Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz78 napisał:

o przelewie głównym to jedno ,a drugie to właśnie z sekcji ,brak powrotu powoduje zbędne cisnienie dla pompy ,a pływająca sekcja to nie jest 

Dzięki za info. Na razie postanowiłem zrobić by-pass. Z sekcji siłownia odprowadzę olej przewodem przez trójnik do powrotu.

Opublikowano

Moim zdaniem jest tylko jedna chyba 33  -a te  wzmacniane to bujda tyle i tyle oleju i koniec bez kombinacji 😛

Opublikowano
3 minuty temu, Rusałka napisał:

Moim zdaniem jest tylko jedna chyba 33  -a te  wzmacniane to bujda tyle i tyle oleju i koniec bez kombinacji 😛

jest kilka wydajności tych pomp. nie żadna bujda bo w środku te pompy mają różne wymiary trybów(wydajność) pompujących olej jak i różne wymiary łożysk (wzmocnienie)

Opublikowano

Co ty dajesz... nie ma różnych pomp to jest bujda...taką ma wydajność i jest wystarczająca.

Opublikowano
20 minut temu, Rusałka napisał:

Co ty dajesz... nie ma różnych pomp to jest bujda...taką ma wydajność i jest wystarczająca.

jak się nie widziało żadnej w środku lub różnych się nie montowało to można sobie tak gadać.

no jak tak twierdzisz i Ci szkoda kasy to sobie zamontuj chińską za 150zł  a jak chcesz zobaczyć różnicę i poczuć wiekszą szybkość podnoszenia to zamontuj np aluminiową za 400zł

Opublikowano
8 godzin temu, Rusałka napisał:

Racyl a ta aluminiowa to gdzie jest robiona? W Chinach... :)

ręki nie dam sobie gdzie jest robiona.

różnica w działaniu i dudowie wewnętrznej jest widoczna

Te same: przewody, obroty a pompy zupełnie inaczej działają bo mają różne wydajności przez zmienioną geometrie łopatek podających olej

Opublikowano

Panowie.. Poradźcie jakiej firmy pompę hydrauliczną kupić. Masa tego jest na rynku. Łatwo o kupno bubla. Chociaż w sumie w tych czasach to chyba nic dobrego nie produkują już do 60-tek. Stara przechodziła 30 lat. Chciałbym żeby nowa pochodziła chociaż z 5 lat a nie rok po roku i wymiana. Nie mam tura czy tuza, chodzi głównie o podnośnik.  

Opublikowano
Dnia 31.12.2018 o 19:30, Alamo napisał:

Ja kupiłem przez sklep hydrotor Tuchola 39l z dwuletnią gwarancją,była jeszcze Waryńskiego,tu były zwroty,z Tuchola żadnych

A ile ją już masz i jak ci się sprawuje.?

Zwiększyła ci sie pewnie szybkość podnoszenia a udzwig jak?

Opublikowano
26 minut temu, damin1 napisał:

Nie zwiększa się ciśnienie to i udźwig pozostał taki jaki był.

Opublikowano
19 godzin temu, damin1 napisał:

ludzie jakim cudem pompa o zwiększonym wydatku ma zwiększyć udźwig podnośnika ?

• Haha 1
Opublikowano

Ludzie nie wiedzą co wstawiają lub nie mają pojęcia o tym.Myślą że to wszystko dzięki pompie a prawda jest taka że wymienia się także zawór który jest ustawiony na nieco więcej niż fabryczny,stąd ta różnica że podnosi nieco więcej.Różnica głównie jest szybkości działania układu,najgorzej jest jak ktoś przez publicznie mówi na filmach np taki Polnohospodar wprowadza innych tylko w błąd

Opublikowano

@jackob1997 Ta rację... Hipokryta od 7 Boleści,uwagi nie można zwrócić,jeśli ktoś mu udowadnia argumentami to wyzywa twój sprzęt od złomów a argument czemu tak nazywa? Bo tak.Psioczy że ktoś ciśnie hajs z Youtube i ma niezłe dochody a sam z tego korzysta.Jak bym miał oceniać to Pies Ogrodnika plus do tego jak wspomniałem Hipokryta.Na wystawach się nie pojawiał bo się bał żeby nie dostać wpiernik.Kanały które na temat Mechaniki które naprawdę wnoszą i uczą to jest Chris no i Łysy fajne doświadczenia ma.Jest takich parę kanałów co od rolniczej Mechaniki warto posłuchać

Opublikowano (edytowane)

Na YouTube nie ma jeszcze żadnego porządnego kanału na temat mechaniki związanej z rolnictwem. Ja akurat jedyny kanał jaki oglądam to Retro Traktor i Uturbieni Ursus. Jedyne dwa sensowne kanały i wspomniane wcześniej Chris i Michu. Mam nadzieję że @Adi96 zacznie nagrywać bo fajnie mu wyszło. Potrzeba osób które wiedzą co mówią a takich jest niestety mało. Edytuję bo nie widziałem nowego filmu. :D

Edytowane przez Ursusc360polska
Zmiana zdania :D
  • Thanks 1