kamil1985

Młody rolnik 2017/2018

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
dzikidaniel    227

Od złożenia kompletnego wniosku mają 90 dni, czyli od dnia kiedy wszystkie papiery są dobre. Tak więc od tego dnia gdy wszystko jest ok zaczyna obowiązywać termin na wypłatę pieniędzy.

C328, U-912, R 103-54, Ares 710, Ares 630, Axion 850

Gość   
Gość

Czyli niby mają termin na wypłatę do 28 maja Ale jakby były poprawki dajmy na to 28 kwietnia to dopiero od tego 28 kwietnia mają jeszcze 3 miesiące? ps.Dostałem dzisiaj potwierdzenie przyjęcia.

zabawik    4

Jestem na ryczałcie i chciałbym sprzedać prosięta, i później chciałbym to wpisać do ewidencji przychodów i rozchodów, tylko muszę mieć jakiś dowód sprzedaży, i moje pytanie co może być takim dowodem? Są jakieś specjalne druczki ?

Safross    0

Witam planuje kupić ciągnik na młodego rolnika mam już jeden na oku ,  i mam takie pytanie czy to nie przeszkadza ze ciągnik nie jest z tego roku tylko zeszłego ?

damianos95    436

Z tego co wiem to ma byc na fakturze zapis fabrycznie nowy a moze byc np kupiony z wyprzedaży no i nie moze moc przekraczac tej co agencja wylicza do posiadanych hektarow. 

A jaki ciagnik masz na oku jesli to nie tajemnica i na jaki areal ?

damianos95    436

Jaka cena takiego cacka ? Mozesz miec problem by przeszlo. Wiem ze na 15ha jest 85km ale pewnie uda sie naciagnac 

Vhalior2    66

dzis dostalem pozytywna decyzje i doatalem oferte na zakup ziemi i teraz pyt bo mam w biznesplanie maszyny a chcialem je wycofac i kupic ta ziemie, da rade ?

dzikidaniel    227

Niestety nie, musi być nowy i nierejestrowany.

C328, U-912, R 103-54, Ares 710, Ares 630, Axion 850

Łukaszek    1292
6 minut temu, Farmfun napisał:

Świętokrzyskie, dzisiaj nareszcie jest decyzja!

To teraz %%%%przelewy się zaczną

Farmfun    0

Jak wszystko uda się dopiąć to dopiero będzie powód do %, na ten moment jeszcze daleka droga żeby wszystko ogarnąć 

Łukaszek    1292

przepisujesz pole  na siebie, ubezpieczasz się w krusie,  kupujesz paliwo na 100zl i juz rozpoczęłeś realizacje biznesplanu 😊 

Farmer19900    2

Można kupić maszynę tańszą niż w biznesplanie (chodzi o maszyny punktowane- z wykazu ) ? 
Co prawda jakiś ułamek punkty się obniża, jednak drugą maszynę punktowana planuje kupić droższą , co w rezultacie da więcej punktów.

Bolek96    9
Dnia 5.03.2020 o 20:04, damianos95 napisał:

Jaka cena takiego cacka ? Mozesz miec problem by przeszlo. Wiem ze na 15ha jest 85km ale pewnie uda sie naciagnac 

to chyba widze mocno to zalezy od oddziału bo mi na 16ha bez żadnych uzasadnien dali 120km :D

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez jarku98
      Witam miał już ktoś egzamin Egzamin R.16 2018 styczeń?  albo będzie miał jutro ?

• Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez Rolnik3311
      Witam, 
      W związku z planowanym złożeniem wniosku na młodego rolnika w 2018 roku potrzebne jest posiadanie przynajmniej 1ha ziemi. Planujemy przepisanie części gospodarstwa gdyż rodzice ro emerytury mają jeszcze 10lat. I mam pytanie czy na razie przepisać tylko ten 1ha a resztę po otrzymaniu pozytywnej weryfikacji wniosku czy od razu teraz cała ziemię żeby 2 razy nie chodzić do notariusza?
    • Przez ludwik1977
      Chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje traktor  Lamborghini w przedziale mocy 110 do 130km i jakie są różnice w cenie między wielkościami i ile kosztuje przedni TUZ i WOM do takiego traktora proszę o możliwie szybką odpowiedź. Pozdrawiam
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj