Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może standardowa dawkę, Inazuma czy leptosaru/Tazonit/los owados plus do tego perytroid na wierzch w połowie dawki czyli jakieś 100 ml, pekacidu czy kwasek.

Albo bez zbędnego pierdolenia porimor czy riposta do tego setka cyperkila,zakwaszacz jakąś "odżywka" żeby lepiej jak i somsiada wyglądał i rura;p 

A tak na serio to mi już się cierpliwość też kończy,karate zeon chyba perytroid,o ile dobrze pamietam.pryska się, wyrywa,pielic dziabie jest co robić...

1 minutę temu, basserman1989p napisał(a):

Może standardowa dawkę, Inazuma czy leptosaru/Tazonit/los owados plus do tego perytroid na wierzch w połowie dawki czyli jakieś 100 ml, pekacidu czy kwasek.

Albo bez zbędnego pierdolenia porimor czy riposta do tego setka cyperkila,zakwaszacz jakąś "odżywka" żeby lepiej jak i somsiada wyglądał i rura;p 

Potem za kilka dni poprawić jakimś systemicznym 

A tak na serio to mi już się cierpliwość też kończy,karate zeon chyba perytroid,o ile dobrze pamietam.pryska się, wyrywa,pielic dziabie jest co robić...

Opublikowano

W powietrzu jest teraz cała "fruwająca kur.." dlatego napisałem że mi się cierpliwość kończy. Kombinować jak tylko się da ograniczać straty i nie pchać się w koszty.pogoda jest taka że było moze kilka razy możliwość zastosowania ochrony zgodnie z etykietami zaleceniami a tak to albo leje albo palnik cała dobę.

Opublikowano

No to też jest problem ze ludzie nie usuwają porażonych roślin.mniej więcej z sąsiadem się dogadaliśmy wyrywamy pryskamy aż.do.skutku;p wczoraj wracając z pola też zauważyłem że jeden z plantatorów u nas pousuwał chore rośliny.a tak to po drugiej stronie wioski różnie z tym jest.narazie palnik,woda w polu już się skończyła na resztkach wilgoci wszystko jedzie.

Wzdłuż rzędów braków nie widać,przejdziesz się bokiem to widać ubytki od rzepakow,miedz 

Messenger_creation_F1B134E2-8910-4B36-A7A2-C64B47AAE6F6.png

Messenger_creation_C3C1C9BA-51A5-4330-8C3F-A45D8D8158B9.png

Messenger_creation_82EA3511-7018-48EE-B0E0-4F7CEEEB0845.png

Opublikowano
3 godziny temu, basserman1989p napisał(a):

No to też jest problem ze ludzie nie usuwają porażonych roślin.mniej więcej z sąsiadem się dogadaliśmy wyrywamy pryskamy aż.do.skutku;p wczoraj wracając z pola też zauważyłem że jeden z plantatorów u nas pousuwał chore rośliny.a tak to po drugiej stronie wioski różnie z tym jest.narazie palnik,woda w polu już się skończyła na resztkach wilgoci wszystko jedzie.

Wzdłuż rzędów braków nie widać,przejdziesz się bokiem to widać ubytki od rzepakow,miedz 

Messenger_creation_F1B134E2-8910-4B36-A7A2-C64B47AAE6F6.png

Messenger_creation_C3C1C9BA-51A5-4330-8C3F-A45D8D8158B9.png

Messenger_creation_82EA3511-7018-48EE-B0E0-4F7CEEEB0845.png

Przepiękny tytoń 💪👏

Opublikowano

Panowie jakiś pomysł na zwalczenie mleczu polnego na stanowisku do tytoniu ? Nie ukrywam że mam na jednym kawałku ogromny problem właśnie z mleczem. Jest jakiś sposób żeby sobie z nim poradzić ? Fluroksypyr ?

Opublikowano

Chodzi Ci pewnie o ten drugi ostrożeń co nie ma kolców?  Ciężko go zwlaczac bo on ja skrzyp wyrasta z korzeni...

Szedlbym bezpiecznie na przyszłe uprawy tytoniu w glifosat z chwastoxem tak jak na skrzyp bez żadnych silnych na dwuliścienne 

Opublikowano

Glifosat z chwastoxem po zbiorach czy przed sadzeniem? No mlecz wyrasta z korzeni i mam w tym roku duży problem z nim. Dużo też jest komosy, której w poprzednich latach było sporadycznie. Pryskacie czymś tytoń żeby lepiej przetrwał te upały?

Opublikowano

Ściernisko po żniwach też warto ta mieszanką Stiga opryskach jeśli bd planowany tam tytoń.jedno pole mamy takie że mlecz wali niemiłosiernie.dobra mieszanka środka w pszenicy od chwastów też potrafi zrobić robotę. Rok temu pszenica była robiona hexypyrem edaptis toscana top i Insert,sciernia nie była poprawiana glifosatem i jedyne co wyskoczyło teraz po doglebowce pod tytoń to samowschody rzepaku który był tam 3 lata wstecz.