Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, staszek131415 napisał:

A jeszcze mówili że Niemcy chyba to forum czytają i po te porosty nie przyjadą tylko kupią tam gdzie urodzaj i niskie ceny bo każdy myślący tak postępuje

Zainwestuj w słownik jak poślad sprzedasz

I tak wiesz o co chodzi. TY im one tobie  xD

Idż już bo sie stęskniły

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez staszek131415
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, staszek131415 napisał:

Tylko Wam się wydaje że fermy trzody nakupią pszenicy po 1000 zł :P

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-pszenzyto-30-ton-CID757-IDmISA8.html#9bbf16c893

Czyli na tym składziku będę jakieś 12 tysi na miesiąc do przodu względem Waszych cen

no tacy hodowcy jak Ty co nie mają zajęcia i siedzą  codziennie od rana do północy na agrofoto to na pewno NIE

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/pszenzyto-ok-5ton-CID757-IDtdfCx.html#9bbf16c893

Takie na dziś są realne ceny zboża paszowego pod dostatkiem

https://www.olx.pl/oferta/pszenzyto-CID757-IDwHoxP.html#9bbf16c893

Jadę negocjować jak sprzedający zachęca może 580 wezmę

To zaczepiaj przyczepę do Golfa i jedź, bo cię ktoś ubiegnie: https://www.youtube.com/watch?v=eRNG4fbpZEI . Byleby tylko strop wytrzymał te setki ton taniego zboża  z chwastami i robactwem. Przyjdzie kontrola ASFowa i zobaczy te twoje magazyny z beznadziejnej jakości zbożem to i tak zamkną tę twoją cebulową hodowlę, z pożytkiem dla tych biednych macior, które muszą się z tobą męczyć.

Opublikowano

He he stasiek już żeby debila z siebie nie robić na pszenżyto zszedł a temat o cenach pszenicy :D Niedługo będzie pisał "dziś kupione 2 tony po pincet", szkoda że otrąb żytnich 

Opublikowano

Mi chdzi tylko o to że nikt rozsądny pszenicą nie karmi chyba że jest w cenie pszenżyta podobnie kurczaków podstawa to kukurydza jeśli jest tańsza

A wasze kiełki może ktoś po 400 kupi bo na co niby to ma się nadawać na chleb no żarty sobie robicie

Opublikowano

Ogólnie pszenżyta nie ma za dużo w uprawie i zawsze jest o 100 zł tańsze od pszenicy ale to zależności od pszenicy czy są braki czy nie , w mojej okolicy to mało kto skopuje na skupach pszenżyto .

Dzisiejszych czasach nikt nie jest głupi by tanio sprzedać ale są takie musy że brak kasy i sprzedaje się ile k**wa da na skupie .

Opublikowano
18 minut temu, staszek131415 napisał:

Mi chdzi tylko o to że nikt rozsądny pszenicą nie karmi chyba że jest w cenie pszenżyta podobnie kurczaków podstawa to kukurydza jeśli jest tańsza

A wasze kiełki może ktoś po 400 kupi bo na co niby to ma się nadawać na chleb no żarty sobie robicie

sprzedam ci i po 400zł bo chcę zobaczyć tego cudnego kupca z agrofoto

pozbieraj worki, wsiadaj w wieśvagena  i zapraszam B|

Opublikowano
41 minut temu, galan99 napisał:

Ogólnie pszenżyta nie ma za dużo w uprawie i zawsze jest o 100 zł tańsze od pszenicy ale to zależności od pszenicy czy są braki czy nie , w mojej okolicy to mało kto skopuje na skupach pszenżyto .

Dzisiejszych czasach nikt nie jest głupi by tanio sprzedać ale są takie musy że brak kasy i sprzedaje się ile k**wa da na skupie .

Milion hektarów z małym hakiem. Tyle w Polsce się uprawia pszenżyta. Drugie miejsce po pszenicy 

Opublikowano
50 minut temu, staszek131415 napisał:

Świnie na kiszonce , kurczaki na kukurydzy to kto do cholery tą pszenice paszową zjada? Gołębie? Ryby?

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Świnie na kiszonce , kurczaki na kukurydzy to kto do cholery tą pszenice paszową zjada? Gołębie? Ryby?

Oczywiście że zjadają jeśli jest konkurencyjna cena a taka jest najczęściej przez ostatnie lata B|

1 godzinę temu, tadi77 napisał:

kurczaki jedza sama kukurydze ,a to dobre

Czytanie ze zrozumieniem się kłania ale widać u Ciebie nie tylko z tym problem

Opublikowano

A kto ma Ci powiedzieć jak będzie miała takie kły jak ktoś tam dodał to wiadomo że 400 nie przeskoczyB|

38 minut temu, tadi77 napisał:

stanislawie z czym ja mam jeszcze problem ,rozwin mysl

Nie napisalem że samą tylko jako podstawa ale Ty wytłumaczyłeś to sobie na swój ułomny sposób B|

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

A kto ma Ci powiedzieć jak będzie miała takie kły jak ktoś tam dodał to wiadomo że 400 nie przeskoczyB|

Załozysz sie o flaszke że porosnietą bedą po 550-650 sprzedawać? O literka dobrej czystej

Opublikowano
10 minut temu, staszek131415 napisał:

Nie napisalem że samą tylko jako podstawa ale Ty wytłumaczyłeś to sobie na swój ułomny sposób B|

nie napisales ze ja mam nie tylko z tym problem ,wiec rozwin mysl i naucz sie czytac ze zrozumieniem anie tak at hoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez thor1984
      Ile krzyknąć za belę 120 x 120 trawy i trawy z koniczyną. Po mojej stronie koszenie i przesuszenie i na wałki. Po stronie kupującego folia, prasowanie i owijanie.  
  • Dodaj nową pozycję...
v