Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość peres100
Opublikowano
Mam mały problem z koszeniem pszenicy , do zbiornika leci lekko niedomłocone ziarno . Co moze byc nie tak ustawione??

czyli jakie?

Gość peres100
Opublikowano

ja moim 3 metrowym 6 garowym jezdzilem w jeczmieniu w tym roku plon 7,5 z hektara na 2 na zwalniaczu i kombajn nie gubil ziarna

a jak masz niedomlucone ziarna to podnies troche klepisko

Opublikowano

Z pszenicą jest problem,bo jak jest susza to kłosy są nie do młócone,bo są zasuszone.Jak chcesz wykruszyć cały kłos to trzeba skręcić klepisko(ześrutuje dorodne ziarno).Albo rybki ,albo akwarium.Ja wole mieć więkrzość w zbiorniku bo tak idzie na pasze.Jak komuś zależy na jakości to niech zmniejsza szczelinę,swiękrza wiatr,straty są nie uniknione.

Opublikowano

Mój znajomy ma problem z claasem! Kiedy silnik się nagrzeje do około 80 stopni nagle traci moc i nie da sie kosić. Czasami go zadusi, ale później normalnie odpala!! Co moze być powodem!! Proszę o pilną odpowiedz!!

Opublikowano

W swoim miałem tak samo. Zaczynał tracić moc i dymić czarnym dymem, spowodowane to było zatkanym filtrem powietrza przez co silnik się przegrzewał i tłoki się zakleszczały, wtedy czyściłem filtr a w tym czasie silnik wystudzał się i można było dalej robić.

Opublikowano

hej wam ja też przegrzałem silnik perkins 6 cylindrowy miał 110 stopni i poczekałem 5 godzin żeby był zimny bo wodę wygotowało i zalałem wodę ale już po tym poszedł olej do chłodnicy , więc rozebrałem głowice dałem do sprawdzenia okazało się ze jest dobra więc splanowałem zawory nowe gniazda prowadnice zrobione jak należy z częściami nie było żadnego problemu dostać części za naprawę głowicy wyszło mnie 620zł do tego nie mam danych nie wiem na ile dokręcić głowice a dokręciłem na 115 NM więcej nie pójdzie i zawory też nie wiem na ile ustawić a ustawiłem na ssących 20 a wydechowe na 30 ustawiałem szczelinomierzem i nie wiem czy dobrze zrobiłem . A wczoraj odpaliłem bez żadnego problemu chodzi ładnie tylko dymi na wysokich obrotach a przed naprawą nie dymił sprawdzałem wtryski i leją się może to to ale na maszynie jak sprawdzałem to na wysokich obrotach rozpylają super a na wolnych leją a w silniku na wolnych nie dymi tylko na wysokich dla mnie to jest troszkę dziwne to i nie wiem co to może być? . I Jeszcze na wysokich obrotach pyrkocze ale jak kupiłem przed naprawą też pyrkotał i każdy klas pyrkocze i nikt nie wie co to jest pomóżcie prosze to jest numer kontaktowy gg 21921552 dziękuje.

hej wam ja też przegrzałem silnik perkins 6 cylindrowy miał 110 stopni i poczekałem 5 godzin żeby był zimny bo wodę wygotowało i zalałem wodę ale już po tym poszedł olej do chłodnicy , więc rozebrałem głowice dałem do sprawdzenia okazało się ze jest dobra więc splanowałem zawory nowe gniazda prowadnice zrobione jak należy z częściami nie było żadnego problemu dostać części za naprawę głowicy wyszło mnie 620zł do tego nie mam danych nie wiem na ile dokręcić głowice a dokręciłem na 115 NM więcej nie pójdzie i zawory też nie wiem na ile ustawić a ustawiłem na ssących 20 a wydechowe na 30 ustawiałem szczelinomierzem i nie wiem czy dobrze zrobiłem . A wczoraj odpaliłem bez żadnego problemu chodzi ładnie tylko dymi na wysokich obrotach a przed naprawą nie dymił sprawdzałem wtryski i leją się może to to ale na maszynie jak sprawdzałem to na wysokich obrotach rozpylają super a na wolnych leją a w silniku na wolnych nie dymi tylko na wysokich dla mnie to jest troszkę dziwne to i nie wiem co to może być? . I Jeszcze na wysokich obrotach pyrkocze ale jak kupiłem przed naprawą też pyrkotał i każdy klas pyrkocze i nikt nie wie co to jest pomóżcie prosze to jest numer kontaktowy gg 21921552 dziękuje.

Opublikowano

Witam mam problem w swoim Merkatorze 75 koło kierownicy mam czujnik obrotów bebna. Ile musi on miec tych obrotów bo na panelu (1. kosa w dół góre 2 przyspieszacz 3 mtowidła 4._??? )jest 4 funkja i nie wiem do czego ona słórzy prosze o pomoc. Z góry dzieki za odpowiedz

Opublikowano

Ja jadę Senatorem 9 sezon (3,6 kosa, silnik 6 perkins). Obroty bębna w zbożu mam zawsze na maksa, czyli 1200 (ewentualnie luzuję klepisko jadąc zboże które 'lekko' się młóci). W rzepaku, łubinie obroty na ok. 700. Regulacja faktycznie odbywa się 4-pozycją dźwigni sterowania.

Opublikowano

Szufladka jest przykręcona powiedzmy na stałe i można ją tylko wyczyścić. Jeżeli chcesz ją zdemontować to jak odepniesz gardziel to wtedy jest piękny dostęp.

Opublikowano

jak rozpoznac czy class mercator jest 70 czy 75 bo jak kupywałem w grudniu w niemczech to niemiec na umowie napisał Class mercator 75 ale nigdzie nie pisze jaki to jest ????

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bugi
      Witam
      Strzasznie ciężko w mojej trzydziestce chodzi sprzęgło, słyszałem że nie tylko u mnie, ale słyszałem też że da się coś z tym zrobić ale nie słyszałem co i właśnie dlatego chcę coś z tym zrobić da się? Jak tak to co?
    • Przez BenQ
      Witam.Kolejny problem z renatą.Pytanie czy dostane gdzieś docisk sprzęgła (nie wiem jak sie to poprawnie nazywa) cały komplet w sklepie kosztuje 2600zł.Może któryś z panów wymieniał. Z góry dziękuję za odpowiedź .Na dole zdjęcia o co chodzi
    • Przez Adek123rolnik
      Witam forumowicze, bardzo prosze o porade... mam wyciek w Reni-cieknie na laczeniu skrzyni I sprzegla (zalaczam zdjecie, oznaczone rozowa strzalka) myslalem ze poszedl uszczelniacz na walku sprzegla ale najciekawsze jest to ze nic nie kapie z "zawleczek" ktore sa zaraz pod sprzeglem... po popuszczeniu dekielka oznaczonego zielona strzalka wyciekal olej (zeszlo 20l I lecialo dalej) mysle ze tam oleju nie powinno byc bo nad tym dekielkiem jest dojscie do docisku sprzegla, jesli sie myle to mnie poprawcie... dodam ze cala akcja z wyciekiem na laczeniu skrzyni I sprzegla zaczela sie od wyniany oleju w skrzyni (starego bylo 35l wlalem swiezy 58l)

jutro wyjade w pole sprawdzic czy ze sprzeglem wszystko ok a puki co prosze o jakies porady...

Dlaczego cieknie olej (rozowa strzalka)?
      Co jest za dekielkiem (zielona strzalka)?
    • Przez byczek1999
      Witam
      mam pytanie mam na oku ciągnik ford 6610 i chciałbym poznac jakie są opinie o tym ciagniku 
      Jeszcze jest jedna sprawa otóż ma cos chyba ze sprzeglem poniewaz bierze raptownie przy samym końcu.czy duzo by wyniosla naprawa? I czy ciągnik by sie dobrze sprawowal w pracy z turem ?
      Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
    • Przez antonio8
      Mam problem ze sprzeglem w lamborghini lampo. Jest to sprzeglo dwustopniowe i drugi stopien (wom) jest rozlaczany za pomoca dzwigni. I wlasnie problem jest ze sprzeglem od wom, a mianowicie nie mozna do konca wylaczyc walka za pomoca dzwigni(walek sie kreci po zaciagnieciu dzwigni i niby mozna zatrzymac reka ale bardzo trudno. Calkowite zatrzymanie wom nastepuje po wcisnieciu sprzegla jezdnego  ). Sprzeglo zostalo wymienione na nowe razem z dociskiem ale problem pojawial sie tez przed wymiana sprzegla. Regulowane bylo sprzeglo zgodnie z wytycznymi jak rowniez i linka od dzwigni sprzegla.
  • Dodaj nową pozycję...
v