Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zgadzam sie z toba adam999  trzeba by cos takiego zrobic....... tylko kto tym sie zajmnie  ??? ,,, sejm ma nas gdzies izby i kolka rolnicze tez,,,

15 minut temu, szczypka napisał:

w pełni się zgadzam ale 

w Sejmie Rządzie czy nawet w Izbach rolniczych siedzą bardzo ''mądrzy'' ludzie i nie wpadną na tak prosty pomysł jak definicja POLSKIE MIĘSO wystarczy ''Polskie Mięso'' to mięso pozyskane ze zwierząt urodzonych,utuczonych,ubitych i przetworzonych na terytorium RP 

oni wiedza co zrobic  tyle ze niechca im jest dobrze .....

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano

Dobra napisze jutro pismo do POLSUSA(zawiązek skupia głównie hodowców zarodowych trzody) z prośbą o napisanie takiej petycji i udostępnianie jej nam ROLNICZYM Internautom, rozeslemy do youtuberów blogerów rolniczych z prośbą o rozpowszechnienie i udostępnienie do druku co wy na to? Zmieni to coś?

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, galan99 napisał:

Izby rolne nie martwią się trudną sytuacją świń , ale zabiegają by było w 2019 roku była dotacja do wapna bo pola kwaśne , w całym kraju .

trzeba by się zapytać czyje żony albo dzieci szefów IR  pracują w kopalniach dolomitu ?

Bo prawda jest taka ze gdyby rolnik za swój towar i pracę dostał godziwa zapłatę to mu jakieś dodatki i jałmużny nie są potrzebne

Edytowane przez kopin
  • Like 4
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, adamn999 napisał:

To przydałby się ktoś kumaty kto by to ładnie ubrał w słowa

To mój wujek pisze świetne pisma .Już wiele lat, jako sołtys wieloletni  zjadł zęby na pisaniu pism do urzędów różnego kalibru .Do tego jest wiernym patriotą od urodzenia .

Polsus jest rękoma i nogami za rolnikami .Już wcześniej rozmawiałem z władzami na ten temat .Ale pomysł jest bardzo dobry ,żeby to Polsus objął swoim patronatem taką petycję .Oczywiście Izby również .Ja myślę ,że warto dalej temat rozwijać w TV Trwam i cały czas informować P.Adama Ślusarskiego .Może telewizja też obejmie patronatem taką petycję .

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
Opublikowano

Postaram się jutro skontaktować z POLSUSEM. Akcję nazwiemy jak kolega wyżej napisał "POLSKIE MIĘSO" będzie ona miała na celu stworzenie PETYCJI Z ŻĄDANIAMI do Premiera oraz ministra ROLNICTWA o stworzenie systemu znakowania wyrobów mięsnych pochodzących od zwierząt urodzonych, tuczonych i przerobionych w POLSCE oraz ukierunkowanie poprzez media społecznościowe konsumenta na powyższy produkt . Z rozpowszechnienie i masowym wysyłaniem pisma raczej nie będzie problemu. I co najważniejsze nie angażujmy w to posłów niezależnie od opcji, oni mogą wyrządzić więcej szkody niż pożytku

• Like 4
Opublikowano

Oczywiście ja też z pismem chętnie wybiorę się do wójta z kręgów pis oraz innych osób z pis .A co niech wiedzą ,że żądamy od nich działania ,a nie mydlenia oczu ...co nie ?

Pamiętacie ,jak po wygraniu wyborów Jarek pojechał na wieś do gospodarstwa nie pamiętam już regionu na pole do rolnika w żniwa i powiedział '' rolnictwo jest solą tej ziemi Polskiej ziemi ''

Opublikowano

Właśnie  wróciłem ze sprzedaży normalnie masakra a na lepiej sie nie zanosi,chyba ze gdzieś od maja... Cena 4+vat! do tego 4% strączki -17zł weterynarz- 17zł waga! Każdy na biednym rolniku musie sie wzbogacić! Miałem 17 sztuk najwięcej ze sprzedających (łacznie kupił 130sztuk) myślałem że dorzuci coś do ceny bo zawsze tak robił a on mówi że nie da rady bo on BANKRUT!!! i łaski zabrał 2% strączki!!! Śmiech na pustej sali!!

• Like 1
Opublikowano

PROJEKT POLSKIE MIĘSO 

Po wstępnej rozmowie z osobami decyzyjnymi powstanie prawdopodobnie petycja. 

Jak wcześniej wspominałem jeśli tylko będzie ona dostępna roześlemy ją po forach internetowych i kanałach youtuberów rolniczych

Więcej info postaram się do środy przekazać 

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, galan99 napisał:

To co Morawiecki powiadał na temat świń to śmiech na sali , ale to co się dzieje to katastrofa , dla Polski , przedstawia filmik .

I o co to gadanie spóldzielnie są własnością rolników czemu nie płacą swoim członkom lepszych cen?

7 godzin temu, Paramonov napisał:

4.4 + vat ,-4% straczki woj. Malopolskie masarnia :) zamiast narzekac trzeba zamknac ten biznes szkoda kasy i nerwow ☺

I po co to piszesz przecież niema takich cen wszędzie3,80 do 4 zł

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, adamn999 napisał:

PROJEKT POLSKIE MIĘSO 

Po wstępnej rozmowie z osobami decyzyjnymi powstanie prawdopodobnie petycja. 

Jak wcześniej wspominałem jeśli tylko będzie ona dostępna roześlemy ją po forach internetowych i kanałach youtuberów rolniczych

Więcej info postaram się do środy przekazać 

Dzieki za informacje

3 godziny temu, staszek131415 napisał:

I po co to piszesz przecież niema takich cen wszędzie3,80 do 4 zł

Ty sam masz takie ceny jak Paramonov.???

Edytowane przez PRZMAS19821982
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v