Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie a może pod TVN byśmy się przejechali ? Dlaczego bukaciarze mają dostać po d*p.. za handlarzy? Jeśli nic nie będziemy robili z tym  ubojnie  i chandlarze zawsze będą na nas zarabiac.

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, tyran3 napisał:

A i jeszcze jedno  ma być monitoring na samochodach handlarzy czy zwierze wchodzi o własnych siłach powinni roszerzyć monitoring na wage. i obowiązek zgłaszeszenia  przez ubojnie PIW i urzedowi miar  jezeli waga zakupu handlarza  u rolnika w stosunku do wagi na ubojni  rózni się o 3%. Skonczyły by sie przekrety a rynek handlarzy zmiejszył o 80%

jak u Ciebie byk wazy 700 kg to na ubojni moze miec według twojej teori  721 kg i to sie zgodzi bo 15 kg wytrząchnie po trasie , to handlarz skubnąc bedzie mógł tylko 35 kg a reszty sie zrzeknie a kase wezmie i tak za warzone po ubojowo  . to nic nie zmieni ja jak niemiałem wagi kiedys to jezdziłem do kogoś , praktycznie waga jest w kazdej wiekszej wsi . tylko problem w metalnosci ludzkiej   , powiedziec sprawdzam 

Opublikowano
10 godzin temu, oregano napisał:

Taaa, 10tyś to jakiś kosmos? Jeśli uważasz, że zarobienie 120tyś na rok jest problemem to nie mamy o czym rozmawiać.

10 tysięcy w skrócie to 10 tys., nie 10 tyś.

Opublikowano (edytowane)

Jechać samochodem z bakutilu i wy***ać im całe te padłe mięso pod siedzibę TVN i zobaczą jak padlina wygląda i za***iście śmierdzi zanim zaczną o niej pisać bo oni nie potrafią odróżnić mięsa zdatnego do spożycia od padliny 

Edytowane przez rolnik115
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Kolego , zapewniam Cię że to nie dla mnie . Ale dzięki .

Opublikowano

Koledzy, poratujcie, szukam pośrednika bądź ubojni która jest w miarę rzetelna, woj łódzkie, świętokrzyskie, śląskie. 

Opublikowano (edytowane)

Ladny HF 7.40 + VAT, mieszaniec limuzyn 8 + VAT  Wielkopolska

Realne te ceny? Pierwszy raz z nimi bede handlowal, cena ugadana tydzien temu przed cala afera, pozniej telefonow nie odbierali, bo niby bykow ogrom jest, ale maja przyjechac pod koniec tygodnia. Gotowka + VAT przez konto, bo bylem podejrzliwy + waga ogolna.

Na olx to cuda wianki, polowa ogloszen pousuwana, reszta proponuje po 6zl, jeden maks sie rzucil 6.80, wiec cos mi tu smierdzi...

Edytowane przez asus921
Opublikowano (edytowane)

@JarekBazydlo

Ale masz na mysli te ceny po 6zl, czy te 7.40 + VAT i 8+VAT ? Z tych drugich bylbym chyba zadowolony, bo u mnie w regionie to przed afera za HF ciezko bylo tyle dostac, chyba, ze to jednak malo ?

P.S

Ten limuzyn to po krowie mlecznej, ladny brazowy, geny miesne, ale 650kg-700kg maks i to nie jest czysta rasa jednak.

Edytowane przez asus921
Opublikowano
3 minuty temu, asus921 napisał:

Ladny HF 7.40 + VAT, mieszaniec limuzyn 8 + VAT  Wielkopolska

Realne te ceny? Pierwszy raz z nimi bede handlowal, cena ugadana tydzien temu przed cala afera, pozniej telefonow nie odbierali, bo niby bykow ogrom jest, ale maja przyjechac pod koniec tygodnia. Gotowka + VAT przez konto, bo bylem podejrzliwy + waga ogolna.

Na olx to cuda wianki, polowa ogloszen pousuwana, reszta proponuje po 6zl, jeden maks sie rzucil 6.80, wiec cos mi tu smierdzi...

6 O, 6,5 R, 7 U netto bez cudów wianków. Lepiej się wstrzymać, gorzej chyba nie będzie. Chyba.

Opublikowano (edytowane)

Kazalem im przyjechac, jak naprawde tyle zaplaca + gotowka + waga to moga zabierac, ale chyba dokladaja do interesu, wiec raczej licza na spora negocjacje :)

P.S

Mowili, ze jak skoncza ze swiniami to sie wezma za bydlo... Widac nie mogli sie juz doczekac

Jeszcze krowy mleczne zostaly, tylko czekac jak w TVN w mleku wykryje antybiotyk, a niemcy wyraza zaniepokojenie. :)

Edytowane przez asus921
Opublikowano

Ciekawe, któremu polityczynie podziękować za sprzedanie polskich mediów zagranicznym korporacjom, mamy teraz przykład, kiedy to samo dzieje się w Niemczech w ubojniach załatwiają to bez rozgłosu, jakby nic się nie stało, ot zmienimy weterynarzy i już będzie git. Jak u nas nasłane mędy reporterskie wywęszyły okazję do wykazania się, a powiedziałabym dosadnie, że zostały zmobilizowane do tego, żeby narobić zamieszania na naszym rynku wołowiny szum na cały świat. Komuś bardzo zależy, żeby nasz rynek wołowiny się załamał, tylko czemu? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze 🙄

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Dokladnie

TVN nie od dzis znany z prowokacji, ktore sam wymysla, przekreca fakty, a prezenterka sama sobie odpowiada na portalach z drugiego konta, tylko zapomina sie przelogowac :)

Edytowane przez asus921
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v