Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam teraz więcej mleka lepsze parametry a dwa grosze mniej na fakturze ?.... więc i co chodzi? Mlekovita Działdowo grudzień 1.38 styczeń 1.36 chyba zadzwonie

Opublikowano

Ja mam teraz więcej mleka lepsze parametry a dwa grosze mniej na fakturze ?.... więc i co chodzi? Mlekovita Działdowo grudzień 1.38 styczeń 1.36 chyba zadzwonie

Za grudzien miałem 1.35 tłuszcz miałem 0.09 gorszy a białko 0.08 lepsze w porównaniu grudzień/styczeń

Opublikowano

Sierpc 34900 litrów, 4,2 tł. 3,46 bi. brutto 1,6 zł. Na fundusz 6 groszy.

Koleżanko jak to jest w koncu z tymi udziałami, bo z jednej strony na fakturze jest udziały odpisane niby a z drugiej udziały dopisane. Zawsze mam się o to zapytac w skupie i zawsze zapomnę :-P my chyba i tak tę 6 gr dostajemy nie?

Opublikowano

Nieważne że 1,16zl, ważne że są stabilni i z ugruntowaną pozycją na rynku :D

Opublikowano

No i u Ciebie jest cena ok bo masz 1,54, tylko za ilość nie masz dodatku bo poniżej 15k - 2gr tak? A na prawdę za różnicę w parametrach takie jak u nas to kilka gr, jakbym nie miał 15k to wyszło by mi 1,51, czyli 3gr na parametry... I tłuszcz płacą do 4,7. Chodzi mi tylko o @Robert13 bo z tego co pisze to on nie ma tej premii za styczeń i luty... Dlaczego?

No nie do końca się zgadza. Za jednostkę białka płacą 0,2zł, czyli różnica między moim białkiem a twoim to około 0,44 x 0,2=0,088zł.

Natomiast za tłuszcz płacą 0,09zł. Różnica między Twoim i moim tłuszczem to około 0,3, ale że płacą tylko do 4,7 to wychodzi 0,24x0,09=0,022. Podsumowując powinienem mieć 8,8 groszy więcej za białko i 2,2 groszy więcej za tłuszcz niż Ty. Co się równa około 11 groszy więcej dla Mnie za same parametry.  Natomiast Ty masz dodatkowe 2 grosze więcej za ilość. Czyli 11-2=9 groszy różnicy.

Obliczałem to na podstawie cennika który kiedyś dostałem  z mleczarni. Cena podstawowa zmieniała się od tamtego czasu ale dopłaty za parametry nie zmieniały się.

A co do @Robert13 to pewnie źle spojrzał na rozliczenie. A cena wyszła taka sama bo miał może słabsze parametry.

Opublikowano (edytowane)

To gorsza cena niż była? Wypłata terminowo na koncie?

"gorsze" białko w pierwszej połowie msc i "podziękowania" za doskonałą współpracę wyrażone w 1gr mniej.wyplata w piątek byla.w terminie.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)

artek bylem dzis w spar w limanowej mleko z osm limanowa 2% 3,69zl litr.

i podobno idzie jak cieple bulki.....Jednak mleko jak dawniej ma swoja cene a nie to dziadostwo z gmo.

chyba sie do was przeniose mysle ze jest juz u was cena dobrze kolo 2 zeta.

artek przyjmujecie do osm limanowa nowych dostawcow ?

Edytowane przez marju12
Opublikowano

wez poprawke kolego ze pewnie ktos kto odaje tam  30 tysia  miesiecznie  do tej mleczarni juz nalezy do gigantow :)  :)  :)

to o to chodzi tradycja i mleko jak dawniej a z trawy 10 tysia od krowy nie wyciagniesz a super tyurbbo :D  :D  :D dodatkow pewnie nie mozna :)  :)

Opublikowano

Koleżanko jak to jest w koncu z tymi udziałami, bo z jednej strony na fakturze jest udziały odpisane niby a z drugiej udziały dopisane. Zawsze mam się o to zapytac w skupie i zawsze zapomnę :-P my chyba i tak tę 6 gr dostajemy nie?

Nie wiem czy ci ta odpowiedz koleżanki zadawała.

To jest taka dodatkowa premia te 6 gr dokladaja a potem zabierają na udział .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v