Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 godzin temu, Tomasz78 napisał:

warto  toż to spory kawałek ,gleba słaba ,ale perspektywa zysku spora  ,

to dzierzawa ? jak tak to za ile?  jak z doplatami?

Ja myślę że na wsi jest duży dobrobyt skoro ludzi chcą brać piachy w dzierżawę i piszą że to świetny interes

Opublikowano
9 godzin temu, traktor11 napisał:

Tak czytam Panpwie te posty i dochodzę do wniosku ilu forowiczów tyle zdań ale ja pochodzę z tego pokolenia któro pamięta i ostatki komuny i początki solidarności ( wtedy chodziłem do 6-tej klasy podstawóki ) pamiemtam jak rodzice stali dobami po meble ,sprzęt i wiele innych rarytasów na tamte czasy ,też nażekali bo było źle ale jakoś mieli więcej czasu dla dzieci ,rodziny i znajomych (a mało kto miał ciągnik tylko konie )  a my w dziszejszej dobie sprzęt ,maszyny a nie mamy czasu gonimy i tak samo nażekamy. 

Co do komuny były plany teraz mamy limity trochę to inaczej jest ujęte .

Moim zdaniem dla rolnictwa nic się nie zmieniło jak chłop był wyzyskiwany tak jest nadl .

Jak tu nie gonić jak jeden chłop musi dać na wypłatę doradcom, bankierom, dilerom i producentom? 

• Like 2
Opublikowano

piotrp88 no dokładnie tak jest trzeba gonić by nie zostać z tyłu ale kurde nie mogę tego zrozumieć jak można tak skać se do oczu 

przecież na tym samym wózku jedziemy 

Opublikowano
❗️ZAPRASZAMY❗️ Spotkania organizacyjne na najbliższe dni:_____ 1. Wtorek 08.01.2019 r. ŚRODA WIELKOPOLSKA, Hala Sportowa przy Zespole Szkół Rolniczych, ul.Kosynierów 2b, godz. 🕖19:00_______ 2. Środa 09.01.2019 r. KUKLINÓW, 63-740 Kobylin, Sala Wiejska, godz. 🕑14:00_______ 3. Środa 09.01.2019 r. STANIEW, 63-720 Koźmin Wielkopolski, Sala Wiejska, godz. 🕕18:00_______ 4. Sobota 12.01.2019 r. OSIEK, godz. 🕒15:00, Wiejski Dom Kultury Osiek 105, Gmina Galewice, powiat Wieruszów.________ Chcesz, aby struktury AGROunii były również na Twoim terenie? Nic prostszego! Zadzwoń! Tel. 693-998-659
Opublikowano

No co byś chciał ? Rowerami maja jechać ? To nie sklep GSu , ze podjedziesz , piwko chlapniesz , a później rower Cię prowadzi . Tu trza się pokazać , że poważny gospodarz . :ph34r:

Opublikowano

jestem po lekturze wywiadu ze skrzyzowaniem andrzeja leppera z justinem bieberem-jestem ciekaw jak ten eksperyment  bedzie sie rozwijal☺️

byleby nie skonczyl jak andriu......choc wydaje mi sie ze wystarczy rok z dobrymi cenami plodow rolnych i unia pszenno-buraczana zakonczy zywot.

• Confused 1
Opublikowano
Dnia 6.01.2019 o 16:55, staszek131415 napisał:

Ja myślę że na wsi jest duży dobrobyt skoro ludzi chcą brać piachy w dzierżawę i piszą że to świetny interes

pewnie że tak :D dla tego co się pozbył i kase bierze, a drugi radosny bo ma więcej :D

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Ooo też jesteś Bartek.

Swoją drogą patrząc na te komentarze wyżej to dobrze że poszedłem na rolnictwo a nie na prawo bo bym w biedzie żył haha

No właśnie, a tak to opływamy w luksusach. :D

Edytowane przez tomek222
Opublikowano
@jacus. Tutaj Cię zasmucę. Akurat na warzywa w tym roku są lepsze ceny bo w całej Europie była susza a popatrz jak wszystko się rozwija i idzie do przodu. Nie pomyślałeś, że może naprawdę chcemy coś zmienić?
Opublikowano
9 godzin temu, tomek222 napisał:

Takie, tam komentarze na facebooku WWF Polska pod postem o odstrzale dzików. Polecam sobie poczytać

Screenshot_2019-01-08-20-04-57.jpg

Screenshot_2019-01-08-19-55-00.jpg

Screenshot_2019-01-08-19-58-30.jpg

Kuźwa , jednak w Niemczech inna mentalność . Wybili dziki bez szumu i nikt nie protestował i swoich dyrdymałów nie wstawiał na facebuki . Tu co jeden miastowy to mądrzejszy i wie lepiej jak to z tym ASF i dzikami jest . Zazdroszczą rolnikom . Niech rzuci robotę prawnika , kupi parę hektarów piachu i niech żyje w tym luksusie .