Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, radekz200 napisał:

Ja to się nie mogę doczekać ile polmlek nam rzuci 😂

Tyle co zwykle. 😁😁 Czyli całe piękne i okrągłe 0 😅😅

Opublikowano
3 godziny temu, radekz200 napisał:

@Primula94 przenosimy do lydera? 😛

Hehe lyder mi lepszej ceny nie da, wiec pchać sie z jednego g do drugiego to bezsensu. Póki mam podobna cene jak u lydera i mlekpolu to nie odejde, chyba ze zaczną leciec w kulki. A na teraz to tylko Giżycko i Piatnica 😁

Opublikowano

Polmlek  to prywaciarz i każdy sam negocjuje cenę ale jestem ciekaw ile mozna wynegocjować :)

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, radekz200 napisał:

Myśle ze więcej 😛

A ja myślę że ma minimalnie więcej niż 1,50zl. Lyder nie płaci tak dużo za ilość jak za parametry. Gospodarzowi co oddaje około 5 tys na dwa dni przedstawiciel od lydera wyliczył 1,52zl tylko że miał słabe parametry i dlatego. A poszedł do polmleku i ma 1,57zl. 5gr przy takim litrażu to niezła sumka.

Edytowane przez rolnik115
Opublikowano

Do mnie z polmleku przyjeżdżają Przynajmniej raz w miesiącu i oferują cuda na kiju mleko nawet wyliczył mi gościu że będą kupować przy moim litrażu za 1,63'...

Opublikowano
49 minut temu, Adamqq3 napisał:

Do mnie z polmleku przyjeżdżają Przynajmniej raz w miesiącu i oferują cuda na kiju mleko nawet wyliczył mi gościu że będą kupować przy moim litrażu za 1,63'...

Czytając tutaj posty o Polmleku mam wrażenie że są dwie mleczarni o tej samej nazwie. Jedna płaci do bani A druga prawie jak Piątnica. 

Opublikowano

Tylko jeszcze nikt się nie pochwalił że w polmleku ma cenę taka jak w piatnicy.  Tak głosi tylko legenda 😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Adamqq3 napisał:

Musisz  przejść to sie przekonasz jak  mówią nie ryzykujesz  nie zyskujesz ☺ .Po za tym wszędzie dobrze gdzie nas nie ma 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Dnia 21.11.2019 o 10:08, beekeper napisał:

Zastanawiamy się nad zmiana mleczarni. 

Paramterty:  tł 4.48 bi. 3.56, ilosc 13700 

Obecnie mam 1.31 brutto (-3gr na udział) 

Propozycja Kalisza jest 1.52 brutto.

Różnica - pasze NON-GMO. 

Co myślicie?  Nawet zakładając że prognoza jest zbyt optymistyczna, to i tak jest duża różnica. 

Orietnujecie się jaki jest średni wzrost kosztów przy paszach bez GMO na 1 litr?

Odejmij od tej ceny 3-4gr/L. To, że parametry będą jak w Federacji jest mało prawdopodobne. Deklaracje NON-GMO i tak musisz podpisać a czym będziesz żywił to Twoja sprawa. Nikt tego nie sprawdza. 

Opublikowano
9 minut temu, chuck00 napisał:

Odejmij od tej ceny 3-4gr/L. To, że parametry będą jak w Federacji jest mało prawdopodobne. Deklaracje NON-GMO i tak musisz podpisać a czym będziesz żywił to Twoja sprawa. Nikt tego nie sprawdza. 

Parametry są z mojej aktualnej mleczarni - nie z federacji. Tutaj też myślisz że będą gorsi w parametrach ?

Opublikowano
5 minut temu, chuck00 napisał:

Tego nie wiemy, miejmy nadzieję że nie☺ Zawsze jakieś różnice powstają,  pytanie tylko w która stronę. 

Przeważnie w jedną i to nie jest strona dostawcy 

Opublikowano
5 godzin temu, chuck00 napisał:

Żebyś się nie zdziwił jak ktoś przyjedzie to sprawdzić.  Kilka dni temu miałem właśnie taką niezapowiedziana kontrolę :)

Opublikowano
9 godzin temu, Adamqq3 napisał:

A ile masz litrów na msc?

Opublikowano
10 godzin temu, chuck00 napisał:

Dokładnie jak kolega mk mówi, żebyś się nie zdziwił 😉 miałem dwa razy wizytę, raz wlasnie tylko po to żeby sprawdzić czy  pasze non gmo

Opublikowano
12 godzin temu, greg1985 napisał:

Czytając tutaj posty o Polmleku mam wrażenie że są dwie mleczarni o tej samej nazwie. Jedna płaci do bani A druga prawie jak Piątnica. 

U nie tam parametry nie zmieniają się prawie wgl. Rzadko kiedy białko sporo wzrasta a tłuszcz kilka jednostek w dół spada żeby z cennika podobnie wyliczyć 

Opublikowano

Jak mleka nie oddajesz to w związku z czym  na non?

9 godzin temu, pedro2 napisał:

Dokładnie jak kolega mk mówi, żebyś się nie zdziwił 😉 miałem dwa razy wizytę, raz wlasnie tylko po to żeby sprawdzić czy  pasze non gmo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v