Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Trzeba złożyć wniosek i się okaże. A jeszcze jedna sprawa dach mam centralnie wschód/zachód jakby co to od wschodu czy na elewacji od południa? Wolałbym jednak na dach... Czy oni sami decydują gdzie będzie najlepiej?

Najlepsza efektywność południe, możesz też na gruncie mieć, przyjadą i powiedzą Ci jak bedzie dobrze, finalnie Ty decydujesz gdzie ma być.

• Thanks 1
Opublikowano

Bo to nie dla tak małych dzieci . Teraz na co masz jobla?

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Uważam że dzieci w tym wieku są zamali do takich prezentów i o tragedie nietrudno 

Najważniejsze to bezpieczeństwo i nic się nie stanie ;) Po dostaniu quada od za 2-3 dni jechaliśmy kupić porządny kask i wtedy jezdziłem ... a najezdziłem nim tyle że 2 silniki wykończyłem

Opublikowano (edytowane)

Może to od tego quada we łbie Ci się tak pokiełbasiło... @Agrest nie kupuj masz przykład 👆👆

Dziecko 8 letnie na quadzie i bezpieczeństwo 🤣 jebłem 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Najważniejsze to bezpieczeństwo i nic się nie stanie ;) Po dostaniu quada od za 2-3 dni jechaliśmy kupić porządny kask i wtedy jezdziłem ... a najezdziłem nim tyle że 2 silniki wykończyłem

Tłumacz to dziecią że bezpieczeństwo jest najważniejsze.1na 10 zrozumie a reszta nie

Opublikowano

A może to od czegoś innego 🤔 bo przed quadem miałem motorynkę a po kładzie 2 moto i większego quada, teraz to bym nie pogardził jakąś yamahą grizzly 😁 wuja ma raptora 660 .... to już fajnie się buja

2 minuty temu, pedro2 napisał:

Może to od tego quada we łbie Ci się tak pokiełbasiło... @Agrest nie kupuj masz przykład 👆👆

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Jak Ci ciągle tylko we łbie kełbie i brak chęci do pomocy to szczerze Twemu ojcu kibicuję żeby trwał długo w swoich postanowieniach

a niech trwa niech trwa niech nawet to wszystko że sobą do grobu zabierze :) akurat za młodych lat to ja tyle napracowałem co większosć 1/4 może tego zrobiła, 5 lat miałem to już całymi dniami ciągnikiem musiałem jezdzić i nie było że nie chce bo nie było nikogo innego do kierowania 

Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

@Rolnik7343 fiufiu to ty na bogato od dzieciaka żeś laski na quada wyrywał  🙄

pfff ... ciekawe gdzie, w błocie i zaroślach ? 😁 w błocie to najbardziej lubiłem jezdzić ... a jak już quad całkiem był utopiony to przychodziłem po ciągnik i ciągnikiem go wyciagałem 😁

1 minutę temu, zetorki12 napisał:

Ty Rolnik od małego rozpieszczony jedynak .

Nie przeczę ;) jednak jedynak ma inaczej niż ci co mają po kilku rodzeństwa

34 minuty temu, zetorki12 napisał:

Bo to nie dla tak małych dzieci . Teraz na co masz jobla?

Dopiero zauważyłem ;) teraz ? na punkcie rozwijania gospodarstwa

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

a niech trwa niech trwa niech nawet to wszystko że sobą do grobu zabierze :) akurat za młodych lat to ja tyle napracowałem co większosć 1/4 może tego zrobiła, 5 lat miałem to już całymi dniami ciągnikiem musiałem jezdzić i nie było że nie chce bo nie było nikogo innego do kierowania 

To w sumie już  emerytura ci się należy 😁😁😁.... Powiem ci ze jak ja miałem 5 lat to tak się rywalem do jazdy tylko że traktor był jeden na wiosce i to t25... Zapierdalalo się zamiast przewracarki kijem rogatym.... 15 razy jeden kawałek z siostrą..... Co ty kurla pierdzielisz że jazda traktorem to robota ? 

Opublikowano

@Rolnik7343 już wiem dlaczego Ty tak marudzisz. Nie wiedziałem żeś jedynak. Teraz baby ci trzeba i się naprostujesz 😁

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, zetorki12 napisał:

Rozwijasz robiąc urlop ?

Raczej chciałem/chce rozwijać 👌 a co do tego "rozpieszczania" jak napisałeś to też nie było że idę mówię chce to chce tamto i jedziemy kupić, jak chciałem moto to miałem powiedziane że jak ta czy tamta sztuka urośnie i bedzie sprzedana to się kupić i wtedy miałem motywacje do pracy przy tym

8 minut temu, danielursus3p napisał:

@Rolnik7343 już wiem dlaczego Ty tak marudzisz. Nie wiedziałem żeś jedynak. Teraz baby ci trzeba i się naprostujesz 😁

no widzisz ... a ja od zawsze jedynak 😄

Edytowane przez Rolnik7343
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v