Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Bartek933 napisał:

Było ok 5zł taniej, nie będę teraz szukał i wezmę sprawdzony towar. Jesienią się bardziej rozejrzę bo potrzebuję minimum dwóch aut

Na razie brak podwyżek z miejsc, w których biorę.

Czyli co konkretnie nazywasz sprawdzonym towarem?

Opublikowano (edytowane)

Kupione tydzień temu auto Dominatora 6-18-34 po 1480 netto, Wapniak Jurajski auto po 370 netto  a dzisiaj kupione auto Saletry 32 po 1020 netto.

Edytowane przez koniu
Opublikowano
4 godziny temu, krilan06 napisał:

Gdzie takie ceny? Agrochem informował mnie dzisiaj o nowym cenniku - saletra 1030zł/t netto

Ceny z wczoraj i prawdopodobnie do poniedziałku

saletra - Agromix,

sulfan - Ampol

Zawsze najtaniej było w czerwcu i jeśli będzie tak i w tym roku to te ceny nie najlepiej wróżą na przyszłość. Poza tym firmy straszą już podwyżkami i o ile jest to w pewnym stopniu zabieg marketingowy to dochodzą sygnały, że towar w większych ilościach niż zwykle wysyłany jest na export.

Opublikowano
Dnia 4.06.2019 o 22:14, Alio napisał:

A to Agrolok znowu handluje polifoskami?  Pewnie jak bym zamówił to z dowozem w lubelskie i tak wyjdzie z 1650...

W tym tygodniu Agrolok oferował mi poli6 po 1690 netto lubelskie całe auto.

Co powiecie na nawóz ultra 8 20 30  phosagro po 1570 netto z dostawą? Jak z jakością tego towaru bo nigdy nie stosowałem?

Opublikowano (edytowane)

ja stosuje już 2 rok ultre, 100 zł taniej  względem polifoski a na okolicy to już wgl ciężko zobaczyć aby ktoś na przyczepach inny npk woził niż ultrę, ale niech dalej tak robią nasze kochane zakłady.Wg raportu za 2018 rok sprzedaż spadła a zyski wzrosły w grupie azoty.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Daro20 napisał:

Co powiecie na nawóz ultra 8 20 30  phosagro po 1570 netto z dostawą? Jak z jakością tego towaru bo nigdy nie stosowałem?

Po tyle agro team proponowali mi ale brutto przy 2 t

W tej samej firmie można było kupić saletrę po 1120 brutto ciekawe czy coś obniża czy do góry.

Edytowane przez Damianek20
Opublikowano
3 godziny temu, Daro20 napisał:

Ultra tak jak poprzednicy pisali dobry towar i polecam👍

Opublikowano

Na temat Phosagro się wypowiem.

Dają dość dużo polimeru sklejające kształt granuli i dlatego warto stosować ją pod uprawę gdzie jest wystarczająco wilgoci.

( w tym roku znajomy zastosował pogłównie na wiosnę i nie rozpuściła się na czas ).

Opublikowano

A teraz opowiem Wam co myślę o polityce cenowej w Pl na nawozy .

Świadom jestem ze potas podrożał na świecie .

Natomiast fosfor i azot staniały na świecie   .

Do tego umocnienie złotego chwilowe lub nie.

Dlatego osobiście jak nigdy wstrzymuje się z zakupami nawozu .

Ps. Na wiosnę zrobiłem badania gleb.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v