Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, zetor50super napisał:

Pewnie jest tak jak kiedyś jeden handlarz z Kielc powiedział do znajomego, któremu dał 50 gr mniej niż sąsiadowi: "Bo u niego jest inaczej i u ciebie jest inaczej". Znajomy miał oczywiście swoją wagę.

nie wiem gdzie było inaczej ale w ciagu tygodnia brał od 3 znajomych z wioski i wszedzie cena od 6.8-7.0 za miesnego zalezy jaka budowa... wiec poprostu płaci max 7 Netto i nic nie poradzisz

2 minuty temu, kazik6 napisał:

mnie zawsze przywozili ,wpłacałem na konto potwierdzenie odsyłałem do firmy

jak było 40 tys do wypłacenia to tez gotówe ci dawali??

Opublikowano

nasz handel się zakonczyl gdy pewien klasyfikator dawal mi za byka i jałowke po 6zl i nie chciał jechać na ogolna,za te same sztuki dostałem po 6.4 od handlarza

Opublikowano
1 minutę temu, kazik6 napisał:

nasz handel się zakonczyl gdy pewien klasyfikator dawal mi za byka i jałowke po 6zl i nie chciał jechać na ogolna,za te same sztuki dostałem po 6.4 od handlarza

to tu nie mam problemu waga może być jego może być ogólna albo moja jeśli bym takom miał klasyfikatorowi jest wszystko jedno.

Opublikowano
52 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Jak to mi ostatnio powiedział młody Biernacki - lepiej być ojebanym na cenie niż na wadze 😂

JEŚLI TAK MÓWIŁ TO TRZEBA PRZYZNAĆ ŻE WIE CO MÓWI, ONI SA MISTRZAMI W OJEB... U... 

Opublikowano

A oni są święci bo walą i na cenie i na wadze,ubojnie trochę strzelily w kolano sobie pazernoscia polskie cielaki po 10 latach zaczynają wyjeżdżac na zagraniczne wycieczkiDodaj 

Opublikowano

W tym tygodniu już pierwszego mogę wysłać taki mięsny Rw 😀

Szczęśliwej drogi już czas...

Opublikowano

Czyli będzie jak z świniami ,handlarze nimi praktycznie wyginęli ( handlują bydłem) , drobni rolnicy też wyginęli  i teraz nasze kochane zakłady są zdziwione ze takie wysokie ceny a kupić świnek nie można. 

Jeszcze troszkę 6 zł za kg byka a młody Biernacki nie ojebie ani na wadze ani na cenie, o handlarzach nie wspominając 

Opublikowano

debrzyna a co to ma za znaczenie??? kto świnie zlikwidował już do nich nie powróci nawet jak za kg by 7 zł dawali. Mało tego mimo wysokich ceny sprzedaż duńskiego warchlaka nadal spadała, czyli rolnicy nie wierzą ze wysokie ceny to stały tręd. Świń będzie coraz mniej nie więcej  a jak obniżą ceny to będą bić w ubojniach szczury.

Tak samo z bydłem kto Biernackiemu uwierzy??? nawet jakby za HF płacił 10 zł na żywą to objebie na klasie albo rok płacić nie będzie wiec i tak kto bedzie mógł bedzie go omijał z daleka

Opublikowano

wazne ze w dobra. strone idzie. bo przez te cale zamieszanie na 3 ostatnich sprzedazach drobne mi sie nie zgadzaly. zajebali mi spekulanci 33 tys. i juz pewnie nie oddadzą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v