Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Case CS 130
Opublikowano
7 godzin temu, kanalia36 napisał:

do tego import z USA i mercosul wiec za 2 lata żeby kilogram knura i maciory więcej nie kosztował ja byk.

Jak tak dalej pójdzie to za 2 lata knura i maciory będziemy widzieć na obrazkach a cena będzie ale u sąsiada za granicą.

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zakaz-hodowli-klatkowej-zwierzat-coraz-blizej-zebrano-poltora-miliona-podpisow/splr7m2

Ciekawe czy te ekokurwy zdają sobie sprawę z tego, że dzięki im staraniom dotyczącym obrzydzenia ludziom mięsa gotują takim małym cielaczkom holokaust w męczarniach. Mogę się tylko domyślać jak teraz są traktowane cielaki na dużych farmach jeśli kosztują po 100 złotych...

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak my przetrwamy nagonkę tej hołoty świrów w najbliższych latach. Myślą, że ludzkość wyżywi się pokrzywami tak jak te pokraki

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Jak parówkowa będzie po 50 za kg to ludziom się poglądy zmienią i sami zaczną napierdalać zielonych

Opublikowano

komizmo napisał:

Nie wiem jak my przetrwamy nagonkę tej hołoty świrów w najbliższych latach. Myślą, że ludzkość wyżywi się pokrzywami tak jak te pokraki

gdzie pokrzywy ona też cierpi ! niech zrobia sobie zbiorowy akt odkupienia zwietzat i roslin i niech zdechna z głodu

Opublikowano
27 minut temu, jasiuhonda napisał:

A gdzie oni byli jak gowno do wisly plynelo?

Blokowali statek z węglem, bo dla Angeli nie spodobało się, że rozładowują go u nas, a nie u niemca to wysłała swoich zielonych ludzików, pominę wątek, że to węgiel dla Czechów. Powinni im nawpierniczać tak, że więcej nie właziliby tam gdzie nie trzeba, ale to przecież łamanie praw człowieka, hmmm..... dokąd to wszystko zmierza....

Opublikowano
7 godzin temu, komizmo napisał:

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/zakaz-hodowli-klatkowej-zwierzat-coraz-blizej-zebrano-poltora-miliona-podpisow/splr7m2

Ciekawe czy te ekokurwy zdają sobie sprawę z tego, że dzięki im staraniom dotyczącym obrzydzenia ludziom mięsa gotują takim małym cielaczkom holokaust w męczarniach. Mogę się tylko domyślać jak teraz są traktowane cielaki na dużych farmach jeśli kosztują po 100 złotych...

no jak to jak ? młotkiem w łeb i do dziury

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Jarek powiedział : nie cieszta się osły że wam pensje podrosły, ja ceny podwoje i tak wyjdę na swoje 😂😂

A właśnie dzisiaj ktoś to dodał na Facebooku tylko, że tam była podobizna Gierka i to niby były jego słowa. 

Opublikowano
Dnia 13.09.2019 o 22:03, KamilSokoowski napisał:

Masz racje berthold są starsi i bardziej doświadczeni. Mój mówił jakieś 8 miesięcy temu żeby dać się na spokój. Głupi ch*j ze mnie ze nie posłuchałem. Dziś dzwoniłem do handlarza byki mieszanki 6.2 6.4 netto 

Mój Ojciec od paru lat mi powtarza że to kupione byki ( takie duże skarbonki które rozbija się po dwóch latach  żeby wziąć zainwestowane pieniądze)  

Sprzedane w tygodniu 5szt. r kowych byków po 7.5 brutto moja waga do okolicznego dużego pisrednika.

Jest źle z hodowla bydła teraz ale pamiętam jak ojciec w 97 nie mógł sprzedać dwoch scharolezow i co wy na to? 

• Thanks 1
Opublikowano

Jeśli ktoś pamięta lata 90-siąte to wie że różowo wtedy nie było dla rolnictwa

Opublikowano
19 godzin temu, kierowiec napisał:

Byk SM 790 kg 7,3 zł i Jałówka MM 620 kg 7,4 zł ceny brutto, mazowieckie

Można jakiś namiar?  Mam 5 sztuk hfa o wadze 700kg, nie mają jeszcze 2 lat.    6,50 brutto za nie chce. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

700

A ja sprzedałem w zeszłym tygodniu szesc wolców odsadków waga srednia 276 kg po 10 za kg brutto To znaczy wydałem bo kasy na razie niema na kacie

Edytowane przez debrzyna
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
5 godzin temu, Gigus napisał:

Mój Ojciec od paru lat mi powtarza że to kupione byki ( takie duże skarbonki które rozbija się po dwóch latach  żeby wziąć zainwestowane pieniądze)  

Sprzedane w tygodniu 5szt. r kowych byków po 7.5 brutto moja waga do okolicznego dużego pisrednika.

Jest źle z hodowla bydła teraz ale pamiętam jak ojciec w 97 nie mógł sprzedać dwoch scharolezow i co wy na to? 

dobra cena jak na ten czas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v