Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie potrzebuje zmienić pompę bo moja już chyba wysiada, jak olej ciepły to z trudem podnosi... i teraz pytanie jaką kupić, obecnie jest okrągła NSZ32, kupić taką samą czy może połasić się na NSZ50? orginalnego rozdzielacza nie uszkodzi? i pytanie która lepsza okrągła czy płaska.

Opublikowano

czyli nsz32 teraz okrągła czy płaska? i prawdopodobnie będę zmieniał jeszcze siłownik na c110.

Opublikowano (edytowane)

U mnie ten sam problem na zimnym dźwiga elegancko   a jak się rozgrzeje to z wielkim trudem. A pompę wymieniłem na nową  NSZ32 okrągła  czerwona.  

Edytowane przez mateuszmtz
Opublikowano

ja też mam hl46, z tym że mam też nowy rozdzielacz, ogólnie podnośnik mi opada i trochę mieli pompa olej przez to. Ogólnie z pompy mi się też strasznie leje i z siłownika sączy i z regulatora siłowego też widziałem że się leje, chyba trzeba pół hydrauliki wymienić... na razie wymieniłem rozdzielacz.

Opublikowano

Ja teraz zmieniałem rozdzielacz i jest trochę lipa. W starym pękł korpus ale podnośnik był żyleta. Trochę puszczał ale agregat targał do góry jak wściekły. Rozdzielacz założyłem używkę i na początku była tragedia ale wrzuciłem zawór z tego starego i jest dużo lepiej ale jeszcze nie to co było. Muszę jeszcze ten zawór nowy kupić bo raczej jego wina. Na tamtym dźwignia na wolnych obrotach odbijała a teraz muszę przegazować. Piszę o tym bo zgadzam się ze Zbyszkiem. Pompa NSZ32 jest wystarczająca jeśli rozdzielacz jest ok.

Opublikowano

To już nie wiem co wymieniać.. dużo nie wymagam ma podnieść agregat 1300kg. Pompę i tak muszę wymienić bo leje się z niej strasznie, a tłok też puszcza.

Opublikowano

Koledzy taki problem. Robiłem w nocy w polu i naraz zgasły mi podswietlenia zegarów. Swieci tylko jedno swiatło z przodu i lewa przednia obrysówka. Reszta nie. Kierunki zostały. Przeglądałem bezpieczniki i sa ok, żarówki podobnie. Poszedł którys przekaźnik?

Opublikowano

pęknięty korpus rozdzielacza wewnątrz lub zawór przelewowy (gniazdo tez trzeba sprawdzić, nie tylko grzybek, który się wyjmuje)

Jak masz reguator siłowy, to sprawdź, czy nie ma przecieków wewnętrznych

Opublikowano

W regulatorze siłowym masz dwa zawory, jeden przelewowy pod śrubą (zaślepką) między wężami na wyjściu/wejściu do siłownika i drugi pod krućcem przyłącza węża zasilania do siłownika (trzeba odkręcić lewe przyłącze ). Odkręć wyciągnij kulkę i sprężynę, wyczyść gniazda i zmień położenie kulki.

• Like 1
Opublikowano

Panowie jest problem coś nie zadziałało sekcja pływająca , sterowanie przy kierownicy maks do góry siane siewnikiem poznaniak na nierównym przejeździe siewniku koła się wygięły bo podnośnik nie u stopił ramiona nie pływają swobodnie .

Opublikowano
Dnia 4.10.2019 o 07:46, mani51 napisał:

Sprawdź czy nie wciśnięty masz ten zaworek na siłowniku. Spróbuj rękami albo lewarkiem podnosić i obserwuj co się dzieje.

Jak jest u was sterowanie przy kierownicy dźwigienka  do samej szyby na sekcję pływającą podczepiony  rozsiewacz  nawozów lej lęka maszyna nie spadnie na ziemię wisi , podczepiony siewnik poznaniak wisi nie spadnie , tak nie powinno być powinien podnośnik  upaść . Testowałem lej leki a le siewnik ma już 300 kg i wisi co jest , rękoma niema szans by podnieść ramiona jak w ursusach , w pługu to prędzej zadziała .

Opublikowano (edytowane)

Jaki masz rozdzielacz , z dociążeniem regulowanym pokrętłem ? Nie masz przy nim dodatkowej dxwigni włącz/wyłącz ? U mnie ta dodatkowa dźwignia blokuje siłownik

Cos jak tutaj

przelew.jpg

Edytowane przez jahooo