Ursus C-360- Olej UTTO 10W30 do skrzyni
-
Podobna zawartość
-
Przez Ursusc385
Zeby chodziło leciutko wystarczy załozyc przedłouzke do tego co wychodzi od silnika
i załozyc łancuch jutro przesle zdjecia
-
Przez Davidastra
Witam panów mam następujący problem w moim 3p podczes pracy z womem np . prasą czy rotacyjna powyżej 1000 - 1200 obrotów silnika słychać dziwny odgłos przypomina odgłos pracujących bębnów kosiarki rotacyjnej no może jest troche tępszym odgłosem .Tylko podczas cięższej pracy WOM - em Kolega stwierdził że tak ma ten typ Ale mi się to niepodoba Dodam że wszystko sprawnie działa i lekko wskakuje WOM .
-
Przez Facundoo
Witam. Panowie potrzebuje porady. Zrobiłem remont kapitalny skrzyni biegów w swoim 3P. Remont robiłem sam, wymienione zostały wszystkie koła zębate,wałek głowny i pośredni oraz oba wałki sprzęgłowe i wszystkie łożyska. Części pochodziły z czasów PRL. Po złożeniu wszystkiego pojawił się problem stuków na biegu jałowym. Obstawiałem,ze problem był w kole podwójnym od wstecznego biegu, rozjechałem ciągnik,wymieniłem to koło ale problem pozostał. Pytanie do was, miał ktoś może podobny problem i jak go rozwiązał? Tylko nie piszczcie, że łożyska sie rozleciały,albo igiełki na wałku sprzegłowym itd bo nie w tym jest rzecz. NA biegu jałowym oprócz wałka sprzęgłowego 1 stopnia pracują jeszcze koło stałego zazębienia, oraz dolna 2 z kołem podwójnym od wstecznego biegu. Koło podwójne wykluczam bo wymieniłem i nic to nie dało. Zostaja 2 koła i wałek. Ktoś miał podobnie ?
-
Przez kacperdw
Witajcie,
Mam problem ze skrzynią biegów w ciągniku ursus c360.
Początkowo myślałem że to wina łożysk ale gdy wymieniłem wszystkie łożyska w skrzyni to pojawiło się głośnie grzechotanie. Wszystkie łożyska wydawały się być w niezłym stanie, z wyjątkiem łożysk na trybach biegu wstecznego. Myśle że grzechotanie pojawiło się w momencie wyeliminowania luzów między trybami (po wymianie łożysk).
Następnie, aby nie rozbierać skrzyni w nieskończości, postanowiłem wymienić wszystkie wałki i tryby w skrzyni. Zgrzytanie zostało. Pojawia się ono na biegu jałowym a ustaje w momencie wciśnięcia sprzęgła. Po uruchomieniu skrzyni da się wyczuć (przykładając rękę do obudowy), że drgania pojawiają sie w okolicach trybów biegu wstecznego.
Wszystkie części są nowe i oryginalne firmy ursus.
Proszę o nakierowanie na ewentualną przyczynę hałasu, szczególnie tych którzy uporali się z podanym problemem.
Pozdrawiam
-
Przez master228
Dzień dobry.
Mam następujący problem, ciągnik został rozjechany został wymieniony uszczelniacz wału, oraz tarcza sprzegła stopnia 1, czyli ta od strony silnika, została założona dłuższym kołnierzem do skrzyni biegów. Problem jest z regulacją. Powinno być 4 mam 1 stopień a nie mogę wyregulować więcej niż 6, łapka idzie tylko max do 6 i koniec, następnie 2 go stopień 10, jest wszystko okej. Traktor jeździ, biegi wchodzą lecz wałek wom pracuje cały czas no i trochę ciężko załącza się wom. Co mogło pójść nie tak. Tarcza nowa Chełmo.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ursus C-330 Z 1976 Roku :)
Ursus i Massey Ferguson