Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w piatek sprzedałem podymie i tak jak zawsze myslałem ze bede musiał wydzwaniać miesiąc za kasą  a przed chwila wchodze na konto a tam cała suma juz na koncie normalnie SZOK!!!!

Opublikowano
16 minut temu, Sokol2 napisał:

w piatek sprzedałem podymie i tak jak zawsze myslałem ze bede musiał wydzwaniać miesiąc za kasą  a przed chwila wchodze na konto a tam cała suma juz na koncie normalnie SZOK!!!!

to chyba się pomylil:D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
10 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

tu mam podpisaną umowę i tej ubojni sie trzymam ;) nie musze sie martwić że nie ma chętnych do kupna jak w przypadku handlarzy nieraz jest ... zabierają wszystko nie ważne czy to upasiony belg czy kościska jałówka HF a wiele jest takich ubojni co np. HFów nie chcą brać z tłumaczeniem że im sie nie opłaca tego kupować ... nie ma kłopotu z odbiorem wystarczy zadzwonić lub podjechać i "za chwile" samochód przyjezdza

Duzo sie chwalisz ze umowe masz z OSI tylko co ona ci daje jak cena hu... byla nie umiesz odp!! 

• Thanks 1
Opublikowano

Taka afera z bydłem a u Biernackiego mięso szło oporowo cały czas. Nikt nie zmniejszył zamówień a teraz cenę podnoszą, bo brakuje żywca a kontrakty do wykonania są. 

Opublikowano
5 godzin temu, Sokol2 napisał:

Z łódzkiego jesteś? 

Opublikowano

Godzinę temu wjechał handlarz na podwórko, znajomy podesłał  

3 szt.ogladal każdy powyżej 800 kg ,za 1 szt.  mm 7.60 brutto dawał Za 2 pozostałe 7.00 brutto,  

Podziekowalismy mu. 

Ps. Na samochodzie miał 10 szt . Wioskę  dalej kupił 2 czysto mięsne po 8 brutto. 

Opublikowano

Aż podzwonię jutro po swoich, tak szybko idzie w górę oby tak dalej... Dzisiaj zakupione kilka jałówek z likwidacji, a przed chwilą przypadkiem jeszcze dwie 40 i 50kg kilkudniowe. Barrdzo dobry zakupowy początek tygodnia 👍

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

Aż podzwonię jutro po swoich, tak szybko idzie w górę oby tak dalej... Dzisiaj zakupione kilka jałówek z likwidacji, a przed chwilą przypadkiem jeszcze dwie 40 i 50kg kilkudniowe. Barrdzo dobry zakupowy początek tygodnia 👍

Male te jalowki czy wieksze? 

Opublikowano

No mi się sztuka nie wyświetla . to co tu powiedzieć ?

Opublikowano

dziś widziałem na mojej wiosce 3 handlarzy za bydłem widać było że szukają TOWARU .Przed afero nie jeżdzile tak widać że ludzi przetrzymują .I brakuje bydła na sprzedaż

Opublikowano
25 minut temu, stonka15ak napisał:

Mam pytanie w jakim wieku najlepiej dopuszczać jalowki lm i czy byczek roczny załatwi temat jalowki mają po 18miesiecy

Wiek ma mniejsze znaczenie niż wyrostowość. Jałówki LM powinny ważyć co najmniej 500 - 550 kg do zacielenia (zwykle w wieku 18 - 22 m-ce). Roczny byczek za mały i za młody. Co njamniej 18 m-cy powinien mieć, żeby dobrze pokrył stado.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v