Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W tych za 1100 z deheus jest Ddgs, otręby, pszenzyto, bobik sruta kukurydziana. A w tych za 1340 luz kukurydza, ddgs, pszenzyto, sruta sojowa. Więc trochę nie masz racji, kup zboże po 800 i napedz kukurydza, soja i rzepakiem do tych 7mj i 20proc białka. Ja też narzekam na skład i cenę ale jeszcze mnie nie pogrzalo żeby przy obecnej cenie ziarna kuku, soi mon GMO i zboża stać przy młynku dla 100zl na tonie zysku

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, komizmo napisał:

Możesz rozwinąć tą wypowiedz?bo mnie już korci zeby zrobić dym. To 4 gr w pizdu 

thomas warto ci sie bujać z tak drogim zbożem? Z wipaszu pełnoporcjowa workowana farm24% po 1260. Nie jest zła 

Coś tanio za 24%. Skąd jesteś że takie ceny?

Jakiś czas temu był u mnie ich przedstawiciel i proponował 20% luzem za 1320zl. A było to jeszcze przed podwyżkami.

43 minuty temu, wielgus napisał:

lacpol piotków 5 gr góra od  1 marca

A jaką cenę teraz macie?

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
13 minut temu, Nintendo napisał:

Jakiś czas temu był u mnie ich przedstawiciel i proponował 20% luzem za 1320zl. A było to jeszcze przed podwyżkami.

A jaką cenę teraz macie?

1,40gr

Opublikowano

22 mastermilk 1390 brutto ilość 6ton mc 22 biofeed 1350  ale energia 7  a za 22 7,5 1490

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Nintendo napisał:

A jaką cenę teraz macie?

to nowa linia,tansza od komplet, troche mniej energii,jestem z kuj-pom.dokładnie po 1240

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
1 minutę temu, komizmo napisał:

to nowa linia,tansza od komplet, troche mniej energii,jestem z kuj-pom.

Ile energii?

Z agrocentrum mieli 24% i chyba 6,2 za 1340zl.

Opublikowano (edytowane)

6.5 bodajże, nie wiem może negocjuj, ja biorę na raz za 5k to może trochę taniej transport liczą?ja do wadąga nie mam tak daleko aż 

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, komizmo napisał:

6.5 bodajże, nie wiem może negocjuj, ja biorę na raz za 5k to może trochę taniej transport liczą?ja do wadaga nie mam tak daleko aż

Cena mleka Ryki 1,58/9. Tłuszcz okolo4 białko 3,48, ilość 20+tys

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano

Mleka, mleka. Moja wina, chyba 🤔 Co do ceny to wczoraj dowiedziałem się, że jest jakaś firma z Płocka co skupuje mleko od papraków po 80 groszy. Podobno nawet w mojej wiosce biorą od jednego i kilku w okolicy. Biorą wszystko, chore, zdrowe, z antybiotykiem, wodę byle litry były. Do czego taki biały płyn wykorzystują?

Opublikowano
6 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Mleka, mleka. Moja wina, chyba 🤔 Co do ceny to wczoraj dowiedziałem się, że jest jakaś firma z Płocka co skupuje mleko od papraków po 80 groszy. Podobno nawet w mojej wiosce biorą od jednego i kilku w okolicy. Biorą wszystko, chore, zdrowe, z antybiotykiem, wodę byle litry były. Do czego taki biały płyn wykorzystują?

Pewnie proszkuja to i wiozą do dilera gwiazd😁

• Haha 1
Opublikowano

Mlekovita przedział 20-30 tyś tł 4.36     bi 3.63 cena brutto 1.56. Czy coś słyszeliście, że mlekovita znowu przejęła lub kupiła nastepne 2 zakłady tak ostatnio kierowca mówił 

Opublikowano

U nas pszenżyto ostatnio przywozil po 760 zł workowane. 

Opublikowano

U nas w okolicy jest firma, która skupuje mleko "byle białe", sprawdzają tylko wodę i antybiotyk. Płacą w granicach 1,3-1,4 zł/L i wioza dalej. Drugi podmiot płaci tak samo, ale jednak somatyke sprawdza😆

Opublikowano
11 godzin temu, Thomas2135 napisał:

od nas z wioski brali ten biały płyn, to pod koniec im wypłacał zbożem i kiełbasą :D teraz te kocmołuchy poprzechodzili do chorzel i są zadowoleni. Co do paszy to mogę Ci jedną firmę polecić, 20 procent mieszanka po 1300 i krowy przez miesiąc czasu stosowania po 2kg mleka na udój więcej.

Opublikowano
13 godzin temu, Zdzinio napisał:

Łowicz bi 3.42 tł 4.2 40 tyś. 1.45 brutto vat. Jeszcze ze dwa miesiące i magiczne 1.5 strzeli😁

Ja przy podobnych parametrach i 20 tys mam tylko 1.25 i 1.30 zł 😉

Opublikowano

dostaliście te kartki z Mlekpolu o wejście w produkcje ekologiczną? Moim skromnym zdaniem chyba ich pojebało z tą ceną 30-40 gr gdzie przy takiej produkcji ilość mleka praktycznie spada o połowę, tylko mi ciśnienie podnieśli bo akurat byłem tym zainteresowany.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Łolek napisał:

To co to za spółdzielnia tak dobrze płaci 

Może piątnica? 🤣

Dnia 8.03.2019 o 08:22, Jaro70 napisał:

Mlekovita przedział 20-30 tyś tł 4.36     bi 3.63 cena brutto 1.56. Czy coś słyszeliście, że mlekovita znowu przejęła lub kupiła nastepne 2 zakłady tak ostatnio kierowca mówił 

Mlekovita ma więcej zakładów od mlekpolu ale mlekpol więcej płaci za mleko ;)

Opublikowano

U mnie pierwsza podwyżka od trzech lat . Było 1.10 , jest 1.15 . Odbiorca; mała rodzinna firma produkująca oscypki . Baby wyrabiające serki dostają po; 12 zł/g początkująca i 13 zł zaawansowana , oczywiście na czarno . 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v