Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, iron napisał:

ze ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem to uj mnie obchodzi ale prawda jest taka że u niego dalej kosi lex 770 ,u mnie pszenica po niedzieli będzie do koszenia a u niego zawsze tydzień prędzej jak u mnie i może idź już spać bo może słońce za mocno dzisiaj przygrzalo

To on dalej kosi czy siedzi na forum :) , aaa sorrry tata kosi a syn się chwali na tym polega ta zabawa :) ,a co ma do tego biedny lex że go tu wplątałeś :)

Opublikowano
5 minut temu, Taurus83 napisał:

Niezła parametry jak na 2 dawki. Zreszta Ostroga zawsze ma dobre bialko i gęstość. Najwięcej miałem  prawie 81.  Jaki termin siewu ?

Iron rzepak skosiłeś? 

Siana końcówką września, w galerii znajdziesz.

4 minuty temu, marks50 napisał:

To on dalej kosi czy siedzi na forum :) , aaa sorrry tata kosi a syn się chwali na tym polega ta zabawa :) ,a co ma do tego biedny lex że go tu wplątałeś :)

Samo sie kosi. A ty co tu robisz, zaplątałeś sie? Co ty tu wnosisz na to forum? O co ci chodzi? Napisałem plon, parametry ale ja i pewnie wielu innych nie wie dalej o co tobie chodzi?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, koniu napisał:

Siana końcówką września, w galerii znajdziesz.

Samo sie kosi. A ty co tu robisz, zaplątałeś sie? Co ty tu wnosisz na to forum? O co ci chodzi? Napisałem plon, parametry ale ja i pewnie wielu innych nie wie dalej o co tobie chodzi?

temat ceny pszenicy a Ty parametry ? wydajność ? kto się zaplątał na forum , jest temat by się tam wykazywać i chyba wam się tam nie plątam a tu od razu jazda bez trzymanki :)

W temacie o cenach wiem już jak karmić świnie, uprawić zboże , teraz dochodzą parametry i to jednego dnia , dziwne jest wręcz zdziwienie wasze :) 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
5 minut temu, marks50 napisał:

temat ceny pszenicy a Ty parametry ? wydajność ? kto się zaplątał na forum , jest temat by się tam wykazywać i chyba wam się tam nie plątam a tu od razu jazda bez trzymanki :)

Nie Ty jesteś moderator że mi zwracasz uwage, poza tym widać że nikt tego nie kontroluje od dłuższefo czasu.

1 minutę temu, Taurus83 napisał:

Koniu chce ci się dyskutować z amebami?

Właśnie nie chce mi sie. Jak coś to pisz na pw. Tam ewentualnie podam Ci moje namiary, bo w sumie mam do Ciebie rzut beretem. W sumie nie wiem czy nie mam do Ciebie takiej samej drogi jak do @iron. Musiałbym obczaić mape. Ja już nic nie pisze tutaj, bo szkoda czasu na czytanie jak ktoś sie doszukuje bóg wie czego. Pozdro

Opublikowano
1 minutę temu, koniu napisał:

Nie Ty jesteś moderator że mi zwracasz uwage, poza tym widać że nikt tego nie kontroluje od dłuższefo czasu.

Właśnie nie chce mi sie. Jak coś to pisz na pw. Tam ewentualnie podam Ci moje namiary, bo w sumie mam do Ciebie rzut beretem. W sumie nie wiem czy nie mam do Ciebie takiej samej drogi jak do @iron. Musiałbym obczaić mape. Ja już nic nie pisze tutaj, bo szkoda czasu na czytanie jak ktoś sie doszukuje bóg wie czego. Pozdro

I tak to jest w kółku wzajemnej adoracji ,popierajmy się choćby  racji nie mamy a potem  nikt na temat nie wchodzi bo śmietnik to się koledzy na drugi temat przeniosą :) , zero merytorycznych odpowiedzi a jak ktoś im udowodni że nie mają racji to zrobią obrót na pięcie i się obrażą :) , żebyś choć nawiązał do tematu ile chcesz za tą pszeniczkę albo ile może dostać to ni z gruszki ni z pietruszki parametry :) 

• Haha 2
Opublikowano

A ty co wniosłeś do tematu ? Zacytuj swój post z cenami bo nie kojarzę. Od zawsze tu była gówno burza a odkąd pojawił się Stanisław to jest ocean gowna. A Ty się doj**ałeś  do konia bo...właśnie bo co ? 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Taurus83 napisał:

A ty co wniosłeś do tematu ? Zacytuj swój post z cenami bo nie kojarzę. Od zawsze tu była gówno burza a odkąd pojawił się Stanisław to jest ocean gowna. A Ty się doj**ałeś  do konia bo...właśnie bo co ? 

A jednak chcecie rozmawiać z "amebami " :) Dobrze że zauważasz problem o burzy ale  skoro temat chcecie naprawić to nie zaczynajcie mieszać w temacie , fakt że tu w sumie obecnie prawie nikt nie podaje cen bo i moment przełomowy ale jednak dyskusja choć licha kręci się w okół ceny lub spekulacji ceną a parametry/wydajność  by pięknie brzmiały w temacie o pszenicy który coś by tam wniósł a jest bardzo poczytny , co koniu chciał tym uzyskać nie wiem ale doskonale zapamiętałem go jak wchodził na ten temat poprzednio i jak lawirował w temacie , a potem ...... burza . Może tak po koleżeńsku niech wam powie co chciał osiągnąć :) w tym temacie ? podając parametry .

A jeszcze jedno w tym temacie mamy kobietkę więc może trochę mniej przecinków :)

Opublikowano

Ja nie dyskutuje tylko wytykam ci hipokryzję.  Sam nic nie wnosisz do tematu a innym zarzucasz. Może jest zmęczony i tematy pomylił ? A może jest happy że kolejne hektary leżą pod dachem?  a  Może chciał zabłysnąć? h*j wie....przynajmniej ma czym.

To co? Po ile u ciebie konsumpcja?

Opublikowano
6 minut temu, Taurus83 napisał:

Ja nie dyskutuje tylko wytykam ci hipokryzję.  Sam nic nie wnosisz do tematu a innym zarzucasz. Może jest zmęczony i tematy pomylił ? A może jest happy że kolejne hektary leżą pod dachem?  a  Może chciał zabłysnąć? h*j wie....przynajmniej ma czym.

To co? Po ile u ciebie konsumpcja?

A jednak dyskutujesz :)  no a ja nie z waszej paczki by na pięcie się obracać :) .

Cena w młynie 720 zł ale to tak kątem oka na cenniku ale bardzo długi termin , osobiście sprzedawałem  ponad miesiąc temu jak jest obecnie trzeba było by podzwonić ale skoro nie zamierzam obecnie nic sprzedawać to nie wiem co się dzieje w skupach trzeba było by podzwonić . Dlatego jest taki marazm cenowy i w sumie można rozmawiać jaka może być cena niż jaka jest . Raport USDA znów owalił zbiory  o 9 mln ton to wpływ na ceny jakiś będzie miał ale o ile  ? Może coś zaproponuj :)

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, marks50 napisał:

Koniu to już kilka razy był gaszony na tym forum i cały czas meandruje po między zawodami i raz był rolnikiem , potem sie okazało że tata ma gospodarkę , następnie że w skupie pracuje , ot taki bajkopisarz jak ich wiele więc nie róbcie z niego fachowca bo pewnie nawet 18 lat nie skończył a wasze kółko wzajemnej adoracji na wzajem się wychwala , jeśli pisze już konkrety to konkretne ale bzdury . Jak znów zacznie się udzielać to go ktoś zgasi i znów zaszyje się na miesiąc :) .

Jego wpis nie trzyma się logiki , połowa lipca wilgotność 12 % białko 14 ????  nowy model rolnictwa , wegetacja skrócona parametry podniesione , szkoda że nie napisał że kombajn nie robił od razu mąki i po paczkował :) , a jak by doczekała sierpnia to by zbierał gotowy chleb .

tydzień temu przekraczaliśmy białko 15 % , jak ktoś nie ma gęstości to ma białko w okolicach 18 %. wilgotność 10-11

Edytowane przez piotr30piotr
Opublikowano
2 godziny temu, Taurus83 napisał:

Paszkówka 650

Konsumpcja 690 

Coś się rusza 

No faktycznie

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

elewar Koronowo pszenica konsumpcyjna 680 paszowa 650

Ceny  netto 

Edytowane przez marekfarmer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v