Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Z Banachem to bardziej złożona akcja - nie tylko wali pięścią w stoły i inne rzeczy, ale potrafi używać też głowy :) i nóg http://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/polskie-mleko/odwolac-banacha-z-zarzadu/

Nie oczerniać mi tu Przewodniczącego Rady Nadzorczej Piątnicy

Skoro jesteś członkiem Rn  w Piątnicy to zapytam Ciebie o jedną pogłoskę, którą słyszałem: otóz na początku zeszłego roku (gdy wszystkie mleczarnie obniżały cenę skupu) na radzie prezes upierał się, aby Piątnica również obniżyła cenę (chyba do 1,2zł.) wtedy Banach walnął pięścią w stół i w niewybrednych słowach odniósł sie do tego. Powiedział, że 1,3zł. to minimalna cena zapewniająca rolnikowi opłacalność i koniec - nikt nie będzie zap... za darmo. Reszta rady poparła Banacha, prezes wtulił uszy i nici z obniżki.

Możesz potwierdzić taki fakt lub go zdementować- co do cen mogłem się machnąć.

Nie było takiej dyskusji na posiedzeniu o której piszesz. Zresztą gdyby była to i tak nie była możliwa do przepchnięcia. Prezes Kalinowski nie wtula uszu bo nie ma takiej potrzeby... zarządza spółdzielnią rewelacyjnie czego odzwierciedleniem są ceny płacone dla naszych dostawców.

czareczek nic nie slychac o przyjeciach nowych członków np od stycznia 2018?

jak będziemy poruszali tą kwestię to napewno dam Ci znać. Na chwile obecną przyjmujemy z gospodarstwami ekologicznymi Cena jaką oferujemy to 2,1zł/l bez względu na ilość i parametry tłuszczu i białka

Opublikowano

polmlek raciąż z 1,28 na 1,23 w dół mam już ich dość nie wiecie gdzie przyjmują w powiecie płońskim nowych dostawców ?

Lactalis szuka nowych dostawców, ale nie wiem czy z Raciąża weźmie.

Opublikowano

czareczek85 a jak z wymogami i odległością od mleczarni jeżeli chodzi o mleko ekologiczne?

musisz mieć certyfikat ekologiczny lub co najmniej rok się o niego starać. Dają go po dwóch latach od zgłoszenia. Nie było by problemu by zabrać Twoje mleko. Jesteś chętny? 

Opublikowano

myślałem o tym poważnie, ale nie mam certyfikatu i jeszcze się o niego nie starałem. Chętny to może i bym był, ale musiałbym to dobrze jeszcze przemyśleć. Przejechać się do kilku takich gospodarstw mlecznych. A jak z biurokracją w ekologii? Orientujesz się coś na ten temat?

Opublikowano

Jest gdzieś napisane o tych wymogach mleka ekologicznego w Piątnicy?

Opublikowano

Widać że nigdy nie byłeś w radzie skoro takie pierdoły gadasz, jedynie co bycie w radzie zapewnia to informację z pierwszej ręki oraz możliwość znajomości z "władzą" co da ci to że mogą Ci oko na bakterie i komórki przymknąć raz czy dwa, jak ktoś mi pier**li że ci z rady mają większą cenę za mleko to aż mnie krew zalewa...

Pewnie w tej radzie robiłeś za statystę albo byłes tam krótko , mój ojciec był w kilku to wiem o czym pisze . Z drugiej strony nikt się nie chcę przyznać że ma się lepszą cenę albo płaci mniej za usługi .

Opublikowano

Przecież pisali jasno naście stron temu że w radzie ktoś ma dodatkowo 7 groszy do każdego litra.... Plus dieta za spotkanie... a wy ciągle ze nic i nic nudne to już jest.

Opublikowano

polmlek raciąż z 1,28 na 1,23 w dół mam już ich dość nie wiecie gdzie przyjmują w powiecie płońskim nowych dostawców ?

Albo do mlekovity spróbuj. Kilku z rotr do nich uciekło w lutym.
Opublikowano

Prywatna mleczarnia FigAND tł 4,15 bi 3,41 ponad 6 tyś.l 1,32 brutto

Opublikowano

ja tez do polmleku i cena ta sama w mlekowicie byloby wiecej jakby bylo kilku chetnych to przyjma

Opublikowano

Czy to takie dziwne że jest przewodniczącym?

Czareczek to daj znać jak będziecie przyjmować, 4km ode mnie bierzecie. Tylko ilość mała 13tys, ale na pewno jak by była możliwość to kilku młodszych by też przeszło.

Nie ma jakiejś listy oczekujących na przyjęcie?

W mlekpolu przez okres wypowiedzenia bez dopłat wyjdzie pewnie poniżej 1zł, ale myślę ze szybko się to odrobi.

Opublikowano

Tak na pewno Cię przyjmą . Dostawcy Piątnicy mają limity A ty już myślisz ze zaraz nabór ogłasza na nowych

Opublikowano (edytowane)

Tak na pewno Cię przyjmą . Dostawcy Piątnicy mają limity A ty już myślisz ze zaraz nabór ogłasza na nowych

Jak byś czytał dokładnie to forum to byś wiedział, że limity w OSM Piątnicy od nowego roku zostały zniesione ;)

Edytowane przez mariusz123456789a
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v