Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, ubogiwladek napisał(a):

Może coli było ale już jest po zawodach :d

Coli nie każdą położy ,niektóre tylko się ,,uśmiechną '',ale to ja tak o coli .

• Like 1
Opublikowano

Sprzedawanie leżących to też słaby interes. Stały odbiorca a jak krowa ustać na nogach nie może to waga poubojowa a cena jak za żywa. Co to za k**wa złodziejstwo w tych handlarzach

Opublikowano
35 minut temu, kampl napisał(a):

Sprzedawanie leżących to też słaby interes. Stały odbiorca a jak krowa ustać na nogach nie może to waga poubojowa a cena jak za żywa. Co to za k**wa złodziejstwo w tych handlarzach

Dla handlarzy złoty ;) 

Opublikowano
17 minut temu, ChiquitaB napisał(a):

Na uboju z koniecznosci maja zloty interes

20 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

Cwany handlarz to na miesiąc 100 tyś na czysto może mieć .

50 minut temu, kampl napisał(a):

Przestańcie krowy doić i weźcie się za taki handel 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Rozmawiamy o tym że komuś czegoś zazdrościsz,później zarzucasz mu że cię okrada

4 minuty temu, michalcium napisał(a):

Rozmawiamy o tym że mam kraść a nie że jestem okradany

1 minutę temu, ChiquitaB napisał(a):

Ale Lepiej dostac 2tys niz dac na bakutil

To twoja decyzja co robisz. Jeśli decydujesz się na taką sprzedaż nie pisz później jeden z drugim że ktoś was okrada

Edytowane przez soltys48
Ebana autokorekta
Opublikowano
Godzinę temu, kampl napisał(a):

Życie🤷‍♂️ Wujek kiedyś sprzedawał taką krowe - stojąca ale słabo, nie leczył, weterynarz powiedział żeby sprzedać.

Zadzwonił do handlarza, wziął krowe, dostanie kase jak zawiozą do ubojni i jak wyjdzie.

Po 2 godzinach telefon, że krowa zdechła w transporcie i trzeba zutylizować ale on handlarz ma dobre serce i nie weźmie od niego pieniędzy.🥰.

Po kilku dniach wujek jeszcze z papierkiem do agencji. Oddał pocztówke i mówi kobiecie co się stało.

Kobita:  zdarza się, ale jeszcze zerkne. A tam w systemie że przemieszczenie od handlarza do ubojni i że krowa została poddana ubojowi.

Telefon do handlarza że jakaś dziwna sprawa i chyba trzeba to zgłosić. On że sprawdzi jak było. Na drugi dzień kasa za krowe była na koncie😂.

Nie wszyscy tacy są ale też i tacy bywają.

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał(a):

To twoja decyzja co robisz. Jeśli decydujesz się na taką sprzedaż nie pisz później jeden z drugim że ktoś was okrada

Bo to jednak tak wygląda. Oczywiście każdy zazwyczaj jest "zadowolony", że chociaż nie oddaje martwego na utylizację, ale zazwyczaj symbolicznie będzie miał za to zapłacone. Zaś mięsa się tam symbolicznie nie znajduje. Dodatkowo często w rejonie jest jeden taki i stawia warunki jakie chce. Zabieram za tyle albo czekaj aż zdechnie. 

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał(a):

Bo to jednak tak wygląda. Oczywiście każdy zazwyczaj jest "zadowolony", że chociaż nie oddaje martwego na utylizację, ale zazwyczaj symbolicznie będzie miał za to zapłacone. Zaś mięsa się tam symbolicznie nie znajduje. Dodatkowo często w rejonie jest jeden taki i stawia warunki jakie chce. Zabieram za tyle albo czekaj aż zdechnie. 

No, jest jeden w rejonie na przykład do uboju z konieczności dogadany z powiatowym wetem, a jak weźmiesz kogoś innego to masz podwójną kontrolę kilka dni później dziwnym zbiegiem okoliczności....

Opublikowano
7 godzin temu, plati napisał(a):

U mnie chodzi obiegowa opinia, że jak dostarczysz kwit z utylizacji to w niedługim czasie możesz się spodziewać kontroli z weterynarii

Dwie w ciągu pół roku zutylizowalem, kontroli nie było. Może jakbyś co miesiąc zgłaszał to mogłoby tak być jak piszesz 

Opublikowano

Dlatego ja im nie woze 🙈 w sumie malo kto wozi a przy kontroli nawet nie wołają. U nas wystarczająco mają pracy. U mnie na kontroli mowila że raz na 5 lat od nich kontrola powinna być taka od a do z. I tu jest zależne czy trafimy na kobitkę typowo od mleka i trzepue wszystko konkretnie czy taka co jest od wszystkiego i leci po łepkach ale porzadek musi byc. Ta od mleka sprawdzi dosłownie wszystko razem z mierzeniem legowisk kojcow boksów i przeliczeniem na sztuki dostępem odpowiedniej ilości swiatla ale tu podkresle że jest mega miła i jak wszystko ok to idzie przyjemnie kontrola a tym bardziej jak ma się wszystko przygotowane co potrzeba

Opublikowano
9 godzin temu, michalcium napisał(a):

@soltys48 gdzie komu i czego zazdroszczę? Temat handlu bydłem to rzeka swoich poglądów na temat handlarzy nigdy nie zmienię bo tam co krok to oszust.

To nie daj im się oszukiwać i sam oddawaj na ubojnię i 

9 godzin temu, ubogiwladek napisał(a):

Przecież to nie moja krowa :d osobiście wolę dołożyć do uspnienia niż bogacić jakiegoś chama

Bardzo dobre podejście 

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Życie🤷‍♂️ Wujek kiedyś sprzedawał taką krowe - stojąca ale słabo, nie leczył, weterynarz powiedział żeby sprzedać.

Zadzwonił do handlarza, wziął krowe, dostanie kase jak zawiozą do ubojni i jak wyjdzie.

Po 2 godzinach telefon, że krowa zdechła w transporcie i trzeba zutylizować ale on handlarz ma dobre serce i nie weźmie od niego pieniędzy.🥰.

Po kilku dniach wujek jeszcze z papierkiem do agencji. Oddał pocztówke i mówi kobiecie co się stało.

Kobita:  zdarza się, ale jeszcze zerkne. A tam w systemie że przemieszczenie od handlarza do ubojni i że krowa została poddana ubojowi.

Telefon do handlarza że jakaś dziwna sprawa i chyba trzeba to zgłosić. On że sprawdzi jak było. Na drugi dzień kasa za krowe była na koncie😂.

Nie wszyscy tacy są ale też i tacy bywają.

Ten handlarz to nie był z okolic Działoszyn trebaczew w łódzkim???bo miałem taką sytuację podobna