Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, sumek666 napisał:

Widać jak ktoś ma PiS w głowie to żaden argument do niego nie dociera

Prawda w oczy  kole   żaden  inny kandydat  się  nie  upomniał  ani  Konfidenci  ani  PySL  ani  Wpadka  ani  pedał    o  rolników  poszkodowanych  przez  suszę  w 2019  roku

Opublikowano (edytowane)

Masakra, a ludziska nadal w to wierzą, szok! Ale nie ma sensu nikogo przekonywać, każdy musi sam "dojrzeć" 

Tak się Duda dopomniał o poszkodowanych, że multum ludzi czeka już po terminie za wypłatą pomocy. I znowu ma być "kroplówka" w postaci zaliczki 2500zł. Brawo 

Edytowane przez driver24
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Jak zapowiedział Minister Rolnictwa, po Świętach Wielkanocnych zostanie wypłaconych 278 mln zł, które dotrą do 90 tysięcy rolników. Większym gospodarstwom zostanie wypłacona część środków. Na pozostałą będą musieli zaczekać z powodu epidemii koronawirusa.

Edytowane przez bodo101
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, pit17 napisał:

Ale mi się przyfarciło ze znalazlem się w tych 10%

nie tylko tobie ja też czekam może się doczekam 

Opublikowano (edytowane)

W radiu wczoraj też slyszałem że  90% rolników  otrzymało pomoc suszową🤨 Ja się  pytam w jakim kraju? 

Spec ustawy szykują bo dopiero dotarło  do rządzących że wody zaczyna brakować w całej Polsce, rychło w czas zatrzymają teraz puste rowy...

@Rolnik1973 nadal masz zamiar na nich głosować ?, kłamią  i udaja że robią coś  dla nas, szlak trafia jak słyszę te kłamstwa.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Grześ powiedz no który to polityk taki prawdomowny?

Który rząd dbał o rolników?

A ten rząd jak widać daje tym co strajkuja..czy to nauczyciele czy pielęgniarki....rolnicy są zbyt rozbicia bybcokolwiek zrobić.. widać to tu na forum nawet jak producenci świń nie lubią producentów wołowiny...Ci co trzymają opady tych co produkują mleko itd...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, johny1991 napisał:

Grześ powiedz no który to polityk taki prawdomowny?

Który rząd dbał o rolników?

A ten rząd jak widać daje tym co strajkuja..czy to nauczyciele czy pielęgniarki....rolnicy są zbyt rozbicia bybcokolwiek zrobić.. widać to tu na forum nawet jak producenci świń nie lubią producentów wołowiny...Ci co trzymają opady tych co produkują mleko itd...

Dla mnie Andrzel Lepper był w miarę uczciwy, potrafił nas rolników zebrać do kupy👍 

Obecnie jest tak jak piszesz każdy  aby dorwać koryto potem robią jak im lepiej, miało  być trochę  inaczej wielu ludzi w to wierzyło dlatego glosowało na PiS.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, driver24 napisał:

Dokładnie, i do tego kampanie robi za publiczne pieniądze. Mam na myśli list od Dudy rozsyłany razem z blankietami do przelewów na rzecz KRUS, gdzie rzekomo składki miały być umożone, ale nikt nie powiedział, że nie w całości, haha. Podobno mamy łaskawie dostać zaliczki pomocy suszowej za 2019r w kwocie 2500zł. Rewelacja, płynność finansowa rolników na której tak zależy ministrowi rolnictwa będzie uratowana. 

Akurat to nic dziwnego. Tylko emerytalno rentowa składka podlega umorzeniu. Analogicznie w przypadku suszy jak wójt umarza podatek to gruntowy a od nieruchomości trzeba było zapłacić. No każdy myślał, że nic sie nie płaci i wszyscy dostali pomanowania jak było po terminie i sie płaciło z odsetkami. Ba wiele lat do tyłu w 2008 ani wniosku nie trzeba było składać w gminie(susza nie od dziś), dwa lata wstecz to wniosek i oświadczenie majątkowe trzeba było pisać takie szczegółowe żeby się odechciało wnioskować. Wójt sie zmienił i rok po roku jest taka różnica, że nic nie umorzył. Więc nie narzekajcie na obecną władze. Z pustego to i Salomon nie naleje. Drukują pieniądze więc szykuje sie coś gorszego jak pandemia i ta susza którą mamy....

Opublikowano
2 godziny temu, GRZES1545 napisał:

W radiu wczoraj też slyszałem że  90% rolników  otrzymało pomoc suszową🤨 Ja się  pytam w jakim kraju? 

Spec ustawy szykują bo dopiero dotarło  do rządzących że wody zaczyna brakować w całej Polsce, rychło w czas zatrzymają teraz puste rowy...

@Rolnik1973 nadal masz zamiar na nich głosować ?, kłamią  i udaja że robią coś  dla nas, szlak trafia jak słyszę te kłamstwa.

No będę

Bo lepszych nie będzie

Jak patrzę na tego koziogłowego to mnie skręca, już bym dziś zagłosował żeby go i kidawy nie puszczali w telewizorze, żeby ta kampania się skończyła.

• Haha 2
Opublikowano

Tak 90 % wypłaconych środków lepiej brzmi niż 50 % w wiadomościach w południe słysze. Rzetelne dziennikarstwo. Zara powiedzą, że każdy ma deszczownie.

Opublikowano

Haha . Dobre ! Przed chwilą pokazali Prezydenta jak interweniuje w sprawie szybszych wypłat suszowych .

A nie mówiłem że przed wyborami zadziała ? :D

Ale potrafią . B|

Opublikowano (edytowane)

I ja oglqdam agrobzdety

Przecież to ślepy by zobaczył ze tak będzie, ciekawe czy naprawdę będą płacić te z 2019r czy tylko jak to w tv pier**lą aby zaspokoić ciemny lud

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

No już największym mieli wstrzymać . To mowy nie ma że wszystkim .

Opublikowano

Ale gdzie tu dprawiedliwość

Skoro publikują mleczarnie które kupują z zagranicy to i chłopów kupujących zagraniczne powinni wywieśić na liście, co to ma być.

Tak jak apelują do miastowych żeby kupowali polską żywność to i powinien być apel by chłopy kupowali od lokalnych firm a nie z zagranicy.

Zara pisze do ministrów o tej niesprawiedliwości.

• Like 1
Opublikowano

Ciebie pierwszego na liście umieszczą . Sama germania u Ciebie . ;)