Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ChiquitaB napisał:

Mercedes glb

Kolego na zimę nie zakładaj 19tek ,kup 17tki galeria z merca razem z oponami lub dokup opony....ja tak zrobiłem.Wtedy za 2 czy 2.5k masz oponę premium i miękka przyjemna na zimę bo na 17tkach dużo mięsa.Swoją drogą odbierać nowego suv Mercedesa i szkodowac 4k na opony? 😜😜😜😜

• Like 3
Opublikowano
10 godzin temu, ChiquitaB napisał(a):

W tym rozmiarze akurat Dębicy nie znalazłem jedynie letnie a potrzebuje 235/50/19

Dopasuj zbliżony rozmiar, może być odrobinę węższy

Już prawie pól zimy, do końca stycznia na razie jej zbytnio nie widać, ja bym na letnich już dotrwał 😂 byle w jednym samochodzie dobre zimówki były w razie czego

Opublikowano
Godzinę temu, ChiquitaB napisał(a):

Jeszcze mysle caly czas co zakupic z opon, na gorsze sniegi mam audi w quattro. I tak szkoda mi tyle wywalić na opony chociaz nowe auto

Kupisz śmietnik i za dwa lata znowu będziesz szukał i tyle zaoszczędzisz.

Taki dyliżans nówka i żydzisz 5k na opony na lata? Bierz górną półkę i nie pożałujesz. Na michelinach 20" letnich przekulałem się 8 lat i jeszcze mięsa sporo. 

Po drugie szukaj drugich felg max 18", te zaraz zniszczysz w zimę, a jeszcze Mirek wulkanizator będzie je maltretował za każdą przekładką to będzie strup

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Kupisz śmietnik i za dwa lata znowu będziesz szukał i tyle zaoszczędzisz.

Taki dyliżans nówka i żydzisz 5k na opony na lata? Bierz górną półkę i nie pożałujesz. Na michelinach 20" letnich przekulałem się 8 lat i jeszcze mięsa sporo. 

Po drugie szukaj drugich felg max 18", te zaraz zniszczysz w zimę, a jeszcze Mirek wulkanizator będzie je maltretował za każdą przekładką to będzie strup

Bieżnik to może być na takich oponach duzy, ale guma już nie ta

• Like 3
Opublikowano

To już nowy właściciel niech się martwi. Ale nie spękane, co chodzi o wizualne względy to prima sort. Do toyotki kupowałem budżetowe tanie to 2 sezony po 15 tys i szrot

Opublikowano
5 godzin temu, ChiquitaB napisał(a):

Mial ktos styczność z oponami zimowymi firmy goodride? Szukamy 19" budżetowych, te opinie dosyc ok na internecie, diler u siebie ma tylko opony 1tys w zwyz za sztukę do tego odbior auta wydłuża się o 2tyg jak bym chcial zeby na zimowych wyjechać bo kolejka na serwis. Myślę jeszcze o używanych 1-2 letnich bo jakoś szkoda mi 3tys za opony wywalić a te premium różne opinie mają

Popatrz na oponeo ja tam zamawiałem vredestein i polecam, wysyłka na drugi dzień u ciebie

• Like 1
Opublikowano

Ja mam letnie i zimowe Bridgestone i też polecam. 

Mam busa mastera z zabudową kontenerowa i stoję przed wyborem czy iść w wielosezon z konkretnej firmy czy inwestować w 2 komplety 

Opublikowano
23 minuty temu, lukasz20 napisał(a):

Wszystkie opony do samochodów biorę na oponeo.pl fajnie przedstawione parametry opinie użytkowników. 

szukam na Oponeo a na wulkanizacji mam te same w tej cenie z montazem

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, ChiquitaB napisał(a):

Mam leasing na 3 lata potem idzie dalej w sprzedaz nie ma co się rozdrabniać. Te nowe auta to strach trzymać dluzej jak 5 lat.

Opłaci Ci się to? 

Ile do spłaty i ile km zrobisz? 

Opublikowano

Do mnie mobilną przyjeżdża. Jakoś się człowiek wygodnicki zrobił🤭 wszystkie samochody ogarnie a przy okazji jakie koło od rozrzutnika albo przyczepy. Ale na wiosnę w A6 mam letnie do zmiany to popytam po ile na wulkanizacji i się porówna z oponeo.

Opublikowano

" stare" zimówki z dobrym bieżnikiem to najlepsze opony wielosezonowe 😂

W lato ciche a i w zimę dają radę 

Mam w jednym aucie i nie czuje różnicy 

Jak ktoś jeździ tylko do kościoła i po bułki do sklepu to nie widzę sensu zmiany na letnie

Rok temu w styczniu ponad 10 stopni i słońce 

Każdy na zimówkach jeździł i nikt nie narzekał 

• Like 1
Opublikowano
W dniu 13.01.2025 o 21:25, MKrajes napisał(a):

To sprzęt który pracuje 24/7 przez 365dni więc nie można sobie pozwolić na przestoje przez awarie czy czekanie kilka dni na części. Druga sprawa co masz do popsucia w takiej dojarce konwiowej czy przewodowej? A tutaj niestety elektroniki jest mnóstwo

Kowal na Tiktoku mówi że ta elektronika to bułka z masłem 😅

4 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

szukam na Oponeo a na wulkanizacji mam te same w tej cenie z montazem

Bo oponeo jest drogie

Opublikowano

Jak już wiem jakie opony chce to szukam u wujka Google i przeglądam strony. W audi teraz na uniroyalach jezdze a na lata yokohamy mam. Tu musze przysiąść do komputera i porządnie pomyśleć.

U mnie krowy odpoczywają tak 😁

20250115_051259.jpg

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, pawel885 napisał(a):

" stare" zimówki z dobrym bieżnikiem to najlepsze opony wielosezonowe 😂

W lato ciche a i w zimę dają radę 

Mam w jednym aucie i nie czuje różnicy 

Jak ktoś jeździ tylko do kościoła i po bułki do sklepu to nie widzę sensu zmiany na letnie

Rok temu w styczniu ponad 10 stopni i słońce 

Każdy na zimówkach jeździł i nikt nie narzekał 

Jak niedużo się jeździ to kupuje się wielosezonówki i spokój. Ojcec od 10 lat kupuje wielosezony do Superba i chwali.

Ja zmieniam ale to tylko dlatego że praktycznie co roku jeżdże w góry na narty tak też bym d*py nie zawracał.

Zawsze jakieś śrwdniaki. Nie najtańsze chinole i nie Micheliny bo to bez sensu.

Opublikowano

Jak coś jest do wszystkiego to jest to do niczego , to samo się tyczy opon .

Dwa lata temu kupiłem do jednego samochodu ziomowe nalewki i płaciłem wtedy u wulkanizatora 100zl za szt z montażem i to naprawdę dobre opony .

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak niedużo się jeździ to kupuje się wielosezonówki i spokój. Ojcec od 10 lat kupuje wielosezony do Superba i chwali.

A co ma robić. 

Stać na szynkę a dziadować na chlebie?🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, tomislawwitow napisał(a):

Teraz to jakieś Goodyeary Vectory 4 seasons i nie ma co się pchać w zimówki i dodatkowo letnie 

Jak ktoś malo jeździ i wolno to może i tak ja kupiłem te całe wielosezonowe i za 2 tygodnie musiałem kupić i tak zimówki dobrze ze do jednego tylko wziąłem będą robić za letnie teraz. Pozatym później pomyślałem że nawet z auto caso na wielosezonowce byłby problem 

Edytowane przez alfa
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

nie ma obowiązku zmieniać na zimówki i na autocasco nie ma wpływu . Dobre zimówki zrobią 50 tys km całorocznie , zmiana opony z wyważeniem 100 zł jednej na rok 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1