Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jednak nie 

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano
13 minut temu, AdamRo napisał:

Byk do dołu.

Adam chyba sobie jaja robisz????

Opublikowano
17 minut temu, AdamRo napisał:

Byk do dołu.

Jeszcze trochę i kto inny wykonuje w dole😆głębokim

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Masz przykład rozbieżności w cenach.

A kojarzy ktoś kogoś takiego jak Marcin Rosa z okolic Białej podlaskiej  ? Niby coś kupuje 

Jezdzi u mnie w okolicy. Byl u mnie po krowy ale slabo dawal.

3 godziny temu, Marecki2922 napisał:

Dziś sprzedane jałówka czerwonobiała hf i byk czarnobiały hf obie sztuki po 7zł brutto podlaskie

Kto tyle placi?

Opublikowano
1 godzinę temu, AdamRo napisał:

Byk do dołu.

Nie żartuj , k**wa zaraz kilka sztuk na sprzedaż A tu znów spadek😢 

Opublikowano
2 godziny temu, AdamRo napisał:

Byk do dołu.

od kiedy?

LIDER naszego regionu dziś kolejne 10 gr na O w górę

13 minut temu, kanalia36 napisał:

AdamowiRo znudziło się oddychanie prostym nosem.

Jak masz tak pier**lić to najlepiej nic nie pisz

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

od kiedy?

LIDER naszego regionu dziś kolejne 10 gr na O w górę

Jak masz tak pier**lić to najlepiej nic nie pisz

sołtys znowu pierdoło))))) nie załapałeś żartu)))) to tekst z kabaretu KMN Robert Górski. Przecież ja wiem ze AdamRo nie winien ale na jak mam jego rewelacje skomentować???

A po za tym  posłańca ze zła wiadomością zawsze karano)))))

Sołtys specjalnie dla ciebie  6:45 

Opublikowano

Ja miałem propozycję za narmalne było hf cena 7brutto jak lepsze to już 7.5  nikt nie mówił że coś idzie w dół

Opublikowano

U mnie jeszcze nie przyszla obnizka. Ale dzis w zakladzie narzekali, ze za duzo bydla wiec jestem w stanie uwierzyc. Tak samo wczesniej kierownik zakladu ostrzegal, ze po zniwach znowu ma isc w dol.

Opublikowano

Koledzy tu nie chodzi o AdamaRo bo co on winien i w sumie jak na handlarza nie taki zły, ale mnie martwi co innego. Stabilizacja cen na obecnym poziomie. Każdy tu marzy ze  ceny byków  będą takie same jak przed aferą leżakową., a tu 2 zł poniżej tej ceny i trochę wiecej bydła i już obniżki.

Reasumując ceny są od 6-7 zł i chyba się tak utrzymają wiele lat, więc pytanie czy jest sens to dalej ciągnąć i kupować jakie kolwiek cielaki czy po prostu wygasić hodowle.  Mamy zmowę cenową i nawet jak byków nie będzie to ceny bedą gówniane

Opublikowano

10 minut temu, kanalia36 napisał:

Koledzy tu nie chodzi o AdamaRo bo co on winien i w sumie jak na handlarza nie taki zły, ale mnie martwi co innego. Stabilizacja cen na obecnym poziomie. Każdy tu marzy ze  ceny byków  będą takie same jak przed aferą leżakową., a tu 2 zł poniżej tej ceny i trochę wiecej bydła i już obniżki.

Reasumując ceny są od 6-7 zł i chyba się tak utrzymają wiele lat, więc pytanie czy jest sens to dalej ciągnąć i kupować jakie kolwiek cielaki czy po prostu wygasić hodowle.  Mamy zmowę cenową i nawet jak byków nie będzie to ceny bedą gówniane

Ty masz parę  sztuk  więc  nie zastanawiaj się  jebnij to w holere 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v