zapowietrzone hamulce
Przez
bogdan815, w Massey Ferguson Seria 30XX-31XX-61XX-26XX-36XX-81XX
-
Podobna zawartość
-
Przez bramson92
witam, mam problem ze skrzynią autotronic (1234-AB-bez pólbiegu), na żółwiu wszystkie biegu włączają się normalnie, po przerzuceniu lewarka na zająca i wbiciu biegu i puszczaniu sprzęgła słychać zgrzyt jakby coś się nie zazębiało i ciągnik stoi w miejscu. To wina elektro-hydrauliki czy problem mechaniczny (przesuwak, koło zębate)??
-
Przez RedPower
Witam,
zabrałem się za naprawę skrzyni biegów w mf 3065 ( 32x32) w celu wymiany zużytych synchronizatorów. Rozpołowiłem już traktor i zdjąłem dekiel w komorze w której znajduje się sprzęgło. Co dalej aby dobrać się dalej do skrzyni. Zielony element się cały rusza lecz nie chce wyjść.
LINK DO RESZTY ZDJĘĆ: https://photos.app.goo.gl/7c1doGIDZBfkK29Q2
-
Przez SEREKMF3060
Witam dziś zrobilem kilka km MF rozpalilem ciągnik i przejechałem się, wspomaganie chodziło ciężko po rozgrzaniu już lepiej a po kolei sytuacja jest bardzo skomplikowana-na początku przy wciśniętym przyspieszaczu kontrolka cisnienia oleju się nie świeciła, walek ruszał jakby z poślizgiem z rębakiem , po około 10 min jazdy się zaświeciła, i zatrzymałem ciągnik i włączony i wyłączony przyspieszacz świeciła się, rozpalilem i zgasiłem tak samo i 900 obr i 1400,ruszylem kostka pod schodkami od sterownika i zgasła, wszedłem do ciągnika i działało nie świeciła się ale, doszedłem do wniosku, że pin na sterowniku 6 i po schemacie coś z womem, do rzeczy to próba na załączonym polbiegu i wyłączonym nie świeci to włączyłem walek i się świeciła a wyłączyłem i się nie świeciła czy to jest sekcja padnięta pompy czy sterownik? Podobnie było na zimnym po rozpalniu ciągnika na wyłączonym przyspieszaczu się świeciła (gasła dopiero powyżej 1300obr) na załączonym się nie świeciła, jakieś podpowiedzi..Dzięki z góry
-
Przez adrianurban
Witam wszystkich. Posiadam Mf 3085 na skrzyni AB. Po zimowym postoju odpaliłem go dzisiaj i pojawił mi się taki problem że cos tak dziwnie słychać ze skrzyni na postoju. Tak jakby miał jakiś problem z ciśnieniem albo smarowaniem skrzyni i cos go na chwile blokowało a potem ok i znowu go blokuje. Jak wcisnę sprzęgło wszystko jest ok i jak włącze półbieg też jest ok ale po wyłączeniu znowu problem wraca. Reszta chodzi ok podnośnik wałek napęd itd. Pojechałem sprawdzić jak to wyglada w czasie jazdy i na połbiegu jest wszystko ok a bez szarpie ciągnikiem i go hamuje. Wyjałem elektrozawór sprawdzałem na akumulatorze i jest ok nie zacina sie. Nic w ciągniku nie było robione od jesieni i było ok. Pomoże ktoś bardzo proszę. Może cos sie zapowietrzyło i musi długo popracowac zeby sie rozgrzal, przejechalem sie tylko kawalek zeby sprawdzić tak ze nawet sie nie rozgrzal. Dźwiek dobiega z okolicy półbiegu własnie i nie wiem czy to on nie jest winny
-
Przez SEREKMF3060
Witam borykam się z problemem w MF, ciężko chodzi wspomaganie na niskich obr, walek załącza się dopiero po chwili jakby z poślizgiem,podnośnik działa bez zarzutu, kontrolka zaswieca się na niskich obr i świeci, gdy dodam gazu okolo 1300 tys gasnie dopiero, nie świeci się wogole gdy włączę przycisk przyspieszacza, w czym jest problem? Dodam, że ciężko jest wbić bieg przy 1000 obr gdy się ona świeci..
Ciśnienie na wyjściach 170 bar
Gdzie czujnik na wolnych obrotach 900(6 bar) na wyższych gdy dodaję gazu rośnie do 17?
-