Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja to mam odchył w tym kierunku, drzazgę zabią wyciągam sobie sam ,oberwać skórę, spoko,jak coś sobie skaleczę ,nic mi nie robi,  ale u kogoś jak zobaczę,to mnie wzdryga .   A tam igla, krople do oka zapuścić  jak oczy naświetlone. a najpierw powiekę podnieść  To wyczyn.😑

Opublikowano
komodo napisał:

2 godziny temu, dominik1703 napisał:

Robił ktoś w ostatnim czasie kurs inseminacji? Jak to teraz wygląda?

Zdalnie😂

inseminacji to raczej skutecznej zdalnie nie przeprowadzi 😁🤪

radekz200 napisał:

A ja chciałbym zapytać😂 temat nazywa się luźne rozmowy producentów mleka, wiec czy mogą się w nim wypowiadać też np producenci truskawek 😂😂 prawda @pafnucy

łon cielęta od krów mlecznych hoduje 😉😀

Opublikowano
11 godzin temu, danielhaker napisał:

Propozycja nie do odrzucenia- jeśli faktycznie była taka sytuacja, a nie tylko piszesz aby pisać, to znajdź proszę ten post, wtedy komisyjnie dam sobie ostrzeżenie wrzucając tutaj screena jako dowód, a Tobie nawet zdejmę wczorajsze ostrzeżenie ;)

Gdybyś nie usuwał postów bym ci pokazał .

Wczoraj szukałem i dziś i nie mogło odnaleźć najwidoczniej usunięty był niewygodny.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, slawek74 napisał:

łon cielęta od krów mlecznych hoduje 😉😀

i dojarkę mam. 😊

Opublikowano

Kurła w styczniu zapisałem się w odr na odnowienie kursu na opryskiwacz, miesiąc temu dzwoniłem, mają  bardzo dużo chętnych, a kursów było 3 w okolicy po kilkanaście osób tylko i najprawdopodobniej nie uda się.  

Opublikowano (edytowane)

Szczerze dziwi mnie to że my jako ROLNICY nie umiemy się zjednoczyć i zawalczyć o siebie wspólnie. Przykładem są ceny mleka które odkąd pamiętam są na podobnym poziomie , a w tym czasie koszty produkcji wzrosły ogromnie i realna cena za litr mleka powinna wynosić 2 zł/litr, popatrzmy ile kosztuje litr mleka w sklepie , ser , masło , śmietana i inne produkty , a nam się płaci śmieszne kwoty za ciężką pracę. Mleczarnie zarabiają miliony , podobnie ubojnie a Rolnikowi płaci się jałmużnę bo inaczej nie mogę tego nazwać. Dlaczego nie zrobimy grup producenckich by wybudować swoje Mleczarnie , Ubojnie ??? W moim Terenie co jedna Ubojnia ma liczone zyski w MILIONACH , a jest ich sporo u nas.W naszym Terenie (Małopolska) ceny są okrutnie słabe a warunki Gospodarowania trudne bo tylko górki i dolinki , jak za sucho to niema co zbierać , jak za mokro to niema jak wjechać , to jest życie Rolnika. Miastowi wieszają psy po nas Rolnikach a ciekawi mnie ile wytrzymaliby w takich realiach jakie mają Rolnicy.Rząd zamiast faktycznie pomagać tym Rodzinnym Gospodarstwom to tworzy tylko zasłonę dymną dla naiwnych i żeby miastowi mieli chyba o czym gadać jak to my Rolnicy mamy dobrze , a jeśli Rząd pomaga to tylko tym WIELKIM FABRYKOM MLEKA itp.

Edytowane przez Artek84
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Kurła w styczniu zapisałem się w odr na odnowienie kursu na opryskiwacz, miesiąc temu dzwoniłem, mają  bardzo dużo chętnych, a kursów było 3 w okolicy po kilkanaście osób tylko i najprawdopodobniej nie uda się.  

Nie martw się, jeszcze z rok i nie będzie to potrzebne bo nie będzie czym pryskać. Opryskiwacz w pokrzywy

Opublikowano
5 godzin temu, komizmo napisał:

Urzędy to inna inszość. To po prostu się spodobało urzędasom i lekarzom, że mogą hasać a hołota wisi na klamce albo telefonie. Ciężko będzie ich zagonić spowrotem do roboty

Byście się zdziwili jak szybko można urzedasow ustawić do pionu. Jakiś czas temu byłem u powiatowego lekarza weterynarii to tak jak mówicie trzeba było pod drzwiami stać i prosić o wizytę A jak za parę dni do mnie się przywlekli na kontrolę to od razu bez słowa do domu się pchają to jak ich ściągnąłem to kontrolę przeprowadzili w swoim samochodzie za kierownicą. A więc każdego się da uchodzić.  

Opublikowano

Chce stawiac wiate 13x46 dostawiona z boku do obory. Wiata od wschodniej strony mialaby miec korytarz paszowy i bylaby odkryta bez zadnej kurtyny. Zmusza mnie do tego granica. Nad korytarzem bylo by okolo 2.5m dachu. i tak sie zastanawiam czy wiatru nie bedzie za mocnego?

Opublikowano (edytowane)

@Kierownik zawsze możesz postawić ścianę z bel słomy😁

Edytowane przez krzykos
Opublikowano

@Kierownik kurtyna to nie ściana, więc luz. Nawet jak jakiś wredny urzędnik się zaweźmnie to w sądzie wygrasz.

Alew wiaty powyżej 50 m2 przy samej granicy też nie postawisz niestety.

A w Twoim przypadku (dostawienie wiaty do istniejącego budynku) to chyba jest rozbudowa tego budynku i też muszą być odległości zachowane :/

A sąsiad ugodowy czy raczej nie? Wiata miałaby wpływ (negatywne oddziaływanie) na jego działkę czy nie? W sensie takim np., że krówki będą patrzyły jak griluje i mu smrodek robiły, czy może też ma bydło przez granicę? 

Bo jest sposób prawny, żeby budować przy granicy, ale nie może to nikomu przeszkadzać.

Opublikowano

Zdarzenie typu Sprzedaż dla zwierzęcia o numerze PLxxxxxxxxxx nie może wystąpić po zdarzeniu o typie Sprzedaż ze zgłoszenia o numerze dokumentu........

Mam taki błąd na irz plus po zgłoszeniu sprzedaży miał ktoś podobnie? Czy kupujący też zgłosił sprzedaż zamiast kupna czy coś innego?