Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli wg Was żadnej winy firmy nie widzicie?  A jakby przysłali coś nie dla krów tylko na świń albo kur tylko by sobie nie tą etykietę przykleili to co byście zrobili?

Opublikowano

Jakby jakby... Wina jest po stronie firmy, że dała nie to co w zamówieniu. A po Twojej stronie jest taka, że nie dopilnowałes co przywieźli, podpisałeś fakturę czy wz, potwierdziles odbiór. 

Podamci przyklad listopad2017 zakupione nawozy,zapłacone i dowozili na raty co mieli. Polidap 3 palety odwlekali, połowa kwietnia nawozu nie ma, wkurwienie osiągnęło zenit dostali bure na drugi dzień przywozi 3 palety fosforanu ruskiego. Nie przyjąłem choć to jeden czort, zamawiałem polidap, na fv polidap i to ma być. W 3 swoich punktach nie mieli, szef wszystkich szefów został powiadomiony, powiedziałem że nie odpuszczę bo zamiast powiedzieć wcześniej to walą w konia aż nie będzie czasu i będę musiał wziąć. Kupił u konkurencji i przywieźli polidap. Współpraca zakończona nawet lizawki nie kupię u nich. 

Opublikowano

Widzimy wina ewidentna po stronie firmy ,ale i twoja wina bo nie patrzysz co ci przywieźli. 

To kwestia dogadanią się a nie odrazu odszkodowanie za starty .

Tylko ten się nie pomyli co nic nie robi.

Opublikowano

Z tym non gmo ,to już na całą gospodarkę,mam kury i krowy no i oczywiscie kurom bez  gmo, Nie  wytlumaczę się  Mlekpolowi że na kury to nikt nie patrzy.

Opublikowano

To jakaś dziwna umowa z mleczarnią, muszą wam za to więcej dopłacać, u nas aby krowy jadły tylko non gmo, reszta może jeść normalne pasze.

Byczki w cenie 1100 za hf co go krowa nie oblizała do końca po urodzeniu, 1300 za 5 dniowego, handlarze biorą wszystko jak leci,jest ich paru na dzień, już mam ich dojść, bo jak mówię że byczków nie sprzedaję to wielce obrażony odjeżdża i jeszcze mówi cwaniak że jak stanieją to wtedy będziecie  dzwonić i płakać żeby wam byczka zabrać, swoją drogą to co trzeba mieć w głowi żeby za takie ciele tyle płacić, i jak przy sprzedaży na dorosłej sztuce zarobić, chyba tylko na dopłatach.

Opublikowano

Za sztukę?! Kurde Karol wyślij go do mnie xD U mnie 550-700 za tygodniowe.

Co do Non GMO to Hochland zakazuje także karmienia jałówek i cieląt paszami GMO. Nie wiem jak z bykami, ale jeśli są w jednym budynku to tutaj na 100% tak samo. Chodzi o to, aby pasze dla bydła mlecznego nie miały żadnego ryzyka kontaktu z paszami GMO

Opublikowano

Ja nie chcę z tymi ludźmi mieć nic wspólnego, ostatnio znajomemu handlarz do obory się władował pooglądać co on tam ma dobrego do sprzedania.

@danielhakerten Łukasz co ci jałówki obcinał, wystawił w tamtym tygodniu na olx 2 byczki  hf 4 dniowe za 1700, jeden hf  miał biały łeb, zabrał rolnik z Ostrów Mazowiecka, telefony się urywały a kupił drugi dzwoniący bez targowania, sąsiad opuścił chłopu 20 zł, po tym ogłoszeniu na wsi się zaroiło od handlarzy.

Opublikowano (edytowane)

Te doplaty to chyba w Euro by musialy byc, zeby tyle za cielaka HF placic. Nie sledze tak cen cielat, ale z tego co na forum pisza to przy doplatach goraczka sie robi ceny skacza do gory i kupuja wszystko jak idzie. Ale gdzie tu logika, zeby przeplacic 500zl za cielaka i cieszyc miche, bo sie 300zl doplaty weznie. Gdyby nie to, ze zawsze jakas gorszej klasy sianokiszonka czy kiszonka z kuku sie trafi to sam bym sie zastanowil czy swoich nie sprzedawac za takie kwoty, bo nie wiem czy duzo wiecej zostanie z ciezkiego HFa rzetelnie liczac wszystkie koszty po cenach rynkowych.

Jeszcze moge zrozumiec jak ktos kupuje odsadki 300kg po 11zl/kg i cena jest stala praktycznie caly rok, to chociaz na tej doplacie "zarobi", albo tak jak ja np. Jalowke cielna kupowalem, to ceny raczej nie skacza, a juz do doplat moge zglosic jedna sztuke wiecej.

Edytowane przez asus921
Opublikowano

Niech kupują, nachapią się to w czerwcu będzie taniej 😉 

u nas i w tym roku każdy paszy ma full, dzierżawy łąki rzuciłem ludzie dzwonią żeby dalej brać bo chętnych brak. Wczoraj był znajomy oferował 5ha trawy w dzierżawę 

Opublikowano

Kim jest gość, ktory strzela do tych zwierzaków? Nie znam niemieckiego, to wlasciciel gospodarstwa? Lekarz wet? Myśliwy? 

Powiedzieli co było tym cielakom? Tylko "jersey" uslyszalam 😳😒 

Opublikowano
pedro2 napisał:

Niech kupują, nachapią się to w czerwcu będzie taniej 😉 

u nas i w tym roku każdy paszy ma full, dzierżawy łąki rzuciłem ludzie dzwonią żeby dalej brać bo chętnych brak. Wczoraj był znajomy oferował 5ha trawy w dzierżawę 

Jak tak tą ziemię oddają to podrzuć mi coś z ornej na ruszt bo trawa to pewnie starowinka 😁

Opublikowano

Jakoś na Fakus TV o 21:10 miał być dokument o ciemnej stronie transportu bydła. 

Co do strzelania to oglądałem dość dawno program, gdzie mówili że w Anglii byczki Je zabija się po urodzeniu. 

Opublikowano (edytowane)

Mi się to nie podoba. Te chore, co tam ledwo żyly to może i bardziej humanitarne odstrzelenie niż męczenie albo inne "domowe" sposoby. Ale zdrowe cielę? I jeszcze jedno zabił, a drugie już wiedziało i ganiał za nim po klatce...

U nas jerseya za darmo, to by jakieś miniZOO wzięlo ;)  A jak tak byczki do kasacji dają to niech sobie seksowanym kryją, tacy bogaci żeby krowę zacielic i zywic przez ten czas...? Albo czegoś nie zrozumiałam??? 🤔🤔🤔 

@soltys48 to nie są filmiki na dobranoc  😬

Edytowane przez Gość