Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, Michał1998 napisał:

Dzwoniłem dzisiaj do firmy sprzedającej nawozy

Saletra amonowa34 1200 brutto

Polifoska6 1700

Nieciekawie to wygląda a cena pszenicy u mnie 600-690 netto...

Przecież to było do przewidzenia. Cena pszenicy będzie taka sama jak rok temu, tj nie przekroczy 750 - 770zł brutto, a ceny nawozów tak jak wzrosły o 300zł tak ta cena się utrzyma. Rok temu przy cenie pszenicy 750zł, za saletrę dałem 910zł. W tym za tę samą cenę pszenicy za saletre dam już 1200zł :D. Przy 15tonach nawozu ma się już 4500zł w plecy na samym azocie, plus oczywiście do tego NPK którego cena tak samo +300zł w stosunku do zeszłego roku.

Po prostu Żyć nie Umierać! :D

• Like 1
Opublikowano

nie ma szans na obniżkę czy nawet stabilizację, na giełdzie pszenica na trzyletnim maksimum kukurydza na pięcioletnich maksimach

Opublikowano
15 godzin temu, przem napisał:

Jakie macie opinie o nawozach Holist ? Holist PK 15-30 1395zł brutto tona w BB na azocie mi nie zależy bo idzie obornik i gnojowica a nawóz tylko na uzupełnienie składników.

Polifoska 6 1640 brutto , polifoska krzem 1555 brutto

Strasznie się kurzy ten holist podczas rozsiewania. Miałem Holist NK to światu nie było widac. Ja zakurzony, traktor zakurzony. Masakra. Mogliby to w granulacie wypuścić a nie tylko sprasowane.

Opublikowano

nie jeden myśli że jak nie kupi to zrobi krzywdę producentowi, tak jak pewien jutuber, myśli że doda filmik i już cena zjedzie na dół. To że kupi czy nie kupi te pare ton to każdemu to lata.

Opublikowano

To kupuj póki taka cena. Bo ja kupowałem może ze 2 m-ce temu już po 1300 brutto w worku. Jutro się dowiem jaką cena na dziś, ale nie spodziewam się by była zbytnio niższa.

Opublikowano

W worku to ja dzwoniłem dziś do najbliższych można powiedzieć wioskowych sprzedawców cena 1360 u jednego 1380 drugi mówię panie potrzebuje 18t on mi TANIEJ nie bedzie

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem w czerwcu saletrę yara bela po 930 netto  przy 24t.  Polska saletra 34% po 1000 netto . Mieszkam  na południu w okolicach Bielska Białej. Podobno taniej nie będzie.

Edytowane przez adrianm
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja w końcu po długim czajeniu się zamówiłem dwa auta polifoski 6 po 1652 brutto. Ultra i inne wschodnie o dziwo w wyższych cenach oferowali.

Był RSM32 z ceną czerwcową po 850 netto ale dla mnie już zabrakło. Wstępnie zaklepałem 2 cysterny z ceną lipcową i czekam po ile będzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v