Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak sie uzaleznia wszystko od eksportu to potem taki jest finał interesu .... w naszym kraju nie ma i nie bedzie popytu na wołowine po dobrej/opłacalnej dla rolnika cenie .... skoro tucznik potrafi kosztowac 3 zł to wcale mnie nie zdziwi cena 3zł za byka ....

Opublikowano
30 minut temu, savjer napisał:

jak sie uzaleznia wszystko od eksportu to potem taki jest finał interesu .... w naszym kraju nie ma i nie bedzie popytu na wołowine po dobrej/opłacalnej dla rolnika cenie .... skoro tucznik potrafi kosztowac 3 zł to wcale mnie nie zdziwi cena 3zł za byka ....

jak grzyby po deszczu rosną burgierownie serwujące burgery z 100 % wołowiny .

Opublikowano

i myślisz że rzeczywiście tam jest 100% wołowiny ? ;) tak samo jak z tymi "zdrowymi" parówkami ?? a w nich taki syf ładują że ludzie co widzieli jak produkują parówki już nigdy parówki nie ruszą

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, mateuszmtz napisał:

Kogo polecacie z opolskiego?   Okoliczny handlarz płaci 7zł brutto za HF  więc nie za bardzo...

To i tak kolego cena dobra ,jeden handlarzyna tutaj na forum chwile temu oferował 6,30 za hfa.  A ile Ty byś chciał na dzień dzisiejszy dostać za takiego? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

To było w marcu . to nie wiesz jakie są teraz spadki cen byków

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To i tak kolego cena dobra ,jeden handlarzyna tutaj na forum chwile temu oferował 6,30 za hfa.  A ile Ty byś chciał na dzień dzisiejszy dostać za takiego? 

Kolego, kiedy to było 😉

Nie aktualne.

Opublikowano
Przed chwilą, AdamRo napisał:

Kolego, kiedy to było 😉

Nie aktualne.

To teraz ile 5,50?

Opublikowano
7 godzin temu, jarecki napisał:

jak grzyby po deszczu rosną burgierownie serwujące burgery z 100 % wołowiny .

dlatego cena spada ? :D

Opublikowano
43 minuty temu, danielek24 napisał:

Dziś sprzedany hf 735kg po 7zł waga i cena brutto

Był hf 680 tez po 7 i czerwony piękny 950/8.5 

Kosciesza

Czerwony piękny to wiele nie mówi😏 To jakiś LM był?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Czerwony piękny to wiele nie mówi😏 To jakiś LM był?

To znaczy ze był czerwonego umaszczenia i pięknej budowy i tyle bo w paszport mu nie zaglądałem.

Chyba mało kto woził by 100 lm na zwykły skup a ten był poprostu ładnie obrośnięty mięsem co zaskutkowało ceną swoją drogą mój hf miał 735 kg i 19msc a wieku tamtego nie znam ale gdyby postał jeszcze trochę...lecz kolor czyni cuda

Edytowane przez danielek24
Opublikowano
7 godzin temu, danielek24 napisał:

To znaczy ze był czerwonego umaszczenia i pięknej budowy i tyle bo w paszport mu nie zaglądałem.

Chyba mało kto woził by 100 lm na zwykły skup a ten był poprostu ładnie obrośnięty mięsem co zaskutkowało ceną swoją drogą mój hf miał 735 kg i 19msc a wieku tamtego nie znam ale gdyby postał jeszcze trochę...lecz kolor czyni cuda

Tak,kolor czyni cuda przy zakupie cielaka. 

W paszporcie to sobie możesz wpisać i hfowi lm więc nie podniecaj się że nie zagladales w paszport.  Miałbyś trochę pojęcia to byś powiedział po jakiej krzyzowce jest bo żeby to ocenić nie trzeba być filozofem.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, danielek24 napisał:

To znaczy że to nie był twój ,teraz już rozumie. Przecież nie napisałem że 100% Lm tylko może mieszaniec . Ale swoją drogą to Lm nie można wozić na zwykły skup? , chyba zależy wszytko od ceny jaką proponują😏 . pierdziele będę miał w tym roku lm nie wiem czy znajdę niezwykły skup😊

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v