Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taaa . Czas tycia . Jak rzuciłem palenie to dowaliłem do takiej wagi i ciężko mi się pozbyć . Może czas wrócić do nałogu ? 🤔

Opublikowano

a ja pochwale sie, ze od poczatku lipca zrzucilem 7kg i to bez sportow. MZ dziala cuda. najgorszy byl pierwszy tydzien, teraz bajki. jak tak pojdzie dalej od przyszlego tygodnia trzycyfrowy wynik bedzie historia. ;)

Opublikowano
6 godzin temu, bobienko napisał:

U mnie pierwszy pokos zaraz  byki skończą żreć 

U mnie też, tyle że zeszłoroczny 😏 

1,5mm dobre i to poplony ładnie wzeszły. Idzie jakiś ochłap z mazur, ale chyba się wykapie zanim dojdzie 

Opublikowano

MZ to popularne kiedys Mniej Zrec. od poczatku lipca nie jem kolacji ani nie podjadam miedzy posilkami. jem tylko sniadanie okolo 7 i potem obiad kolo 12. potem juz nic. z poczatku bylo ciezko, teraz jest ok.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mz to znaczy mniej zercia, ja mam 3 cyfry i czuje się z tym dobrze to kwestia przyzwyczajenia, na początku jest ciężko a po roku człowiek się przyzwyczaja i jest dobrze,ja trenuje od czasu do daczu a na odchudzanie dobry jest orbitrek.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Kurczę to wy jecie czy się pasiecie?

Ja 83kg i mi za ciężko. Przed sezonem 86. 

Ale teraz nad morzem dokładam w kałdun ile wlezie😁

Opublikowano (edytowane)

Ja tam w wadzę widzę zalety nie wady.A najbardziej działa na to jazda traktorem,wtedy tak jeśc się chce od jazdy po polu.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Agrest napisał:

Kurczę to wy jecie czy się pasiecie?

Ja 83kg i mi za ciężko. Przed sezonem 86. 

Ale teraz nad morzem dokładam w kałdun ile wlezie😁

bo Ty jestes z tych co jedza wszystko i nie przybywa. ja wypijam szklanke wody i mam 2 kg do przodu. taka przemiana wolnej kichy.

• Like 1
Opublikowano

damianzbr napisał:

Nie, nie, normalnie na rżysku. Przy samych krzyżówkach na drogę Kujawską z Miast. Tam jest glina która ciągnie się z pola Belki, wchodzi ta glina przez drogę jeszcze na moje pole z 50 m i dopiero później u mnie zaczyna się piach.

I na tej góreczce na samym rogu przyczepa zrobiła koleinę i siadła.

z poniedziałkową nocą i dzisiejszym dniem spadło razem 47mm, ładny opad i ładne błotko na polu 👍 oby jeszcze w przyszłym tygodniu przepadało

Opublikowano (edytowane)

ja w tym roku odpuściłem w zimie ćwiczenia ale w tym roku wracam :D

Gęsi i natężenie pracy robią swoją dietę :D obecnie ważę poniżej 75 

Dzisiaj spadło przez dzień równo 10mm, razem 55mm w przeciągu 3 dni. Wyjechałem wieczorem gruberować pod rzepak ale rzuciłem bo traktor na piachu się zarzyna 

Edytowane przez XTRO
Opublikowano (edytowane)

nie wiem ile u mnie spadło ale gdzieś w tym przedziale 20 - 40 mm jak tu na okolicy wschodniej PL u nas. A patrzyłem w kukurydzy na piachu to przemiękło 7 cm, niżej pieprz. :(

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

bo Ty jestes z tych co jedza wszystko i nie przybywa. ja wypijam szklanke wody i mam 2 kg do przodu. taka przemiana wolnej kichy.

Podziel się tą kichą 😋, ja ładuje ile wlezie z górką i ni hu hu okropnie ciężko żeby przybylo, ojciec i jego 5 braci tak samo chabety 🤣

Wie ktoś jak usunąć załączniki? 

Opublikowano
36 minut temu, pedro2 napisał:

Wie ktoś jak usunąć załączniki? 

Na piechotę musisz wejść w każdą wiadomość  z załącznikiem i edytować usuwając załącznik.

Opublikowano
45 minut temu, pedro2 napisał:

Podziel się tą kichą 😋, ja ładuje ile wlezie z górką i ni hu hu okropnie ciężko żeby przybylo, ojciec i jego 5 braci tak samo chabety

Po co chcesz tak przybierać? To nie jest ani zdrowe, ani wygodne, a potem może pójść lawinowo, już bez starań i kontroli. 

Opublikowano

Dzisiaj miałem chwilę to zrobiłem zdjęcie pól w mojej okolicy, na pierwszym planie widać pole talerzowane około 5 lipca. Dwa pola dalej ktoś orał pod rzepak, tam gdzie szło to wyrzuca się 25cm popiołu a gdzie nie szło oranie to tylko poskrobane po wierzchu. Przykry widok.

67898135_791370277931647_4495415816296071168_n.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Adrian_K_90 napisał:

Po co chcesz tak przybierać? To nie jest ani zdrowe, ani wygodne, a potem może pójść lawinowo, już bez starań i kontroli. 

Ważyłem 78-80kg, choroba dosłownie zżarła ze mnie kilkanaście kg. Listopad rok temu 63kg i do teraz 75kg na siłę...

Opublikowano

Uch, to inna sprawa,, ale mój kuzyn schudł podobnie po chemii. Udało się, i na razie jest spokój, ale z tuszą, to jak zaczął przybierać, to nie może tego opanować.   

Opublikowano

Na saksy Panowie do farmera w Anglii pojechać .Kalafior czy inne cholerstwo zbierać w deszczu i błocie pole strome z pieca na łeb i od świtu do nocy.Waga spadnie w expresowym tepie i jeszcze euro czy funtów kobicie zawieziecie .Chełmskie też dolało a i jeszcze nie wszyscy pokosili .

Opublikowano

No i doszły ochłapy, leje ino szum ☺️☺️ 

35 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Uch, to inna sprawa,, ale mój kuzyn schudł podobnie po chemii. Udało się, i na razie jest spokój, ale z tuszą, to jak zaczął przybierać, to nie może tego opanować.   

Ja miałem nadzieję, że po sterydach przytyje bo wszędzie ludzie pisali jako główny skutek uboczny duży przyrost masy ciała i brak uczucia sytości, a tu nic.. no ale nie to najważniejsze... Aczkolwiek chciałbym przytyć bo na 180cm to chuderlak, 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v