Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W tych czasach wszystko jest możliwe. Jakieś 10km ode mnie za 6 klasę dawali po 50-60 tys pod kurniki nawet się nie targowali tylko cieszyli że ktoś ziemię pod kurniki sprzedał 

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

I nadal cuda sie tam dzieja:) OSI wogóle tam przestało bic bo ruchali ich na potege:) Sam sie przekonałem na jałówce jakie tam sie cuda dzieja:) Węgrzynowo koło Makowa Maz omijac to ubojnie radze:)

a żydki w płoniawach jeszcze działają?

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Nie znasz forum ? Tu się pisze o wszystkim i o niczym 😛

Bardziej o tym drugim.choć pisząc tego posta dołączam sie do tego.

Edytowane przez sawyer23
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, lajkzxc napisał:

6 klasa za 50 tys?

Ja mam "świeżą" ofertę na 5-6 klasę za uwaga,uwaga: 80tys za ha. To nie żart. Kujawsko -pomorskie. I jeszcze nie wchodząc w szczegóły to z 20% z każdego hektara jest na straty co roku. I nie są to rogatki żadnego dużego miasta. Zastanawiam się ile by to się spłacało? 60 lat? 80?😆 

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Ja mam "świeżą" ofertę na 5-6 klasę za uwaga,uwaga: 80tys za ha. To nie żart. Kujawsko -pomorskie. I jeszcze nie wchodząc w szczegóły to z 20% z każdego hektara jest na straty co roku. I nie są to rogatki żadnego dużego miasta. Zastanawiam się ile by to się spłacało? 60 lat? 80?😆 

Ja bym brał . Ziemia to lokata i cały czas drożeje . 50 lat minie jak z bicza strzelił i wtedy może (ale nie musi) być dużo droższa .:P

Naprawdę ciężko mi zrozumieć czemu ludzie tyle płacą za pola .

Opublikowano
12 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

I nadal cuda sie tam dzieja:) OSI wogóle tam przestało bic bo ruchali ich na potege:) Sam sie przekonałem na jałówce jakie tam sie cuda dzieja:) Węgrzynowo koło Makowa Maz omijac to ubojnie radze:)

Co do węgrzynowa potwierdzam. Czesto potrafia delikatnie kusic troche wieksza cena ale po wybiciu i tak sie jest na minus.

Opublikowano

W mojej okolicy jeden w tym tygodniu sprzedał ziemię ( 6z klasa) coś koło 1,2 ha  za uwaga 100tys polskich zł. Normalnie interes życia. Gdybym moją za tyle sprzedał to milioner jestem i to bez żadnego lotka...

Opublikowano

U mnie sasiad sprzedaje 4ha na jesieni chcial 160tys jeden mu dawal 120 nie chcial sprzedac a teraz na olx wystawiona za 205tys klasa IV i jeszcze w tym jest 1ha nieuzytkow podmokly teren.

Opublikowano
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Ja bym brał . Ziemia to lokata i cały czas drożeje . 50 lat minie jak z bicza strzelił i wtedy może (ale nie musi) być dużo droższa .:P

Naprawdę ciężko mi zrozumieć czemu ludzie tyle płacą za pola .

Ziemia to dziś żadna lokata lokata to była 20 lat temu to banksterzy ludziom wmawiająże to lokatato czemu nie kupują ziemi tylko kredyty pod zastaw udzielają i to już nie tak chętnie jak kilka lat wstecz

Opublikowano
12 godzin temu, sawyer23 napisał:

Sprzedane 4hf po 7,4  ,1hf za 7,2  ,2mm po 8.Cenny brutto.Nie wiem czy w dobrym temacie pisze bo cała poprzednia strona to ceny gruntów rolnych?

W jakiej wadze i kto dobierał bo cena dobra. Wczoraj byli oglądać i wycenić od Kwiatkiewicza  z Kobylina 7,1 zł  1 RW 1 HO i 2 MO waga dobre 750 kg cena nie zadowalająca

Opublikowano (edytowane)

Skoro ban to koniec 

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano
19 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Jarek Ty w dzień i w nocy na AF siedzisz ,a żona usycha .

Ubierz sie ładnie dziś i ruszaj na impreze to może i Ty jakoś dziewczynę poderwiesz ale takimi tesktami to pewnie tylko swoją du..e z krzesełka poderwiesz i nic wiecej.

18 godzin temu, soltys48 napisał:

a może sąsiad podlewa zeby nie uschła

A twoja gdzie?:P Moja już podlana więc spokojna twoja rozczuchrana:)

Opublikowano
22 godziny temu, tyran3 napisał:

w Wielkopolsce  takich cen jakie piszesz za HF niema. A skoro Ci proponują no cóż??? Ja słyszałem o tym pociągu ze  zaczyna mieć opóźnienia oraz problemy z rozliczeniem podróży. Ale może dojedziesz do celu.

za NCB 

Opublikowano
20 godzin temu, rolnik115 napisał:

120tys za ha ? Toć to dwa hektary i masz mieszkanie w warszawie kupić potem wynająć i 2tys zł na czysto masz. Nie ochodzi Cię pogoda i nie trzesiesz portkami czy urośnie czy nic nie będzie. A mieszkanko to według mnie trafna inwestycja i czysta kasa

za 240 tys to możesz kupić mieszkanie w Bydgoszczy  a nie Wawa.  Jak chcesz brać taki czynsz to chociaż 350 tys, mieszkania trzeba pilnować, remontować  i uposażyć w sprzęt  umowę zawierać przy notariuszu  bo możesz spłacać jeszcze czyjeś długi i zostać z lokatorem którego nie da się pozbyć. Żeby nie było że piszę nie w temacie to powiem że lepiej byki trzymać wziąć te 7 tys za byka 4 byki i masz więcej kasy jak z tych mieszkań 😄

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, skorpion2021 napisał:

W jakiej wadze i kto dobierał bo cena dobra. Wczoraj byli oglądać i wycenić od Kwiatkiewicza  z Kobylina 7,1 zł  1 RW 1 HO i 2 MO waga dobre 750 kg cena nie zadowalająca

Pulnik malopolska największą sztuka 740 .mam je w galerii 

Edytowane przez sawyer23
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Ubierz sie ładnie dziś i ruszaj na impreze to może i Ty jakoś dziewczynę poderwiesz ale takimi tesktami to pewnie tylko swoją du..e z krzesełka poderwiesz i nic wiecej.

Chłopku roztropku dalej sobie macaj te byki haha 😁 na imprezę mówisz .Ja tylko do klubów chodzę na zabawę z swoją narzeczoną i to najlepiej Latino .

Te osoby co mają wiedzieć ,to wiedzą ,że mam bardzo fajną narzeczoną .

Nara 🤣

Edytowane przez RafaKdziela
  • Haha 2
Opublikowano

sołtys48 Jarek i rafał to bohaterowie  z kawału:P

"W szkole dzieci  w klasie chwaliły się czym zajmuje się ich tata i dlaczego  jest bohaterem. Każde dziecko mówi ze mój tata jest policjantem, lekarzem, itd ratuje życie więc jest bohaterem. Na to mały jasiu mówi ze jego tata jest bohaterem bo pracuje jako strażak  i gasi pożary dlatego jest bohaterem na koniec wypowiedzi dodaje- a sąsiad to jest taki wielki tchórz  ze kiedy tata jedzie do pożaru to on ze strachu przychodzi do mamusi pod pierzynę i się trzęsie ze strachu nawet nieraz parę godzin:D"

Dlatego na cześć naszych bohaterów jarka i rafała  hip hip hura!!!!!!  i pełne potępienie dla ich sąsiadów:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v