Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
30 minut temu, michalcium napisał(a):

Dalej Goc prowadzi szkolenia?

Nwm jak on się nazywa w Ciechanowie robię to jest dwóch chlopow Jeden prowadzi szkolenia drugi zbiera kasę i jeszcze babka jest chyba zeotechniczka 

Opublikowano
Godzinę temu, FarmerDyzio napisał(a):

czemu naleśnik ? coś mnie ominęło ?

Pewnie minęło cię wojsko tak nazywano ludzi z lubelskiego , Warszawa krawaty Białystok śledziki Kielce scyzoryki itd.

Opublikowano
10 godzin temu, radekz200 napisał(a):

prz/eważnie i tak są w promocji w parach 

gdzie ?

7 godzin temu, ChiquitaB napisał(a):

Robil ktos taka pompe? Przestała ciagnac tzn ledwo co

20251126_110939.jpg

tam sie olej dolewa do niej ? może porysowana już , jakby łopatki sie skończyły to być dęba wirnik stanął 

Opublikowano
1 godzinę temu, pietruszka123456789 napisał(a):

Można dawać fosfor i wapń dla opasów a także tlenek cynku.

Fajne stwierdzenie. 

Kolejne wcielenie tego umysłowo chorego to jest czy nowy ancymon rośnie? 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

miesa, czyli poltusze na haku, razem z koscmi. krowa mleczna moze tak sie wybic. byk miesny to ponad 60 %, ale juz hf u znajomego to i 55 , 56 potrafil, tylko nie pamietam ,czy to może średnia ze sprzedazy byla. jesli mlode 55, to typowa krowa 44 moze byc, a czasem cos odejdzie, na krwiak, ropinie itp.

nie lepiej sprawdzic, jesli niecielna dac oestrophan, mozna jakis antybiotyk domacicznie podac, sprobowac zacielic. jak sie nie uda ,dopiero na rzeź jak malo jalowek, to szkoda. czasem za pierwszym razem nie zacieli sie, a potem juz normalnie. warto tez badac tak na 10 -12 tydzien. mozna wczesniej, ale potrzebna wprawa.

Edytowane przez Siedzacybyk
Opublikowano

@konteno  tak olej sie leje, ale zawsze tego pilnuje. Nie wiem moze za zimno i sie lopatki zastały czy co bo wczoraj woziłem i szlo ladnie ale tez nie dawała tak jak wczesniej a dzisiaj juz lipa 0.3 bara maks a na wiosnę 0.6 dawała. 

Opublikowano

Przy tym żywieniu co on chce dawać to naprawdę te byki po 4 kg będą mu rosły 😂

Wczoraj gość co kurs prowadził mówił że od stycznia podwyżki mleka ale coś mi się nie chcę w to wierzyć 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Pawel29 napisał(a):

Jakiego Polskiego producenta ładowaczy czołowych polecilibyście do ciągnika 140 km?

Intertech. Jedynie zastanowić się nad joystickiem. Bo ten plastikowy troche delikatny

Opublikowano
41 minut temu, dantur96 napisał(a):

Przy tym żywieniu co on chce dawać to naprawdę te byki po 4 kg będą mu rosły 😂

Wczoraj gość co kurs prowadził mówił że od stycznia podwyżki mleka ale coś mi się nie chcę w to wierzyć 😂

Lepiej miło się zaskoczyć niż rozczarować .

Opublikowano
9 godzin temu, KoneserOporu napisał(a):

Opowiesz coś więcej?

Przez jaki czas za te 2 tyś trzeba kupić żeby był darmowy kontener?

Ile porcja nasienia takiego przyzwoitego buhaja kosztuje, a ile seksowane?

Ile u Ciebie wet bierze za samą usługę bez nasienia? 

Te nasienie ma jakąś 'datę ważności' ?

2 tys od razu jak bierzesz kontener, ale wbrew pozorom to nie jest tak dużo. Najlepsze nasienie wyjdzie Cie ponad 100 lekko za dobrego sexa 150. Nasienie się nie zepsuję aby azot był w kontenerze to może sobie leżeć. A jeśli chodzi o weta to usg i usługa inseminacji to 40 zł jednej sztuki, wiadomo że jak przyjedzie kryć kilka na raz to wychodzi to na sztukę taniej 

2 godziny temu, Pawel29 napisał(a):

Jakiego Polskiego producenta ładowaczy czołowych polecilibyście do ciągnika 140 km?

Niestety ale żadnego do takiego ciągnika bierz np Quicka jak nie chcesz mieć przygód

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Pawel29 napisał(a):

Sonarol jest git.

Tylko rozdzielacz i dżoj ehr bo od linek to zakwasy się robią. 

Jak nie sprzedam wycinaka do wiosny to wyciągam rozdzielacz ehr i zakładam na tura

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał(a):

Jak nie sprzedam wycinaka do wiosny to wyciągam rozdzielacz ehr i zakładam na tura

Mój dwa lata jak ogłaszam i nie ma chętnych. Nowy rozdzielacz rok temu założyłem i hydromotor. Łańcuch z nożami wymieniałem jak od @Bananek go kupiłem.  a chce za niego zawrotne 3500 🤷

Opublikowano
22 minuty temu, pedro2 napisał(a):

trioliet_c0a52426b87511108a6afe8dfe65cf58.jpg

To bardziej wóz paszowy jak wycinak 🤔?

19 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Mój dwa lata jak ogłaszam i nie ma chętnych. Nowy rozdzielacz rok temu założyłem i hydromotor. Łańcuch z nożami wymieniałem jak od @Bananek go kupiłem.  a chce za niego zawrotne 3500 🤷

A u nas jak się coś takiego pojawi to idzie moment 🤷