Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zapewne już dawniej był bo od jakiegoś czasu są problemy z zacieleniami tylko teraz się uaktywnił i uderzył, jeszcze te wahania temp. i poszło. Najprawdopodobniej to wet przyniósł

Z resztą krów juz sytuacja się normuje i mleko wraca do tego co było

Edytowane przez Ursusc385
  • Like 1
Opublikowano

Cóż. Mam siewnik agromasz. 5 lat a wygląda na 15. Może wina garażu z głęboka ściółka. Ale innych nie bierze. Mandam z Gliwic w tym samym garażu, wygląda dobrze. Radlice na stopkach znakomicie chodzą. Trwałe. Dużo wytrzymały. Zabezpieczenie na pręt zbrilokeniowy znakomicie się sprawdza. Talerze na podwójne sprężyny w sumie też ok, bezobsługowe. Ale jak poleci to drogo. Z talerzy i ich systemu jestem bardzo niezadowolony. W tym sezonie opuściłem niżej o 2 ząbki. I skończyło się wymiana łożysk w 2 talerzach. A kolejne 3 uchwyty montażowe bardzo wygięte. Będę młotem walił za tydzień. Wał ma zbyt mało śrub laczeniowych i je zrywa

• Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, krzychu121 napisał:

Tylko że nie ma gwarancji że pszenica będzie po 600 zł i tak samo nie ma gwarancji że pszenica będzie za 1600 zł. Jakby było zagwarantowane że będą płacić po 600 zł to ok nie opłaca się. Może być tak że znowu będą ekstremalne susze za zachodzie Europy albo jakieś klęski żywiołowe na wschodzie i cena może z dnia na dzień się zmienić. 

W sumie dobrze teraz widać tą ,,wojnę '' ma Ukrainę. Koncerny mają dużą siłę przebicia że bez większych przeszkód uprawiają sobie ziemię i Rosja za dużo im nie przeszkadza a przecież mogli by ich zagłodzić. Tak jak robią to pejsaci w gazie. 

Tylko że w przypadku suszy może być dalej to 600 , 1600 a nawet 400

Opublikowano
Dnia 22.03.2024 o 16:07, krzychu121 napisał:

Za grube miliony to są drony i pociski przeciw rakietowe. Rosja ma dużo starego sprzętu który jest warty,, grosze '' i jakby chciała to mogłaby walić con chwilą. Ale im nie o to  chodzi. Tylko w tv tak to przedstawiają że Rosja strzela do wszystkich bez opamiętania. Ludobójstwo w Buczy z niecałą setką ofiar ( nie wiadomo ile wykopali ciał które były pochowane przed wojną). W gazie nie ma ludobójstwa a ofiary idą w tysiące. Większość to kobiety, dzieci i starcy 

Gaza to jeden z najbardziej zurbanizowanych terenów. Każdy cywil jest tam mówiąc brzydko żywą tarczą. W Ukrainie również, ale kraj większy to ciężej cywilów tak wykorzystać. 

3 godziny temu, pawlak2507 napisał:

Jakiej firmy polecacie brony talerzowe? Landstal, mandam, agro masz, grano system ktoś posiada jakieś opinie?

Mam i Unię. Cud to pewnie nie jest, ale się sprawdza. Unia Ares TX. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Gaza to jeden z najbardziej zurbanizowanych terenów. Każdy cywil jest tam mówiąc brzydko żywą tarczą. W Ukrainie również, ale kraj większy to ciężej cywilów tak wykorzystać. 

Mam i Unię. Cud to pewnie nie jest, ale się sprawdza. Unia Ares TX. 

Tylko dlaczego jest to jeden z najbardziej zurbanizowanych terenów? Czyżby ktoś kto do nich strzela , wcześniej ich tam przeganiał i upychal? 

Co do ukrow. Jakby nie stawiali sprzętu przed szpitalami czy szkołami to nikt by do tych budynków nie strzelał. 

Opublikowano

Wysłałem przemieszczenia z błędem, bo jak brałem weryfikuj to się nic nie wyświetliło. Jak wysłałem to wyświetla się komunikat że nie zaznaczyłem że transport własny. Jak to naprawić?

Opublikowano
2 godziny temu, danielhaker napisał:

raczej tak, choć ja ostatnio korektę zrobiłem bo wisiało mi to ze 2msc. jak poszukasz to znajdziesz możliwość korekty

Szukałem ale jakoś nie znalazłem 

Opublikowano

IRZ-> Zdarzenia -> zaznaczasz błędne zdarzenie i na dole pod listą po prawej stronie masz "utwórz korektę"

Do kurków kombi wąż 14 czy 16mm będzie lepszy? Wtyczka 17mm. Milimetr to chyba trochę mało...

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, danielhaker napisał:

IRZ-> Zdarzenia -> zaznaczasz błędne zdarzenie i na dole pod listą po prawej stronie masz "utwórz korektę"

Do kurków kombi wąż 14 czy 16mm będzie lepszy? Wtyczka 17mm. Milimetr to chyba trochę mało...

Wrócę z pracy to jutro spróbuje to ogarnąć 

Opublikowano (edytowane)

Ja mam czarne gumowe, trochę więcej trzeba wydać ale dłużej wytrzymają. Nie twardnieja w zime

Macie jakieś u siebie do napelniania opryskiwacza przepływomierze? Mam zrobione pod obora wyjscie 1 1/4 i z tego ladnie szybko bym napełnił opryskiwacz. Wczoraj kupiłem opryskiwacz i tak myślę

Edytowane przez ChiquitaB