Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, damian007 napisał:

Rzetelny kupiec. Doszedł do wniosku że to moje bydło to jednak chłam i cytuje '' co to za byki pedały takie'' chyba ta moja waga na nich tak zadziałała wyniszczające jak na niej chwilkę postaly, dobrze że się ocknoł bo czemu ma tracić na moich rogaczach. 

Uwielbiam takich ludzi.. oblatanych jak Antka trampki w podorywce.😊

pochwal co to za uczciwy kupiec w końcu takich chwalić trzeba.

ps. jarecki ma racje dlaczego wy podajecie inicjały oszustów. wystarczy napisać magiczne słówko domniemuje, albo przypuszczam że.....    i to juz nie jest karane. Karane to twierdzenie a przypuszczenie nie są na ten temat wyroki nawet Sadu Najwyższego

Opublikowano
15 minut temu, damian007 napisał:

Rzetelny kupiec. Doszedł do wniosku że to moje bydło to jednak chłam i cytuje '' co to za byki pedały takie'' chyba ta moja waga na nich tak zadziałała wyniszczające jak na niej chwilkę postaly, dobrze że się ocknoł bo czemu ma tracić na moich rogaczach. 

Uwielbiam takich ludzi.. oblatanych jak Antka trampki w podorywce.😊

czy on czasem nie był z LGBT ? 😂

Opublikowano
5 minut temu, przemek28_28 napisał:

Prawda taka ze im sie wszystkim za duzo wydaje ze mogą, nawet w firmie masz ustalony limit roczny rożnych kontroli i mogą Cie cmoknąć w kant ch*ja, a do nas to wszyscy przyjeżdżaliby jak do siebie.

Jak tak sobie analizuje tą produkcję zwierzęca to coraz mniej za a więcej przeciw.. kurde aż mi się nie chce w to uwieżyć. W mojej głowie nie widziałem mojej schedy bez zwierząt. Tydzień wstecz kontrol u brata z wzajemnej zgodności dwa tygodnie wstecz u mnie dobrostan. U nas na terenie ostro zaczęli jeździć po gospodarstwach i słychać coraz częściej o kontrolach.

9 minut temu, Rolnik7343 napisał:

czy on czasem nie był z LGBT ? 😂

DOMNIEMAM i PRZYPUSZCZAM jednocześnie WYDAJE MI SIĘ iż gdyż że Pan Jacek Kulczyniec inaczej rozumie pojęcie zakup bydła od rolnika jak ja i wszyscy moi domownicy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na fb to nawet pyskaty gnojek.Ale wiadomo,kozak w necie.....

@ab23  Do mnie też koleś przyjechał z ubojni do której trafiły moje byki ale przez handlarza a nie bezpośrednio.popytał o ch*j wie co i pojechał😅po co takie coś robić wogóle

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Z tym, ze Twoje byki szly przez handlarza do danej ubojni to moze byc kit. Pisalem juz kiedys, ze mialem sytuacje, ze do rolnika od ktorego odbieram TYLKO ja przyjechal przedstawiciel z OSI twierdzac, ze jalowka od niego trafila przez moje rece na ich ubojnie. A opcji takiej nie bylo. Obstawiam, ze w agencji maja zalatwiane i widza wszystko. Co oczywiscie nie jest problemem bo w polsce za bombonierke/ flaszke wciaz mozna sporo zalatwic w roznych agencjach. :)

Opublikowano (edytowane)

O nie zgodze się jest agencja w której tylko kasa , A robią tam lody i inne przyjemności😎 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Słuchaj ja nie korzystam to dokładnie nie wiem😊 Ale poprawię zaraz 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jak tam cena byków, u mnie za dobrego mięsnego płacą 7 brutto.

Opublikowano

U mnie w ubojni tak samo 7 brutto max , U handlarzy więcej 😏

Opublikowano
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

U mnie w ubojni tak samo 7 brutto max , U handlarzy więcej 😏

Nawet 7,5 brutto,masz racje.

Opublikowano
1 godzinę temu, ACoCieTo napisał:

Ja mam problem z bykiem coś sobie zrobił w przednie kopyto był wet. Nic nie pomogło ,

Wal go na wlasny uzytek sprzedasz po znajomych i bedziesz mial kase a handlarz da caly h....j

Opublikowano

Skręcił kopyto jak mały i lekki to może z tego wyjść ale jak ma wagę zezna to niema co się w leczenie bawić aby bez antybiotyków i na rzeź przerabialem już to parę razy,leczylem naiwnie takiego 7 metrów to się położył i dostalem1500 na otarcie łez,a teraz jak widzę to po odbiorcę jak najszybciej puki chodzi 

Opublikowano

Kurde z 600 to będzie miał coś mu wlazło to mówicie że nie przejdzie ładna sztuka się zapowiadała .najgorsze za bardzo nie żre wstać tylko na chwilę a tak leży i najlepsze że zamiast lepiej to widać gożej  k**wa 3 sztuka w tym roku z konieczności 

Opublikowano

uwiąż go i obejrzyj skoro ma coś wbite to trzeba to wyciągnąć i może wstanie na nogi. U sąsiada dwa tygodnie temu jałówka wbiła kawałek drutu i też kulała, ale złapaliśmy ją i drut został wyciągnięty. Dziś hasa jak szalona po pastwisku.

Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

Wal go na wlasny uzytek sprzedasz po znajomych i bedziesz mial kase a handlarz da caly h....j

To nie takie proste dzisiaj.Musi być wet ,uprawnienia do uboju ,utylizacja odpadów i coś tam by jeszcze się znalazło.

44 minuty temu, ACoCieTo napisał:

Kurde z 600 to będzie miał coś mu wlazło to mówicie że nie przejdzie ładna sztuka się zapowiadała .najgorsze za bardzo nie żre wstać tylko na chwilę a tak leży i najlepsze że zamiast lepiej to widać gożej  k**wa 3 sztuka w tym roku z konieczności 

Weterynarz jak go zbadał to co mówił? Temperatura w normie? Jak nie chce jeść ,to będzie chudł z dnia na dzień.

Opublikowano
19 minut temu, dsbh napisał:

To nie takie proste dzisiaj.Musi być wet ,uprawnienia do uboju ,utylizacja odpadów i coś tam by jeszcze się znalazło.

Weterynarz jak go zbadał to co mówił? Temperatura w normie? Jak nie chce jeść ,to będzie chudł z dnia na dzień.

Jak da sie zalatwic to lepiej to zrobic tak jak trzeba niz oddac za darmo.

Opublikowano

Naradzie będę czekać i ze sprzedażą i z ubojem  ,byk jest uwiązany smarujemy,  dostał antybiotyk ,też miał drut został wyciągnięty ,temperatura w normie co można jeszcze zrobić chyba  tylko czekać zastanawiam się czy może mu zastosować jakieś okłady lub coś innego bo kopyto jest ciepłe ,rozjebał poidło i stąd ten drut 

Opublikowano

eee tam jak chodzi to bym go zaraz sprzedawał bo teraz jak dałes antybiotyk to juz karencja... a jak bedzie z nim gorzej to nic nie zrobisz... u mnie w niedziele poszedł z konieczności taki ponad 700kg i co połowe miesa odrzucili niby a reszta na miesko do zoo... wiecej podejrzewam ze wiecej  jak 1000 zł za niego nie zobacze.... bylem na ubojni dzis ogladac jak wisi na haku i wysłuchać ze to mieso dla ludzi sie nie nadaje bo widro syfu z niego wylecialo jak go rozcieli a to co wywalili to juz czarne zgnite a byk sam na auto weszedł i miał miec zgnity zad

Opublikowano

Ubój na własny użytek to nic trudnego. poinformuj weterynarie ona da ci kontakt do osoby co dokona uboju i rozbioru. Koszt całej operacji z utylizacja 200zl i full legalnie bez problemów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v