jak bral odemnie i od niego tuczniki to smial sie do mnie ze po swietach cena spadnie na 100% ale nie wiadomo o ile ale co by nie bylo zgadl ale tez to obstawialem ze nakupia na swieta malo sie sprzeda i cena walnie

Polski rynek nie ma żadnego znaczenia jaka będzie cena tucznika, przecież załamanie ceny ma związek z problemem eksportu niemieckiej wieprzowiny do Chin a tego nikt nie był wstanie przewidzieć łącznie z dużymi zakładami  które pisały umowy na odbiór w czerwcu na 9zł netto kl E[ takie umowy były podpisywane jeszcze ok 15 marca] do tego dochodzi jeszcze problem z korona

• Like 3
Opublikowano
59 minut temu, staszek131415 napisał:

Jasne jasne nie zapominaj że jesteśmy importerami wieprzowiny puki co ..... wystarczy przekonać konsumentów by kupowali nasze i możemy spać spokojnie

Jak przeciętny kupujący pójdzie do Kauflandu, to co wybierze, szynkę z Twojego świaniaka po 20 zł czy niemiecką  po 11 zł w promocji? Ludzie w większości wolą ograniczać wydatki na jedzenie niż  odmówić sobie kupna dóbr typu nowy samochód, smartfon itd., a niektórzy kupują taniznę, bo to dla nich jedyna możliwość zapełnienia żołądka. Dla jednych i drugich kryzys na rynku wieprzowiny jest jak los na loterii. O producentach świń przypomną sobie przy kolejnym kryzysie, gdzie znów transport zostanie drastycznie ograniczony i nie będzie co do gara włożyć.

• Like 1
Opublikowano

No jak ktoś woli jeżdzić pięć lat samochodem kosztem zdrowia to jego sprawa

Opublikowano

Powiedział niedawno że nie ma zgody na nieuzasadnione podwyżki artykułów spożywczych, przykład pierwszy z brzegu, w dino jakieś tam kiełbaski w ciągu kilku dni podrożały o 60%. Chyba minister może reagować w UOKiK

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v