Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

No niestety ale mi nie dołożyli bo wyszło tak jak miesiąc temu około 1,4 zł przy 11 tys, trzeba na nowo składać wypowiedzenie 😛

Mlekovita przyjmuje nowych dostawców? 

Mlekovita przyjemnie Cię bez problemu 😁

Opublikowano
6 godzin temu, robert1226 napisał:

Chyba ktoś bierze bo jednak sprzedają towar i w miarę dobrze płacą za surowiec .

No a ciebie jak nie stać na królewski to nienasze zmartwienie. 

Widzę, że nie dokonca zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi. A królewskiego nie musze kupować gdyż co miesiąc przywozi mi go kierowca, podobnie jak masło i twaróg. A tego włoskiego próbowałem, ale to nie mój smak.

• Haha 1
Opublikowano
Dnia 12.12.2019 o 19:46, radekz200 napisał:

A mi ostatnio posmakował serek czekoladowy Mlekpol, a kupiłem mleko czekoladowe z piatnicy to było bleeee

Niech Ci kobita zrobi naleśniki z tym serkiem, kozak deserek 😋 z waniliowym lepsze 

Opublikowano
10 godzin temu, Primula94 napisał:

Po co tam jeszcze siedzisz?

Próbowałem się przenieść do Mlekowity powiedzieli mi, że trzeba co drugi dzień ok. 2500 litra, ale ja tyle nie odstawiam. Proponowali mi potrącenie 0,40zl od litra za dojazd, ponieważ do najbliższego punktu odbioru z Mlekowity miałbym 50 km więc mi się to nie opłaca. Znajomi z sąsiedniej wioski nie chcą się przenieść. Mlekowita za te same parametry proponowała mi od 1,36zł do 1,40zł. Dzwoniłem też do kierownika Polmleku dał mi jasno do zrozumienia, że mogę zmienić sobie mleczarnie. Na moim terenie jest jeszcze dwóch odbiorców mleka, którzy płacą podobnie do mojego. 

• Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, radekz200 napisał:

No niestety ale mi nie dołożyli bo wyszło tak jak miesiąc temu około 1,4 zł przy 11 tys, trzeba na nowo składać wypowiedzenie 😛

Mlekovita przyjmuje nowych dostawców? 

DO mlekpolu się przenieś ;)

Opublikowano
27 minut temu, Primula94 napisał:

2 gr, niech sobie ta jałmużnę w d*pe wsadza. 

2gr ? O tym to ja mogę pomarzyć. U mnie wyszło na to że podnieśli 0,5gr. Mam coś wspólnego z Piątnicą tylko że cyfry odwrotnie i przecinek między nimi...

Opublikowano

W Lacpol Piotrków to sie dopiero cuda dzieją w miesiąc czasu parametry z 3,8 na 3,4 tł i białko 3,2  na 2,95 białko i sms tylko przysyłają k.som i bakt  białka i tłuszcz zarząd zabronił cenna  1,13 pow 7tys  złodziejstwo inaczej sie tego nie nazwie ....

• Sad 1
Opublikowano
10 minut temu, rolnik115 napisał:

2gr ? O tym to ja mogę pomarzyć. U mnie wyszło na to że podnieśli 0,5gr. Mam coś wspólnego z Piątnicą tylko że cyfry odwrotnie i przecinek między nimi...

Tzn jaka cena?

Opublikowano
3 godziny temu, Artur14 napisał:

Proponowali mi potrącenie 0,40zl od litra za dojazd,

Chyba 0,04 zł?

Opublikowano
10 godzin temu, Marcin133 napisał:

Polmlek 15tego wypłata tu juz dzisiaj kaska. 

To prawda, ze nie dostajecie kwitów jak przyjezdza kierowca po mleko? 😳

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v