Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, loik92 napisał:

@kr9292 to już wolę na kredyty, na biznesmena który odstawial do Lidzbarka i go z pół cysterny wody złapali już dosyć się narobiłem,tak to przynajmniej ja coś będę miał 

Czyli to prawda? Chociaż z tego co słyszałem to nieźle sobie to wykombinował ;)

Teraz już wiem dlaczego o Spomleku mówił że są za bardzo poj***ni żeby z nimi współpracować 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, pawelol1905 napisał:

Łowicz jest na dnie. Większość ucieka jak najszybciej, dług w stosunku do  sytuacji na rynku jest gigantyczny, skup zmalał o połowę. Równia pochyła do szybkiego upadku.

Też myślimy żeby uciec z Łowicza, żeby chociaż jakoś te udziały wyrwać, późno bo późno, ale niech chociaż je wypłacą. Często jeżdżą z President`a 1,5km ode mnie, ciekawe czy by przyjęli tam, w sumie po drodze by mieli. :)  Prezes Łowicza ponoć nie dawno kilka milionów kredytu wzięła bez zdania rady, ponadto te ciężarówki co odbierają mleko to w ogóle cud że to jeszcze jeździ i dziwie się, że ktoś im podbija przegląd tych złomów.

Edytowane przez thebestacc
Opublikowano

Mało tego prezes ponoc w ciąży i poszła na zwolnienie no takie rzeczy tylko w Łowiczu ☺także jeśli kobieta na prezesa tylko po menopauzie już tylko się śmiać z tego nic więcej 

Opublikowano

Rok temu pisałem że zmiana prezesa nic nie zmieni. Pisałem że wyjście jest tylko jedno konsolidacja ale nie każdy jechał po mnie że ja z miasta że się nie znam i w ogóle. Dziś mielibyście myślę że minimum 0.20zł więcej na litrze a tak macie co macie. Nadal finansujecie działalność OSM Łowicz. Jeśli to prawda że Pani prezes jest w ciąży i poszła na urlop to wniosek jest jeden i jednoznaczny. Statek tonie a Pani prezes ratując swoją poope wyskoczyła z tonącego okrętu.  Nie wiecie na co ten kredyt wzięła? 

Opublikowano

Nie no bez przesady, w oddziale w Toruniu dwa nowe zestawy (samochód z przyczepą)

Opublikowano
4 godziny temu, zkordalski napisał:

O jakim Lidzbarku mówicie 

Warmińskim 

2 godziny temu, thebestacc napisał:

Też myślimy żeby uciec z Łowicza, żeby chociaż jakoś te udziały wyrwać, późno bo późno, ale niech chociaż je wypłacą. Często jeżdżą z President`a 1,5km ode mnie, ciekawe czy by przyjęli tam, w sumie po drodze by mieli. :)  Prezes Łowicza ponoć nie dawno kilka milionów kredytu wzięła bez zdania rady, ponadto te ciężarówki co odbierają mleko to w ogóle cud że to jeszcze jeździ i dziwie się, że ktoś im podbija przegląd tych złomów.

Chyba potrzebują mleka, ostatnio z mojej okolicy kilku rolników przeszło a wcale tutaj trasy nie mieli 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Mistrz18 napisał:

A w mlekpolu jak wkoncu z ta doplata do oceny, zniesiona?

25 minut temu, DanielFarmer napisał:

narazie cisza smsa nie ma to chyba za luty będzie?kto chodził na zebrania mógł spytać

20-tego ma być rada. Bardzo duże prawdopodobieństwo że zniosą. Niby chcą wprowadzić własną ocenę w sumie to by było na plus dla mleczarni bo wszyscy by pod to podlegali no i dzięki temu wydajność stada każdy by podnosił co wiąże się z profitami dla mleczarni jeżeli chodzi o ilość mleka. Ale  co wyjdzie i jak to wiadomo będzie za kilka dni. No i w sumie może ktoś potwierdzić ,,plotki"  że chcą wprowadzić własną ocenę mleka? 

Dodatkowo powraca stary system informowania o obniżkach/podwyżkach bo tamto się nie sprawdziło. 

Edytowane przez karol091193
Opublikowano

Grzesiu niestety dla Łowiczan ale miałeś rację. A może masz jakąś przepowiednie dla Mlekovity??? Co tego że Mlekpol chce sam ocenę prowadzić to jak na razie badają ta możliwość ciekawe co na to ci dostawcy z wirówkami bo już wtedy nie zafauszuja Mleka. 

Opublikowano
23 minuty temu, KARGO napisał:

Grzesiu niestety dla Łowiczan ale miałeś rację. A może masz jakąś przepowiednie dla Mlekovity??? Co tego że Mlekpol chce sam ocenę prowadzić to jak na razie badają ta możliwość ciekawe co na to ci dostawcy z wirówkami bo już wtedy nie zafauszuja Mleka. 

Wiesz wróżbitą nie jestem ale jakieś wyobrażenie o realiach handlu w spożywce posiadam i umiem przeanalizować i ułożyć sobie obraz możliwych wydarzeń w zaistniałej sytuacji. Mimo wszystko Pani prezes twierdziła że postawi na produkty wysoko marżowe :D są takie w mleczarstwie? Może i się znajdą ale z doświadczenia wiem że to marka uzyskuje większe marże a marka Łowicza w ost latach straciła na pozycji, rozpoznawalności i co najważniejsza została zapomniana w podświadomości klientów. Fakt jakieś próby ratowania tego są została zmieniona szata graficzna opakowań Łowicza oceniam na duży plus, pojawił się większy handel z sieciami międzynarodowymi ale znając życie ile trzeba dołożyć do tego handlu już bez wymieniania nazw sieci i dodając to że wszyscy wiedzą ze Łowicz ma pętle na szyji to sieci te zdarły skórę z Łowicza. Dlatego uważam że większy podmiot może więcej  bo jednak jest większa przewaga negocjacyjna. Wiem Wam wydaje się to proste i błahe ale w handlu naprawdę każde słowa każdy szczegół jest ważny!!!

Jeśli chodzi o mlekovitę może nie powinienem się wypowiadać ale już chyba wcześniej pisałem komentarz o nowych pomysłach prezesa dotyczące inwestycji w Egipcie. Dla mnie to przynajmniej niepoważne, brak szacunku dla właścicieli i dostawców mlekovity, którzy długo czekali na zyski z największej inwestycji!!! To Wy właściciele cierpliwie znosiliście niższe ceny za surowice (względem mlekpolu) czekając z nadzieją że uruchomienie jej sprawi wyższe ceny za mleko. Uważam że spółdzielnia nie jest od tego aby inwestować Wasze pieniądze w Egipcie tym bardziej w spółce z innym prywatnym podmiotem!!! Dla mnie to kuriozum!! Rzecz nie wyobrażalna!! Może to juz nie spółdzielnia a własność hahah Ciągną tyle przerzutu a powinni płacić wyższe ceny za surowiec skoro stać ich inwestować w Egipcie wtedy skupywali by więcej mleka od swoich!!!

• Like 1
Opublikowano

Ciekawa sprawa, z tą budową w egipcie, to może przynieść zysk. Oczywiście nie dla nas udziałowców, bo nas traktują jak ścierwa, które mają doić i nie podskakiwać. Ja jedynie wiem, że mleko z nowej proszkowni idzie do Egiptu i to chyba w całości. A to, że mlekovita to prywatny folwark sapińskiego to żadna nowość. Dorzucili jakieś ochłapy do udziałów przy niższej cenie mleka w stosunku do innych mleczarni. pffffff.... ale jak gadam z dostawcami to większości wszystko pasuje nie rozumieją, że są jawnie jeba*i w d*pe, więc jak może być lepiej, i kto ma walczyć o swoje???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez karolas123
      Witam, Panowie zwracam sie z prośbą o rozwijanie tematu. Planuje wyprodukowanie elektronicznego testera somatycznych. Mam zaplecze techniczne oraz wiedzę programistyczną i elektroniczną do zbudowania takiego urządzenia. Niestety nie posiadam wiedzy specjalistycznej w zakresie badania mastitis. Interesuje mnie sposób badania komórek somatycznych przez testery dostepne na rynku które są nie ukrywajmy bardzo drogie. Prosiłbym o wskazanie literatury lub podzielenie sie wiedza na temat metody pomiaru. Czy te testery działają sprawdzając przewodność elektryczną płynu? A moze badają gęstość lub jeszcze inaczej to działa?
    • Przez Kielki
      OFERTA
      (Kiełki słodowe suszone)

Oferujemy kiełki słodowe suszone, które  z uwagi na bogatą zawartość białka idealnie sprawdzają się w żywieniu bydła, koni, owiec i kóz.

Proces powstawania:
      W końcowym procesie produkcji słodu browarniczego od ziarna słodu usuwa się korzonki wykształcone w trakcie kiełkowania, przepuszczając ziarno przez wibrujące płyty. Jako że ziarno jest suche, korzonki odrywają się z łatwością. Następnie kiełki są mielone na specjalnym młynie do kiełek.

Właściwości:
      Składają się z kiełków, korzonków, połamanych części ziarna oraz plew. Posiadają drobną strukturę fizyczną i znaczną zawartość węglowodanów rozpuszczalnych. Występują również: asparagina, betaina, cholina – należąca do fosfolipidów, które są związkami bardziej biologicznie czynnymi niż tłuszcze oraz cukry – maltoza, kwasy organiczne (mrówkowy, octowy, szczawiowy, mlekowy, bursztynowy, jabłkowy) oraz niewielkie ilości substancji gorzkich.
      Kiełki mają barwę od jasnej do ciemnobrunatnej, w zależności z jakiego słodu są odkiełkowywane.
      Kiełkujący jęczmień zawiera istotny poziom wielu witamin oraz makro i mikroelementów niezbędnych podczas rozrodu i wzrostu zwierząt, a także powodują wzrost wydajności mlecznej.

BIAŁKO OGÓLNE   20% - 25%
      WILGOTNOŚĆ  MAX. 14%
      POPIÓŁ   5%                           
      ​Kiełki słodowe suszone - mielone 700 zł / tona + transport

Kiełki słodowe suszone - granulowane 760 zł / tona + transport

Kontakt g.riegel@technicleader.pl
    • Przez Barenbrug
      Witamy serdecznie na naszym koncie!!!

Chcemy jako firma BARENBRUG zachęcić Was do dyskusji na temat zakładania użytków zielonych, a także lucerników. Pragniemy zawrzeć tutaj najważniejsze informacje dotyczące uprawy traw i lucerny oraz ich prawidłowej agrotechniki. Dodatkowo zachęcamy Was do wstawiania zdjęć, które będą pokazywały jak sprawdzają się nasze mieszanki na łąkach i gruntach ornych - zarówno tych, którzy będą chcieli pochwalić się tym co udało się zrobić w tym, jakże trudnym roku, ale także w latach ubiegłych oraz tych, którzy mają z takimi użytkami pewne problemy.
      Wszystko to ma skłonić nas do dyskusji jakie są najczęściej popełniane błędy przy uprawie lucerny i UZ, czego powinniśmy unikać i na co zwrócić szczególna uwagę (np. nawożenie, wysokość koszenia).
      Mamy nadzieję, że nasze porady i doświadczenie pomogą Wam uzyskać jeszcze większe plony!!!
      Na Wasze pytania chcemy odpowiadać regularnie, tak więc w każdy wtorek i piątek wszystkie tematy na pewno omówimy. We wtorki dyżur pełnił będzie Mateusz Nogaj - przedstawiciel handlowy odpowiedzialny za rynek traw pastewnych na wschodzie Polski, zwłaszcza na terenie Podlasia, natomiast w piątki ja postaram się odpowiedzieć na Wasze zapytania, a teren na którym pracuję to zachodnia Polska.

Pozdrawiam,

Małgorzata Kalka
      Barenbrug Polska

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez grzesiu
      dla wszystkich producentów i przetwórców mleka

Kontynuacja tematu: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/76642-cena-mleka-2015
  • Dodaj nową pozycję...
v